Kako onemogućiti sinkronizaciju između dva iPhona

Ako imate više iPhonea, oni su vjerojatno povezani s istim Apple ID računom. Na prvi pogled to se može činiti vrlo prikladnim, na primjer, ako je aplikacija instalirana na jednom uređaju, automatski će se pojaviti na drugom. Međutim, ne sinkroniziraju se samo ove informacije, već i pozivi, poruke i zapisnici poziva, što može uzrokovati neugodnosti. Otkrijmo kako možete onemogućiti sinkronizaciju između dva iPhona.

Onemogućite sinkronizaciju između dva iPhona

Dalje ćemo vidjeti dva načina za onemogućavanje sinkronizacije između iPhonea.

Metoda 1: Upotrijebite drugi račun Apple ID-a

Najbolje je rješenje da drugi pametni telefon koristi netko drugi, na primjer član obitelji. Korištenje jednog računa za više uređaja ima smisla samo ako ste vlasnik svih i koristite ih isključivo. U svakom drugom slučaju, trebali biste odvojiti vrijeme za izradu Apple ID-a i povezivanje novog računa s drugim uređajem.

  1. Prvo, ako nemate drugi Apple ID račun, morat ćete ga registrirati.

    Više informacija: Kako stvoriti Apple ID

  2. Nakon što stvorite svoj račun, možete početi raditi sa svojim pametnim telefonom. Da biste povezali svoj novi račun, morat ćete izvršiti vraćanje tvorničkih postavki na iPhoneu.

    Čitaj više: Kako hard reset iPhone

  3. Kada se poruka dobrodošlice pojavi na zaslonu vašeg pametnog telefona, izvršite početno postavljanje i, kada se od vas zatraži da se prijavite svojim Apple ID-om, navedite nove podatke o računu.

2. način: onemogućite postavke sinkronizacije

Ako odlučite zadržati račun za oba uređaja, promijenite postavke sinkronizacije.

  1. Da biste spriječili kopiranje dokumenata, fotografija, aplikacija, povijesti poziva i drugih podataka na drugi pametni telefon, otvorite postavke i odaberite naziv svog Apple ID računa.
  2. Na sljedećem zaslonu otvorite "ICloud".
  3. Pronađite parametar "ICloud pogon" i pomaknite klizač u položaj praznog hoda.
  4. Također, iOS ima značajku "Primopredaja"koji vam omogućuje pokretanje radnje na jednom uređaju, a zatim nastavak na drugom. Da biste onemogućili ovaj alat, otvorite postavke, a zatim idite na "Osnovni, temeljni"..
  5. Odaberite odjeljak "Primopredaja"a u sljedećem prozoru postavite klizač u blizini ove stavke na neaktivan.
  6. Da biste uputili FaceTime pozive jednom iPhoneu, otvorite Postavke i odaberite "FaceTime".. Niska. "Vaša adresa za FaceTime pozive" poništite nepotrebne stavke, ostavljajući, na primjer, samo telefonski broj. Na drugom iPhoneu morat ćete slijediti isti postupak, ali adresa će morati biti drugačija.
  7. Slične radnje bit će potrebne i za iMessage. Da biste to učinili, u postavkama odaberite odjeljak "Postovi".. Otvorite članak "Pošalji / primi". Poništite nepotrebne kontaktne podatke. Izvršite istu operaciju na drugom uređaju.
  8. Da biste spriječili dupliciranje dolaznih poziva na drugom pametnom telefonu, u postavkama odaberite "Telefon"..
  9. Idi na članak "Na drugim uređajima". U novom prozoru poništite "Dopusti pozive.", ili ispod, onemogućite sinkronizaciju za određeni uređaj.

Ove jednostavne smjernice omogućit će vam onemogućavanje sinkronizacije između iPhone uređaja. Nadamo se da će vam ovaj članak biti od pomoći.

Drago nam je da smo vam mogli pomoći u rješavanju vašeg problema.

Opišite što vam nije uspjelo.
Naši će stručnjaci pokušati odgovoriti što je brže moguće.

Je li vam ovaj članak pomogao?