Kumaha cara mindahkeun Desktop ka drive anu sanés dina Windows 11 sareng Windows 10

Kumaha cara mindahkeun Desktop ka drive anu sanés dina Windows 11 sareng Windows 10

Desktop dina Windows mangrupikeun polder normal, ayana dina drive C sacara standar, sareng sadaya anu disimpen ku pangguna dina desktop butuh rohangan dina drive éta. Upami anjeun nganggo desktop salaku lokasi utami anjeun pikeun nyimpen file, ieu tiasa nyababkeun drive sistem anjeun kaluar rohangan. Dina kaayaan ieu bisa jadi make akal pikiran pikeun mindahkeun folder desktop ka drive sejen.

Lengkah-demi-hambalan tutorial ieu rinci dua cara pikeun ngarobah lokasi folder desktop, fokus kana mindahkeun ka drive sejen, tapi anjeun oge bisa saukur mindahkeun desktop ka folder sejen dina drive sarua lamun hayang. Metodeu bakal tiasa dianggo pikeun Windows 11, Windows 10 sareng vérsi sistem sateuacana.

Robah lokasi folder Desktop ngagunakeun sipat folder

Metodeu kahiji langkung dipikaresep sabab Windows bakal ngalakukeun sadayana anu diperyogikeun sareng teu kedah aya masalah atanapi kasalahan. Pikeun mindahkeun Desktop ka drive anu sanés, tuturkeun léngkah ieu:

  1. Buka browser sareng dina jandela kénca atanapi dina "Akses Gancang"-klik katuhu dina folder "Desktop". Alternatipna, buka C:\Nuser_name sareng klik katuhu dina folder "Desktop" di lokasi éta. Pilih "Pasipatan".
  2. Dina sipat folder, buka tab "Lokasi".
  3. Pencét tombol "Pindahkeun".
  4. Arahkeun ka drive anyar jeung / atawa folder desktop anyar jeung klik "Pilih Polder". Éta hadé pikeun nyieun folder sateuacanna. Kuring ogé henteu nyarankeun ngagunakeun akar drive pikeun file desktop upami anjeun nyimpen naon waé anu aya dina drive éta (upami henteu sadaya polder dina drive éta bakal katingali dina desktop).
  5. Pastikeun pikeun nangtukeun jalur anu leres dina jandela "Lokasi" - sadaya file sareng polder dina desktop bakal dipindahkeun ka lokasi ieu. Pencét tombol OKÉ.
  6. Anjeun bakal dipenta pikeun mindahkeun sadaya file tina lokasi anu lami ka anu énggal - kuring nyarankeun ngalakukeun ieu upami anjeun henteu ngarencanakeun pikeun ngalakukeun gerakan manual tina folder anu lami.

Anjeun ngan ukur kedah ngantosan prosés migrasi réngsé - éta tiasa nyandak waktos anu lami, khususna upami anjeun aktip "nyimpen" file ageung dina desktop anjeun.

Ieu bakal nempatkeun sadaya file desktop anjeun dina drive anyar dina polder anu anjeun tunjuk sareng moal nyandak rohangan dina drive C anjeun.

Pindahkeun Desktop ka drive anu sanés dina Registry Editor

Anjeun ogé tiasa mindahkeun folder Desktop nganggo Registry Editor upami anjeun hoyong, tapi perhatikeun yén metode ieu moal mindahkeun file sacara otomatis: anjeun kedah sacara manual mindahkeun sadaya file tina C:\NCLayanan Palanggan (o C:\NCLayanan Palanggannu sami) ka lokasi anyar Anjeun dieusian.

Prosedur:

  1. Pencét kenop na Win + Urang Sunda dina keyboard (Win nyaéta konci kalayan logo Windows), ngetik regedit terus pencét Enter.
  2. Dina éditor régistri anu muka, arahkeun ka
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders
  3. Perhatikeun parameter anu disebut "Desktop" - di dieu anjeun netepkeun lokasi folder desktop.
  4. Pikeun ngarobah polder desktop, ganda-klik parameter mejaSebutkeun jalur folder anyar (folder kudu dijieun sateuacanna) teras klik «OK». Lamun jalur folder ngandung spasi, lampirkeun dina tanda petik.
  5. Tutup éditor pendaptaran.

Biasana henteu kedah reboot - ngan ukur mindahkeun file tina folder "Desktop" anu lami ka anu énggal sacara manual pikeun ningali éta dina desktop, sareng upami éta henteu muncul saatos ngalih, klik katuhu dina desktop anu kosong sareng pilih "Refresh" tina menu konteks.


Kreatif Stop Sadaya Ngeunaan Téhnologi
A Kumaha.