100 Pilem Anu Kéngingkeun Duit Panglobana

100 Pilem Anu Kéngingkeun Duit Panglobana

Industri hiburan geus lila bisnis pisan lucrative. Jalma-jalma daék mayar pikeun gaduh waktos anu pikaresepeun sareng pikaresepeun. Saprak awal bioskop, widang ieu geus dipikaresep ku masarakat. Sanajan film munggaran éta hideung bodas tur jempé. Ayeuna, ratusan juta dolar diinvestasi dina produksi pilem anu paling spektakuler, aktor anu paling berbakat, sutradara sareng panulis layar dianggo, téknologi komputer anu paling canggih ngamungkinkeun pikeun nyiptakeun épék khusus anu teu kapikiran sababaraha taun ka pengker. Éta sadayana ngeunaan narik pamirsa kana pilem sareng pamustunganana ngahasilkeun artos tina éta.

♥ ON TOPIK: Thriller Pangsaéna: Daptar 35 pilem pangsaéna kalayan déskripsi, gandeng, sareng tautan.

Sabenerna, malah aya sababaraha sumber panghasilan pikeun pilem, sajaba ti distribusi pilem anu cukup jelas, aya ogé jualan / rental media digital, merchandising, streaming. Jeung hak TV mawa dina jumlah nu tangtu sharing, teuing, taun sarta taun sanggeus pilem dileupaskeun. Sanaos kitu, ukuran standar kasuksésan komersil pilem nyaéta box office anu diperyogikeun di bioskop. Data ieu dianggap dasar, khususna sajarahna, sareng itunganana langkung gampang. Presumably dina mangsa nu bakal datang bakal aya shift dina aliran sharing nuju jualan digital online: jalma bakal beuki resep lalajo pilem anyar di imah, dina layar badag kalayan akustik alus.

Film-film panghasilan pangluhurna dina sajarah bioskop geus diasupkeun kana daptar, nyokot kana akun duanana nilai mutlak tur inflasi. Seueur data dumasar kana inpormasi box office internasional tina situs wéb Box Office Mojo.

♥ ON TOPIK: Sadaya kartun anu meunang Oscar.

Naon genres pilem anu paling nguntungkeun?

Narikna, dina abad ka tukang, drama sajarah, pilem perang, jeung musicals sok geus populér, sahingga blockbusters. Tapi dina abad 22.000, trend geus jelas robah. Teu disangka, waralaba pilem parantos pareum. Carita superhero umurna mangpuluh-puluh taun, tapi ayeuna-ayeuna aranjeunna parantos populer di sakumna dunya. Hasilna, set pilem Marvel Universe parantos kéngingkeun $ 3 milyar, sareng Avengers: The Endgame (cicilan kaopat dina saga Avengers) aya dina XNUMX panghasilan paling luhur.

Teu hese neangan pilem Harry Potter dumasar kana buku J. Rowling, sagala rupa bagian tina "Fast and Furious", "Pirates of the Caribbean". Narikna, sababaraha waralaba pilem parantos dileupaskeun mangtaun-taun: Star Wars, James Bond, Star Trek. Saha anu terang, meureun saingan anu langkung ngora ditakdirkeun pikeun umur anu sami.

Produsén ogé henteu malire barudak, sabab sadar yén aranjeunna ogé tiasa nampi seueur artos. Daptar pilem anu paling suksés kalebet pilem animasi ti Walt Disney, Pixar, DreamWorks, sareng Illumination.

Tangtu, daptar mutlak rada skewed: inflasi geus rada ngurangan kasuksésan maranéhanana taun skala badag sarta popularitas anu ditémbak dina 60-an jeung 70-an. Re-release jeung 3D recreated vérsi ogé mantuan: Titanic, contona, geus grossed sahenteuna $100 juta ku cara ieu.

Tapi harga tikét ogé laun-laun naék, ngadorong paporit lami ka handap daptar. Sanajan kitu, nyokot kana akun laju inflasi, "Isro jeung Angin" nyaéta pilem grossing pangluhurna sadaya waktos. Sareng kuitansi box office anu muncul dina tabel kami aya dina dolar AS dina kurs bursa dina waktos sékrési film.

