Goresan dina Layar PC atanapi Laptop Anjeun - Nyababkeun sareng Naon Anu Kedah Dipigawe

Goresan dina Layar PC atanapi Laptop Anjeun - Nyababkeun sareng Naon Anu Kedah Dipigawe

Upami anjeun ngagaduhan corétan atanapi artefak dina layar monitor komputer anjeun atanapi kajadian anu sami dina layar laptop anjeun, horisontal atanapi nangtung, bodas, beureum, héjo atanapi biru - anjeun henteu nyalira dina masalah anjeun, éta umum pisan. Hanjakalna, kaseueuran waktos éta peryogi dibebenah, tapi henteu teras-terasan.

Dihandap ieu anu tiasa janten sabab naon anu nyababkeun goresan dina layar laptop atanapi masalah anu sami aya dina monitor komputer, poto sareng conto corétan sapertos kitu sareng naon anu tiasa didugikeun ngeunaan penampilanna ngeunaan asal usul masalah sareng metode anu saluyu sareng ngarengsekeun aranjeunna.

Catetan: Upami corétan atanapi artefak nembongan dina ngan ukur hiji program, masalahna paling sering ku cara program berinteraksi sareng kartu vidéo atanapi supirna. Salaku conto, upami corétan anéh mimiti némbongan dina browser Google Chrome, biasana cukup pikeun nganonaktipkeun akselerasi perangkat keras dina pangotéktak, pikeun sababaraha program anu sanés, sapertos pamuter pidéo, ieu ogé panginten tiasa relevan.

Anu jadi sabab utama goresan dina layar laptop anjeun sareng monitor komputer

Sababaraha sabab utama warna, belang bodas atanapi hideung horizontal atanapi nangtung dina monitor nyaéta:

  1. Masalah sareng kartu vidéo, chip vidéo (overheating, gangguan parangkat keras) - salaku aturan, dina hal ieu katingali yén panyababna henteu aya dina layar nyalira (upami aya masalah loop atanapi matrix - sigana mah jelas), malih , dina modeu aman, kalayan résolusi rendah sareng dina BIOS gambar na tiasa tetep normal (tapi henteu salawasna). Munculna garis-garis dina hal ieu biasana dina bentuk artefak, unsur-unsur aneh gambar sareng téks dina sababaraha tempat, atanapi garis (sering diwarnaan) dipesen dina sistem anu tangtu di salayar layar, conto-conto ieu bakal nuturkeun. Dina kaayaan ieu, anu paling umum nyaéta aya sebaran horizontal artefak atanapi garis: sanaos garis sorangan nangtung, tapi urang tingali sacara merata disebarkeun sacara horizontal di layar, sigana éta mangrupikeun hal anu aya dina kartu vidéo ( tapi pilihan kadua ogé dimungkinkeun).
  2. Aya masalah sareng plume matrix laptop atanapi monitor komputer anu nyambungkeun kabel (atanapi konektor). Éta tiasa sapertos dina kasus sateuacanna atanapi sapertos dina varian ieu. Kadang-kadang layar tiasa "diwarnaan" dina sababaraha warna. Munculna corétan atanapi artefak tiasa robih nalika muka sareng nutup tutup laptop, atanapi nalika kabel monitor ngagaduhan pangaruh fisik. Dina hal kabel laptop, anjeun ogé tiasa aya bewara yén area layar ageung ngaleungit: janten bodas atanapi hideung, atanapi aya hiji Pita nangtung nangtung sababaraha warna.
  3. Ruksakna matrix laptop atanapi layar monitor. Biasana katingalina sapertos sapasang garis-garis nangtung multi-warna dina hiji daérah layar (bisa, dina gilirannana, diwangun ku garis-garis horizontal), kadang - salaku garis-garis vertikal masing-masing, bintik-bintik hideung dina gambar (sering sareng orientasi horisontal) oge tiasa. Dina karusakan matrix parah tiasa aya pola anu langkung pikaresepeun, kombinasi garis vertikal sareng horizontal.
Anjeun bisa jadi kabetot:  Windows 11 Clipboard: Sajarah, Emoji sareng GIF, Simbol sareng seueur deui

Conto goresan dina layar komputer sareng laptop sareng panyababna saluyu

Sareng ayeuna conto corétan-corétan éta dina layarna sareng nunjukkeun masalah khusus anu nyababkeun aranjeunna, sahingga anjeun tiasa mendakan naon sababna dina kasus anjeun.

Dina gambar di handap ieu, anu nyababkeun kamungkinan kartu vidéo.

3 kamungkinan ieu tiasa nunjukkeun masalah kartu vidéo atanapi masalah dina layar layar laptop atanapi kabel PC (atanapi kartu vidéo sareng konektor monitor).

Ieu di handap aya 3 pilihan sareng kamungkinan luhur ngalaporkeun masalah laptop matrix laptop atanapi masalah sambungan monitor komputer.

Anu pamungkas, ieu anu tiasa dirobih ku matrix éta sorangan kusabab aya pangaruh, peres, atanapi karusakan fisik anu sanés. Bagan tiasa bénten-bénten gumantung kana lokasi sareng parahna karusakan.

Naon anu kedah dilakukeun pikeun méréskeun masalah goresan dina layar

Dina kaseueuran kasus, sapertos buruk muncung, kagagalan hardware kartu vidéo, atanapi ruksakna matrix tampilan, anjeun kedah nyungkeun parobihan atanapi ngagentos, tapi kadang aya pilihan.:

  • Upami masalahna disangka ku kartu vidéo, sareng anjeun gaduh komputer desktop anu gaduh kaluaran pidéo on-board anu kapisah, sareng kartu vidéo dina dewan hurung, cobian sambungkeun monitor anjeun kana kaluaran éta.
  • Upami éta panginten masalah konéksi sareng éta deui, PC, anjeun tiasa nyobian kabel anu sanés, input dina monitor sareng kaluaran dina kartu vidéo.
  • Laptop sareng matriks rusak atanapi plume rusak biasana tiasa dihubungkeun ka monitor éksternal atanapi TV (tingali Kumaha nyambungkeun laptop kana TV).
  • Upami anjeun henteu yakin naha éta monitor komputer atanapi komputer éta sorangan (kartu vidéo na), cobian sambungkeun monitor ka komputer laptop, ka komputer sejen, ka konsol game tur tingal lamun masalah persists.
Anjeun bisa jadi kabetot:  Naon Runtime Broker sareng naon anu kedah dilakukeun upami runtimebroker.exe nganggo prosesor

Saran umum nyaéta pikeun ngapdet atanapi ngagulung driver kartu vidéo. Anjeun tiasa nyobian ieu, tapi éta ngabantosan dina kasus anu jarang sareng ngan pikeun skénario anu munggaran: nalika urang nganggap masalah chip video.

Mudah-mudahan sababaraha inpormasi anu disayogikeun bakal ngabantosan anjeun pikeun terang persis naon masalahna dina kasus anjeun sareng nyandak léngkah anu cocog pikeun ngalereskeunana.