Aktipkeun Jandéla dina Fitur Jandéla dina Windows 10

Aktipkeun Jandéla dina Fitur Jandéla dina Windows 10

Penting! Perlu dipikaharti yén mode Picture-in-Picture ogé bisa disebut mode Window-in-Window. Fitur has tina fungsi ieu nyaéta kamungkinan nempatkeun unsur dina luhureun objék aktip anu sanés. Dina Windows 10, ieu hartosna pinning jandela ka foreground, anu moal tumpang tindih aplikasi anu sanés nalika anjeun berinteraksi sareng aranjeunna.

In Windows 10 teu aya fitur jandela-in-window anu aya dina sadaya parangkat lunak. Fitur ieu ngan ditawarkeun pikeun aplikasi biasa tangtu anu dibahas dina artikel ieu.

Pilihan 1: "Bioskop sareng TV"

Pamuter média internal Pilem & TV gaduh sababaraha fitur mangpaat, sapertos mode Picture-in-Picture. Nalika diaktipkeun, antarbeungeut aplikasi ampir ngaleungit, ngan ukur nyésakeun jandela leutik kalayan eusi sareng tombol fungsi pikeun ngontrol playback. Unsur ieu bisa dipindahkeun ka mana wae tempat merenah tur moal tumpang tindih jeung objék séjén sarta aplikasi.

Pikeun nganggo fungsi anu dimaksud, ngamimitian parangkat lunak, ulinkeun pidéo anu dipikahoyong di dinya sareng salami playback klik tombolna "Maén dina modeu mini" tombol.

Jandéla pamuter bakal langsung ngaleutikan ukuranana, ngan ukur nyésakeun daérah pidéo. Punten dicatet yén ukuran artikel tiasa dironjatkeun upami diperyogikeun. Jang ngalampahkeun ieu, klik tombol kénca mouse dina wates obyék sarta mindahkeun kursor dina arah nu lalawanan.

Perhatosan! Upami pamuter média Pilem & TV standar henteu pikaresepeun pikeun nonton pilem sareng pidéo, kami nyarankeun anjeun ngarujuk kana tulisan sanés anu diterbitkeun dina halaman wéb kami. Ngandung acara populér ti kategori sarua. Sababaraha di antarana ogé gaduh mode gambar-di-gambar anu diwangun.

Inpormasi lengkep: Parangkat lunak puter deui pidéo pikeun komputer anjeun

Pilihan 2: Microsoft Edge

Microsoft Edge mangrupikeun browser sorangan anu tos dipasang dina vérsi panganyarna tina sistem operasi. Éta ogé gaduh pungsi Picture-in-Picture anu nargétkeun eusi multimedia dina Internét. Dina basa sejen, Anjeun bisa make mode ieu pikeun ngarobah video nu mana wae nu jadi jandela misah nu bakal disimpen dina luhureun aplikasi sejenna, sanajan eta teu aktip.

Pikeun ngagunakeun fitur éta, anjeun kedah angkat ka situs mana waé anu gaduh pidéo anu dipasang, klik-katuhu dua kali teras pilih tina ménu kontéks. "Gambar dina gambar.

Langsung saatosna, hiji obyék tambahan sareng klip anu dicoo bakal muncul, ditumpangkeun dina sadaya windows aktip anu sanés. Ieu bisa dipindahkeun ka sagala posisi dipikahoyong tur ukuranana bisa enlarged atawa ngurangan.

Penting! Browser Edge henteu salawasna ngagaduhan fitur "Window in Window" anu diwangun, ku kituna anjeun kedah ngamutahirkeun kana versi anu pang anyarna sateuacanna pikeun kéngingkeun hasil anu dipikahoyong. Cara panggampangna pikeun ngalakukeunana nyaéta via "Pusat Pembaruan Windows".. Aya tulisan anu misah dina halaman wéb kami khusus pikeun ngarengsekeun masalah ieu.

Baca deui: Kumaha cara ngapdet Windows 10 kana vérsi pangénggalna

Pilihan 3: Skype

Skype mangrupikeun ladenan olahtalatah populér kalayan kamampuan pidéo atanapi mikropon. Éta parantos dikembangkeun ku Microsoft sahingga tos dipasang dina sadaya sistem operasi Windows ayeuna. Modeu jandela-in-window ngan sayogi nalika paguneman sareng diaktipkeun ku nutup jandela utama sareng interlocutor, teu aya tombol anu misah pikeun éta dina antarmuka aplikasi.