♥ ON TOPIK: Naon sekuel, prequel sareng spin-off sareng kumaha bédana?

Pilem kotor pangluhurna

Pamimpin ayeuna nyaéta Avatar, dilakukeun dina 2009, kalayan total $ 2.850 milyar sareng rada payuneun Avengers: The Endgame, anu ngahasilkeun $ 2.800 milyar. Panghasilan box office nujul langsung ka bioskop, tanpa nganggap sumber pendapatan anu sanés. Jeung maranéhna bisa jadi bagian signifikan tina panghasilan.

Anjeun bisa jadi kabetot:  Kumaha jailbreak ios 6 béta 2

Inohong séjén ogé metot. "Titanic" sorangan earned $1.200 milyar tina DVD jeung jualan media digital sarta rentals, sajaba $2.200 milyar dina bioskop. Tapi pikeun "Avatar" statistik komprehensif sapertos henteu sayogi. Urang terang yén 16 juta cakram Blu-ray DVD dijual di Amérika Kalér waé, hargana $345 juta, sedengkeun média digital dijual deui 30 juta unit di sakuliah dunya. Lamun jualan video imah ditambahkeun kana garis handap, duanana pilem earned sahenteuna $ 3.000 milyar tiap. Teras aya penjualan hak TV, anu ogé nambihan seueur kana pendapatan. Hal ieu dipercaya yén kaulinan ieu bisa ngahontal 20-25% tina distribusi pilem. Contona, "Titanic" earned sejen $ 55 juta ti NBC jeung HBO, nu ampir kasapuluh tina total pendapatan di Amérika Kalér.

Komersialisasi gambar sinematografi tiasa nyumbang langkung seueur tibatan penjualan langsung tikét bioskop. The Lion King," contona, grossed leuwih $ 2.000 milyar, tapi produksi musik dumasar kana carita éta grossed leuwih $ 6.000 milyar! Merchandising ogé bisa mawa loba panghasilan. Contona, The Lion King mantuan ngajual $3.000 milyar dina dagangan kalawan téma patali.

Sababaraha bisa jadi tanda tanya kasuksésan "Mobil" (2006), nu gross "ngan" $462 juta di box office, tapi junun ngajual $8.000 miliar dagangan branded salila 5 taun ka hareup. Kasuksésan anu langkung saé di daérah ieu sumping sareng Toy Story: The Great Escape. Kartun éta ngahasilkeun $ 1.000 milyar dina bioskop sareng $ 10.000 milyar dina penjualan barang dagangan.

Dina tabel ieu, urang bakal ngawatesan diri kana pendapatan anu datang langsung tina distribusi pilem. Geus aya 50 film nu geus junun ngumpulkeun leuwih ti 1.000 juta dollar jeung lima film leuwih ti 2.000 juta. Sutradara Russo duduluran tiasa dianggap paling suksés sacara komersil, sabab dua film parantos kéngingkeun langkung ti $2.000 milyar sareng langkung ti $1.000 milyar. Dua tina luhureun 5 pilem geus diarahkeun ku James Cameron. Daptar sutradara anu suksés sacara komersil ogé kalebet JJ Abrams, Christopher Nolan sareng Peter Jackson.

