Henteu aya hibernasi dina ménu ngamimitian Windows 11 sareng Windows 10 - kumaha kuring ngalereskeunana?

Henteu aya hibernasi dina ménu ngamimitian Windows 11 sareng Windows 10 - kumaha kuring ngalereskeunana?

Pamaké anu biasa ngagunakeun mode hibernasi dina PC atanapi laptop kadang-kadang mendakan yén item sapertos kitu leungit tina ménu Start sareng tempat-tempat sanés anu nganggo ménu pareum, ieu biasana gampang dilereskeun.

Tutorial léngkah-léngkah ieu rinci ngeunaan naon anu kudu dilakukeun upami teu aya pilihan "Hibernate" dina menu Windows 11 sareng Windows 10 sareng anjeun kedah kéngingkeun deui.

Aktipkeun pilihan "Hibernate" dina setélan kakuatan Panel Kontrol

Metodeu panggancangna, sanaos henteu salawasna lumaku, nyaéta ngaktipkeun "Hibernasi" dina setélan kakuatan Panel Kontrol. Metoda ieu bakal tiasa dianggo salami fitur hibernasi sorangan henteu ditumpurkeun atanapi dikonpigurasikeun ku cara naon waé.

Léngkahna sapertos kieu:

  1. Buka panel kontrol lajeng pilihan "Power supply". Anjeun oge bisa mencet kenop Win + Urang Sunda dina keyboard teras lebetkeun powercfg.cpl pikeun meunang ka jandela ieu.
  2. Dina panel kénca, klik "Power Button Actions".
  3. Dina jandéla salajengna, ketok "Robah setélan anu ayeuna henteu sayogi."
  4. Upami sayogi, pariksa "Modeu hibernate, tunjukkeun dina ménu pareum" sareng nerapkeun setélan. Item nu dipikahoyong bakal balik deui ka menu Start.

Panginten teu aya pilihan 'Mode Hibernate' dina jandela di luhur, atanapi henteu aktip - ieu tiasa kajantenan sareng biasana direngsekeun ku salah sahiji metodeu di handap ieu.

Aktipkeun hibernasi sareng ukuran file hibernasi pinuh dina garis paréntah

Métode di luhur moal tiasa dianggo upami anjeun, atanapi kamungkinan sababaraha parangkat lunak pihak katilu, sateuacana nganonaktipkeun hibernasi atanapi nyetél ukuran file hibernasi anu handap. Pikeun ngalereskeunana, paké metodeu ieu:

  1. Jalankeun garis paréntah salaku administrator. Jang ngalampahkeun ieu, anjeun tiasa ngamimitian ku ngetik "Command line" dina pamilarian taskbar, klik-katuhu dina hasil anu kapendak sareng pilih "Run as administrator". Cara séjén pikeun ngajalankeun garis paréntah salaku administrator
  2. Dina urutan, ngetik dua paréntah, pencét Lebetkeun sanggeus unggal
    powercfg / h on powercfg / h / tipe pinuh
  3. warning: Upami ngajalankeun paréntah di luhur masihan anjeun pesen yén "pamenta ieu henteu dirojong" atanapi yén firmware sistem anjeun henteu ngadukung hibernasi, sareng sanés mesin virtual (nu hibernasi henteu tiasa dirojong)), pasang panggerak chipset asli. tina situs wéb produsén alat sareng, upami sayogi, supir manajemén kakuatan misah; Pikeun laptop sareng komputer Intel, anjeun ogé kedah masang supir Intel Management Engine Interface.
  4. Tutup garis paréntah.

Upami pilihan "Hibernate" henteu muncul sacara otomatis saatos ieu, paké metodeu munggaran anu dijelaskeun di luhur: waktos ieu pilihan anu dipikahoyong kedah didaptarkeun. Upami nembongan, tapi henteu aktip, léngkah-léngkah ieu kedah ngabantosan.

Aktipkeun "Hibernasi" pikeun ditingalikeun dina Editor Kabijakan Grup Lokal sareng Editor Pendaptaran

Sanaos hibernasi diaktipkeun, kamungkinan pilihan "Hibernate mode", sanaos aya dina setélan kakuatan, henteu aktip, sareng jandela nunjukkeun "Sababaraha setélan diatur ku administrator sistem". Ieu nunjukkeun yén pilihan "Hibernate Mode" geus ditumpurkeun ngaliwatan kawijakan grup lokal. Éta tiasa diaktipkeun ku cara di handap ieu.

Upami anjeun gaduh Windows 11 atanapi Windows 10 Pro atanapi Enterprise dipasang:

  1. Klik-katuhu tombol Start, pilih Run, ketik gpedit.msc terus pencét Enter.
  2. Dina Editor Kabijakan Grup Lokal anu muka, angkat ka Konfigurasi Komputer - Témplat Administratif - Komponen Windows - Explorer.
  3. Dina jandela katuhu, klik dua kali setélan "Témbongkeun mode hibernasi dina menu kakuatan" sareng setel ka "Hidup" atanapi "Henteu dikonpigurasi", nerapkeun setélan.

Upami disetel ka "Hidup" item "Hibernasi" bakal salawasna dipintonkeun, upami disetel ka "Teu Setel" eta meureun perlu diaktipkeun dina setélan kakuatan sakumaha dijelaskeun dina metoda kahiji (asumsina hibernasi dirojong ku komputer).

Pikeun versi home Windows, dimana gpedit.msc teu sadia, editor pendaptaran bisa dipaké:

  1. Klik-katuhu tombol Start, pilih Run, ketik regedit terus pencét Enter.
  2. nganjang
    HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Kawijakan \ Microsoft \ Windows \ Explorer
  3. Lamun ningali parameter ShowHibernateOption kalayan wani 0 dina jandela katuhu, ngahapus eta, atawa ganda-klik parameter, set nilai ka 1 sareng nerapkeun setélan.

Sapertos dina kasus samemehna, miceun setelan ngabalukarkeun item "Hibernasi" dina setélan kakuatan diaktipkeun atawa ditumpurkeun, sarta milih 1 ngabalukarkeun eta diaktipkeun permanén, bisi hibernasi dirojong. tingkat sistem.

Sababaraha ulasan nyarankeun ngalakukeun reset sirkuit kakuatan salian léngkah anu dijelaskeun. Ieu tiasa dilakukeun nganggo paréntah di handap ieu dina garis paréntah, jalankeun salaku administrator:

powercfg / restoredefaultschemes

Pilihan séjén nyaéta ngajalankeun troubleshooter catu daya anu diwangun. Pikeun ngamimitian gancang, anjeun tiasa nganggo paréntah

msdt.exe / id PowerDiagnostic

dina jandela Run, atanapi nganggo parentah Troubleshoot Windows 11, Troubleshoot Windows 10.

Abdi ngarepkeun metode anu disarankeun parantos ngabantosan pikeun ngarengsekeun masalah. Upami aya mamang, tanyakeun dina koméntar, solusi bakal dipendakan.


Kreatif Stop Sadaya Ngeunaan Téhnologi
A Kumaha.