Sapertos dina sadaya kasus sateuacana, sakali jandela mini anu misah muncul, éta tiasa dipindahkeun ka tempat anu pikaresepeun dina layar. Aya ogé tombol aksi aktip dina panganteur nu ngidinan Anjeun pikeun mareuman / ngaktipkeun mikropon atawa kaméra video, atawa mungkas paguneman.

Perhatosan! Upami anjeun sesah nganggo Skype, kami nyarankeun yén anjeun milarian bantosan dina bagian anu misah dina situs kami, dimana anjeun tiasa mendakan bahan anu mangpaat ngeunaan program éta, ogé solusi pikeun sadaya masalah anu paling umum.

Inpormasi lengkep: Kumaha cara ngagunakeun Skype

Pilihan 4: Parangkat lunak pihak katilu

Henteu aya aplikasi asli pikeun dok hiji jandela di luhur sadayana Windows 10, tapi pilihan ieu ditawarkeun ku produk parangkat lunak pihak katilu. Program anu pang populerna dina kategori ieu nyaéta kieu:

  • pin meja;

  • turbotop;

  • Pasihan abdi pin.

Pariksa unggal program, upami diperlukeun, tur pilih nu paling merenah; Salaku conto, Desk Pins bakal dibahas.

Unduh Desk Pins tina situs wéb resmi

Aplikasi dijalankeun dina latar tukang sareng kadalina aya dina baki sistem dina taskbar. Pikeun nyepetkeun jandela naon waé ka latar payun, klik ikon utilitas sareng, saatos ngarobih kursor kana tombol alat tulis, klik program anu dipikahoyong dipintonkeun dina desktop. Upami prosedurna suksés, tombol anu cocog bakal némbongan beureum dina lulugu.

Perhatosan! Pikeun nganonaktipkeun mode jandela-in-window, nempatkeun kursor dina unsur anu dituduhkeun sareng, saatos ikon salib muncul, pencét deui tombol beurit kénca. Éta ogé tiasa dilakukeun ngaliwatan ménu kontéks aplikasi sorangan ku milih pilihan "Leupaskeun kabéh pin.".

Aplikasina ngagaduhan jandela konfigurasi tambahan dimana sababaraha parameter operasi tiasa dirobih. Ieu bisa diakses ngaliwatan menu konteks ku ngaklik on "Pilihan"..

Jumlahna aya opat tab, set alat anu bakal dibahas sacara rinci engké:

  1. "Pin".. Dina blok "Ikon Pin". Anjeun tiasa ngarobah warna ikon tombol alat tulis, anu lokasina di lulugu tina jandela, tur saluyukeun speed tracking nalika mindahkeun hiji obyék. Dina zona "Aktivasina ikon baki". Anjeun tiasa nyetel jumlah pencét pikeun ngaktipkeun mode "Gambar dina gambar – hiji atawa dua clicks.
  2. "autopin". Ieu ngandung hiji panganteur pikeun ngonpigurasikeun docking otomatis tina jandéla tangtu dina objék séjén dina layar. Pikeun ngagunakeun fitur ieu, anjeun kedah mariksa kotak di gigireun "Aktipkeun"klik kana tombol "Tambihkeun" sarta dina menu anyar asupkeun judul jandela jeung kelas na keur ngartikeun unsur nu dipikahoyong.
  3. "Konci panas". Nampilkeun formulir pikeun ngasupkeun hotkeys nu bakal dipaké pikeun dock jandéla dina luhureun objék séjén. Pikeun ngaktipkeun pilihan ieu, mimitina pariksa kotak gigireun "Aktipkeun". Fungsi "Asupkeun modeu pin." nempatkeun kursor dina modeu Pilihan obyék, jeung "Togél pin jandela aktip" – otomatis ngarobah pin tina jandela ayeuna aktip.
  4. "Basa". Ngidinan anjeun milih basa antarmuka sareng tip alat aplikasi. Sacara standar ngan ukur Inggris anu sayogi, tapi upami anjeun nempatkeun tarjamahan sanés dina diréktori akar program, pilihan tambahan bakal ditingalikeun.

Terus di pikiran. Sesa aplikasi dina daptar di luhur mirip pisan sareng Desk Pins, janten henteu sesah teuing pikeun terang kumaha ngagunakeunana.


Kreatif Stop Sadaya Ngeunaan Téhnologi
A Kumaha.