jumlahFotoJudul pilemOngkos sakuliah dunyataun
11avatar2 847 397 3392009
21avengers: tungtungna2 797 800 5642019
31Titanic2 201 647 2641997
43Star Wars: Angkatan Awakens2 069 521 7002015
54Avengers: Perang Tanpa wates2 048 359 7542018
66Spiderman: Taya Jalan Imah1 901 232 5502021
73dunya jurasik1 671 537 4442015
87Raja singa1 663 250 4872019
93Para pembales1 518 812 9882012
104Gancang jeung ngamuk 71 515 047 6712015
1110tiis haté 21 450 026 9332019
125Avengers: Umur Altron1 402 805 8682015
1313Top Gun: Maverick1 380 853 0362022
149hideung Panther1 347 597 9732018
153Harry Potter jeung Deathly Hallows. Bagian 21 342 359 9422011
169Star Wars: The Jedi Tukang1 332 539 8892017
1712Jurasik Dunya 21 310 466 2962018
185Haté tiis1 289 880 5202013
1910Kageulisan sareng sato binatang1 263 521 1262017
2015Supergirl 21 242 805 3592018
2111Gancang jeung ngamuk 81 238 764 7652017
225Beusi Man 31 214 811 2522013
2310Minions1 159 398 3972015
2412Avenger munggaran: Showdown1 153 296 2932016
2520Aquaman1 148 161 8072018
262The Lord of the Rings: The Return of the King1 146 436 2142003
2723Spider-Man: Jauh Ti Imah1 131 927 9962019
2822Kaptén Marvel1 128 274 7942019
294Transformers 3 Sisi poék Bulan1 123 794 0792011
307007: Skyfall Koordinat1 108 561 0132012
3110Transformator: Jaman Pupus1 104 054 0722014
321Jurassic Park1 029 691 1181993
337The Dark Knight of Legenda1 081 041 2872012
3431The guason1 074 251 3112019
3532Star Wars: Skywalker. Gugah1 074 144 2482019
3630Kaulinan Story 41 073 394 5932019
374Carita kaulinan: The Great ngewa1 066 969 7032010
383Bajak Laut Karibia: Dodo Maot Lalaki1 066 179 7252006
392Raja singa1 063 611 8051994
4020Outlaw One. Star Wars: Carita1 056 057 2732016
4134Aladdin1 050 693 9532019
426Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides1 045 713 8022011
4324awon abdi 31 034 799 4092017
4422Milarian Dory1 028 570 8892016
452Perang bentang. Episode I: Ancaman Nyumput1 027 082 7071999
465Alice dina Wonderland1 025 467 1102010
4724zveropolis1 023 784 1952016
482Harry Potter sareng batu filsuf1 022 290 0192001
4914The Hobbit: Lalampahan Anu Teu Diarepkeun1 017 003 5682012
504Satria poék1 004 934 0332008
5110Harry Potter jeung Deathly Hallows. Bagian 1977 070 3832010
5252Dunya Jurassic: Dominasi974 736 9652022
5319awon abdi 2970 766 0052013
5430Buku leuweung966 550 6002016
5540Jumanji: The Call of the Wild962 102 2372017
5626The Hobbit: Patempuran Lima Prajurit956 019 7882014
575Bajak Laut Karibia: Dina Akhir Dunya960 996 4922007
5824The Hobbit: The Runtah Land of Smaug958 366 8552013
5958Dr aneh: kana Multiverse of Madness954 998 6982022
604Gusti tina Cingcin: The Dua Bénténg947 896 2412002
616Harry Potter sareng Urutan Phoenix942 201 7102007
626Milarian Nemo940 343 2612003
638Harry Potter sareng Pangeran Setengah Darah934 326 3962009
646Shrek 2923 075 3362004
6553Bohemian Rhapsody903 655 2592018
6661Patempuran Chosin Reservasi902 540 9352021
675The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring898 094 7422001
688Harry Potter sareng Goblet Seuneu896 346 2292005
6910Spiderman 3: Musuh dina pantulan890 871 6262007
7015Jaman És 3: Jaman Dinosaurus886 686 8172009
7140007: Specter880 674 6092015
7249Lancah-Man: homecoming880 166 9242017
736Harry Potter jeung Kamar Rahasia879 465 5942002
7429És Jaman 4: Continental Drift877 244 7822012
7547Kahirupan rusiah pets875 457 9372016
7645Batman v Superman: Fajar Kaadilan873 634 9192016
7755perang ajag 2870 325 4392017
7811Perang bentang. Episode III: Dendam Sith868 390 5602005
7934Kaulinan lapar: Jeung seuneu bakal peupeus865 011 7462013
8054Wali galaksi. Bagian 2863 756 0512017
8143Tukang tatarucingan857 611 1742015
8265Veneno856 085 1512018
8360Thor: Ragnarok853 977 1262017
8424Mimitian836 848 1022010
8519Transformator: Pamales kanyeri836 303 6932009
8633The Twilight. Saga: Breaking Dawn - Bagian 2829 746 8202012
877spiderman825 025 0362002
8864Wonder Woman821 847 0122017
8980Hi Ibu.822 009 7642021
902Dinten kamerdékaan817 400 8911996
9159sato galak hebat sareng dimana aranjeunna cicing814 037 5752016
9219Shrek nu katilu813 367 3802007
9371Misteri Coco urang807 082 1962017
9488Jumanji: Tingkat Anyar796 575 9932019
9514Harry Potter sareng Tawanan Azkaban796 093 8022004
9668Bajak Laut Karibia: Lalaki Paéh Teu Nyaritakeun Dongéng794 861 7942017
971alien792 910 5541982
9898Minions: Gruvitation792 852 6902022
9979Misi Mustahil: Saatos791 115 1042018
100312012788 550 9002009

