Kodeu kasalahan 0x0000003b dina Windows 10

Dina kalolobaan kasus, kode kasalahan 0x0000003b lumangsung alatan kagagalan supir atawa incompatibility supir. Éta ogé tiasa disababkeun ku gagalna komponén hardware sareng korupsi sababaraha file sistem.

Métode 1: Ngalereskeun supir

Lamun kasalahan lumangsung sanggeus masang anyar atawa ngamutahirkeun drivers heubeul, atawa ngaganti hardware, eta kamungkinan disababkeun ku drivers faulty, kaasup komponén hardware sauyunan. Upami Windows masih tiasa boot, cabut pamasangan supir anu dipasang sareng, upami supirna parantos diénggalan, gulung deui ka versi sateuacana anu damel.

    1. Lumpat "Administrator parantiBuka menu konteks tombol "Mimitian". tur pilih aya unsur nu ngaranna sarua.
    2. Dina jandéla "Administrator paranti" Pilarian komponén hardware anu supirna parantos dipasang atanapi diropéa teras buka "Pasipatan"..

  1. Dina jandéla anu muka, buka tab "Supir". terus pencét tombol na "Balik".upami anjeun hoyong mulangkeun versi supir sateuacana, atanapi "Mupus"lamun perlu uninstall / reinstall supir.
  2. Supir ogé tiasa dipupus nganggo applet klasik "Program sareng komponenana". Pikeun muka éta, pencét dina kibor kenop Win + Urang SundaLebetkeun paréntah dina dialog ngamimitian appwiz.cpl terus pencét konci na Abdi lebet.
  3. Milarian supir masalah dina daptar program sareng komponén, cirian teras pencét "Copot pamasangan". sareng turutan pitunjuk ti dukun.

Anjeun oge bisa make software husus pikeun uninstall, manggihan tur masang panggerak. Upami anjeun hoyong ningali solusi ieu, tuturkeun tautan di handap ieu.

Maca deui:
Program pembaruan supir
Uninstallers Supir

Métode 2: Balikkeun konfigurasi hardware

Upami anjeun ngagentos komponén hardware sateuacan kasalahan 0x0000003b - kartu vidéo, RAM, kartu jaringan, sareng anu sanésna - balikkeun konfigurasi hardware anu lami, upami mungkin. Henteuna kasalahan bakal nunjukkeun langsung masalah kasaluyuan komponén. Pastikeun hardware anyar anjeun cocog sareng komponén motherboard séjén.

Métode 3: Ngabatalkeun overclocking

Kajadian kode kasalahan 0x0000003b parantos dilaporkeun sababaraha kali saatos overclocking kartu grafik, CPU atanapi RAM. Upami prosedur sapertos kitu parantos dilakukeun, reset setélan ka nilai standar dina program anu dianggo pikeun overclocking.

Metoda 4: Pariksa RAM

Panyabab sanésna kasalahan 0x0000003b nyaéta RAM lepat. Masalah mémori RAM tiasa dideteksi nganggo alat Windows standar atanapi utilitas pihak katilu khusus. Hayu urang nyandak gambaran ngeunaan ngagunakeun parabot diwangun kana sistem.

    1. mencét kenop Win + Urang Sunda muka jandela paréntah gancang, ngajalankeun paréntah mdsched.exe.
    2. Jandéla bakal muka. "Windows Memory Check Tools". Pilih pilihan "Lakukeun reboot sareng pariksa (disarankeun).".

  1. Nalika pamariksaan parantos réngsé, komputer bakal otomatis balikan deui. Dina hal ieu, dina "Log acara" Laporan analisis anu dilakukeun bakal dihasilkeun. Pikeun muka rékaman, dina Win + Urang Sunda ngajalankeun paréntah eventvwr.msc.
  2. nganjang "Log log"."Sistem" sarta néangan hiji acara "MemoryDiagnostics-Hasil". Ieu bakal laporan.

Upami laporan ngandung kasalahan, anjeun kedah nyabut sadayana kecuali hiji kartu mémori sareng hurungkeun komputer. Layar biru maot bakal langsung nunjukkeun yén modul RAM lepat sareng kedah diganti sasuai. Sesa modul RAM kudu dipariksa ku cara nu sami.

Baca ogé: Kumaha Nguji RAM sareng MemTest86+

Métode 5: Swap File

Lamun layar kasalahan nunjukkeun file masalah "ntoskrnl.exe", "hal.dll", "ntfs.sys" atawa "win32k.sys", aya kamungkinan yén masalah disababkeun ku gagalna memori virtual - file swap. Pupus atanapi jieun deui.

  1. Buka jandela Paréntah Gancang, sapertos anu dipidangkeun dina Padika 4sareng ngajalankeun paréntah éta systempropertiesperformance.
  2. Robah dina jandela nu muka "Setélan Performance". file "Fitur tambahan". sareng di blok "Mémori maya". pencét tombol "Robah"..
  3. Pupus centang dina kotak "Sacara otomatis pilih ukuran file swap"ngaktipkeun tombol radio "Henteu aya file paging"nadi "Atur". sareng simpen parobihan anu dilakukeun.
  4. Pareuman komputer.

Ieu bakal ngahapus file swap. Upami saatos ngahapus file scratch, kinerja komputer turun, aktipkeun file swap ku muka file Jandéla "Setélan Kinerja". sareng waktos ieu pariksa kotak centang on "Sacara otomatis pilih ukuran file swap", pencét "Atur". sareng simpen setélan.

Metode 6: Pariksa file sistem

Disarankeun pikeun ngaleungitkeun korupsi file sistem, anu ogé tiasa nyababkeun kasalahan 0x0000003b. Jang ngalampahkeun ieu, nganggo utilitas konsol anu diwangun "SFC".

  1. Buka salaku administrator "Garis paréntah". o "PowerShell".
  2. Jalankeun paréntah dina konsol sfc /scannow sareng ngantosan pamariksaan réngsé. Upami korupsi kapanggih, utilitas bakal otomatis ngalereskeunana.

Upami aya kasalahan nalika scan ku utilitas "SFC" gunakeun saran tina bahan ieu di handap.

Baca langkung seueur: Nganggo sareng Malikeun Cék Integritas File System dina Windows 10

Upami teu aya metodeu anu dijelaskeun di luhur anu tiasa dianggo, cobian gulung deui ka titik pamulihan sistem, sareng upami éta henteu ngabantosan, laksanakeun reset atanapi pasang deui Windows.

Lea también:
Balik deui ka titik balikkeun dina Windows 10
Cara pikeun masang deui sistem operasi Windows 10
Kumaha mulangkeun Windows 10 ka kaayaan pabrik