Creació d'una taula de Google compartida

Creació d'una taula de Google compartida

Opció 1: Lloc web

Per defecte, no es poden crear fulls de càlcul de Google compartits al lloc web en qüestió, ja que aquesta opció es canvia manualment per a cada plantilla existent. Els ajustaments necessaris estan disponibles sense cap restricció, però només dins dels vostres propis documents, mentre que altres només poden ser editats d'aquesta manera pel propietari.

    1. Per compartir una taula, primer heu de obrir o crear un nou document prement "+" o un bloc específic a la pàgina dinici del lloc web com es descriu en una altra instrucció. A continuació, realitzeu els canvis necessaris si heu creat un nou full i podreu passar al següent pas. Més informació: Com obrir un full de càlcul de Google a l'ordinador
    2. Des de la pàgina d'inici del document creat i obert, al panell superior, desplegueu el menú «Arxiu». i seleccioneu l'element «Accés obert». a la secció del mateix nom. També podeu obrir una finestra similar prement el botó marcat «Ajustos d'accés». a la part dreta de la barra superior.
    3. Feu clic amb el botó esquerre del ratolí a la zona inferior de la finestra emergent i amplieu la llista desplegable «Accés restringit». Aquí heu d'establir el paràmetre «Disponible per als usuaris que tenen un enllaç», proporcionant ajustaments addicionals.
    4. Per canviar els drets dels usuaris per llegir i editar un document dins de la mateixa àrea emergent, podeu ampliar la llista de Lector. i seleccioneu un dels valors presentats a la vostra discreció. Trieu amb precaució aquí, perquè un usuari amb drets Editor. podeu canviar el contingut i els paràmetres del document original sense cap restricció.
    5. Si no esteu satisfet amb l'opció d'enllaç públic, podeu ampliar la finestra «Concedir accés a usuaris i grups»Al camp de text separat per comes, introduïu les adreces de correu electrònic de totes les persones a les quals es concedirà accés i establiu el nivell de permís. Així, després de l'enviament de la invitació, cadascú rebrà un correu electrònic amb la possibilitat de navegar, veure i modificar el contingut de la taula.
    6. També podeu obrir una secció «Accés obert». al menú «Arxiu». a la barra superior de serveis i seleccioneu Publicar en línia.. Després de prémer el botó Publicar. en una finestra emergent, es mostrarà un enllaç permanent que permetrà integrar la taula a un lloc web extern i llegir el contingut per cada usuari que faci clic.
Et pot interessar:  Instal·lació de la Cambra de Google en diferents smartphones

Tingueu en compte que, si bé la compartició denllaços pot anul·lar-se sense cap problema a través de la mateixa finestra de configuració de la taula, no existirà aquesta opció quan es publiqui a Internet. Lúnica solució seria llavors moure les dades a un altre full i eliminar el document juntament amb tots els enllaços associats.

Opció 2: Aplicació mòbil

Als dispositius mòbils, podeu proporcionar accés al full de càlcul de Google de manera similar a través de la configuració del document després de la seva creació o obertura. En aquest cas, les instruccions seran totalment pertinents per a totes les plataformes compatibles, tant en termes de característiques com de disseny visual.

    1. Com que la configuració de compartició només es pot canviar per a un document creat i obert prèviament, això s'ha de fer a la pàgina d'inici de l'aplicació oficial. Realitzeu el treball preparatori, inclosa la disposició de la taula, seguint les instruccions separades al nostre lloc web, i només llavors procediu al següent pas.Llegir més: Com obrir un full de càlcul de Google al telèfon
    2. Quan hagueu resolt com preparar i obrir el full de dades, a la part dreta de la barra superior, premi el botó amb els tres punts verticals, obriu la categoria «Accés i exportació». i seleccioneu Concedir accés.. També podeu tocar la icona de l'usuari amb "+"per obrir els paràmetres sense passar pel menú principal.
    3. A la pàgina Compartir el primer que pot fer és compartir un document amb determinats usuaris pel seu nom o adreça de correu electrònic. Per fer-ho, premi el bloc «Especificar un usuari o grup» i introduïu les inicials requerides d'un o més destinataris.
    4. Un cop introduïdes les dades per convidar els usuaris, apareixerà una llista desplegable sota el camp especificat, a través de la qual pot i ha de seleccionar un dels tres nivells de permís Lector. a Editor.. Encara que l'estat s'assignarà automàticament a les persones de la llista després de l'enviament d'un missatge amb la consegüent confirmació, això es pot corregir fàcilment en el futur a través de la configuració del document. A més, tingueu en compte que si no voleu enviar correus electrònics i notificacions, limitant-se a facilitar l'accés a la taula, podeu ampliar el menú de tres punts de la cantonada superior dreta de la pantalla i utilitzar l'opció «Ometre l'enviament de notificacions».. Això permetrà l'accés, però l'usuari només se n'assabentarà quan visiteu el vostre compte personal.
    5. Una altra manera de compartir un document és rebre i enviar un enllaç directe a la taula, que concedirà els mateixos drets a cada destinatari. Per realitzar aquesta tasca, aneu de nou a la pàgina Compartir. i premeu el botó marcat a la part inferior de la pantalla.
    6. Dins el bloc Configuració d'enllaços tocar l'element «Accés restringit» ia la pàgina que es mostra, estableix el valor de «Tothom amb un enllaç».. Després d'això és obligatori ampliar la llista de nens Lector. i seleccioneu un dels tres elements en funció dels drets que vulgueu concedir a altres usuaris.
    7. Podeu aconseguir que el propi enllaç s'enviï a les persones adequades a «Control d'accés».tocant la icona de la dreta de la barra superior. Tingueu en compte que l'adreça no canvia d'un usuari a un altre, per la qual cosa l'accés pot ser obtingut fàcilment per persones no autoritzades.
Et pot interessar:  Combinació de cel·les en una taula de Google

No podeu canviar l'adreça d'un document o bloquejar l'accés a un usuari específic, així que no concediu accés a documents importants innecessàriament. No obstant això, encara és possible restringir la visualització, però només alhora per a tots els lectors d'un determinat full de càlcul de Google.

Ens alegrem d'haver pogut ajudar-te amb el problema.