♥ ON TOPIK: Pilem Anu Pangsaéna: Kumaha Milarian Pilem Anu Saé Anu Ditonton - 9 Cara Pikeun Gawe.

Pilem panghasilan pangluhurna, disaluyukeun pikeun inflasi

Pamasaran pikeun ngamajukeun pilem modéren sering henteu merhatikeun inflasi, anu ngabantosan ngadorong pilem ka puncak box office. Leungit, demi objektivitas, éta patut mertimbangkeun faktor parobihan harga, pangaruh jangka panjang anu kedah ngarobih daptar panghasilan pangluhurna sacara signifikan. Teu kabeneran aya saeutik pisan film ti taun saméméhna dina daptar mutlak. Hiji koreksi inflasi geus devised pikeun ngimbangan parobahan dina Nilai tukeur. Nyebutkeun yén ieu ngamungkinkeun pikeun ukuran tepat sukses teu mungkin, sabab harga tikét teu salawasna robah dina paralel jeung inflasi. Taun 1970 harga tikét pilem $1,55, nyaéta $6,68 upami dirobih kana harga 2004, sedengkeun taun 1980 harga tiket $2,69, tapi dina harga 2004 malah turun ka $5,5 $. Jeung harga tikét geus robah dina ongkos béda sakuliah dunya. Éta ogé teu mungkin dumasar kana jumlah tikét dijual, sabab dina kasus film heubeul ngan jumlah total koleksi dipikawanoh.

Anjeun bisa jadi kabetot:  ID Apple anjeun dikonci kusabab alesan kaamanan - naha sareng kumaha cara muka konci éta

Sanaos rada sesah netepkeun kritéria universal pikeun pagelaran box office film, usaha parantos dilakukeun pikeun ngalakukeunana. Indéks harga parantos dipertimbangkeun pikeun nyaluyukeun nilai kotor, ogé kurs bursa sareng konversi mata uang. Kriteria ieu ngabantosan sababaraha pilem kuno naék. Hasilna, pamimpin rating final ieu "Isro jeung Angin", dijieun dina 1939. Ieu dianggap pilem grossing pangluhurna di Guinness Book of Records. Dina 2014, kuitansi kotak kantor anu disaluyukeun inflasi diperkirakeun $ 3.400 milyar. Aya perkiraan anu béda pikeun jumlah ieu, gumantung kana sumberna, mimitian ti 3 dugi ka 3.800 milyar.

Akibatna, teu jelas nepi ka ahir saha saingan utama pamimpin: sababaraha nempatkeun Avatar (2009) dina 3.000 juta sarta séjén Titanic (1997) dina 2.900 juta di tempat kadua.

jumlahgelarkuitansi box officetaun
1musna Sareng Angin3 713 000 000...1939
2avatar3 260 000 0002009
3Titanic3 087 000 0001997
4Perang bentang. Episode IV: Hiji Harepan Anyar3 049 000 0001977
5avengers: tungtungna2 798 000 0002019
6sora musik2 554 000 0001965
7alien2 493 000 0001982
8Sapuluh Paréntah2 361 000 0001956
9Dokter Zhivago2 238 000 0001965
10Star Wars: Angkatan Awakens2 206 000 0002015

Ver también: