Kumaha cara ngaktipkeun panyalindungan sistem dina Windows 10 sareng Windows 11

Kumaha cara ngaktipkeun panyalindungan sistem dina Windows 10 sareng Windows 11

Fitur Protection System dina Windows dirancang pikeun nyieun titik balikkeun kalawan kamampuhan pikeun gancang balik sistem operasi ka kaayaan saméméhna tur teu salawasna diaktipkeun sacara standar, sarta kadangkala teu diaktipkeun pikeun drive individu.

Tutorial anu gampang ieu ngajelaskeun kumaha cara ngaktipkeun Perlindungan Sistem dina Windows 11 sareng Windows 10 pikeun drive individu, ogé solusi pikeun masalah anu anjeun tiasa patepang dina prosésna.

Aktipkeun Protection System dina jandela System Properties

Cara dasar pikeun ngaktipkeun panyalindungan sistem nyaéta nganggo setélan anu cocog dina jandela sipat sistem. Upami aya masalah, mangga tingal bagian dua artikel ieu kanggo solusi. Léngkah pikeun ngaktipkeun panyalindungan sistem:

  1. Klik-katuhu tombol Start, pilih Run, ketik sysdm.cpl terus pencét Lebetkeun. Dina jandéla anu muka, klik tab Protection System. Lamun dipaké salaku paréntah panyalindungan sipat sistem - anjeun bakal langsung dibawa ka tab anu ditangtukeun.
  2. Dina tab Protection System, anjeun bakal nempo daptar disk jeung status panyalindungan maranéhanana. Upami anjeun hoyong ngaktifkeun panyalindungan sistem dina drive khusus, pilih teras klik "Konpigurasikeun".
  3. Dina jandéla salajengna, balikkeun saklar ka "Hidupkeun panyalindungan sistem" sareng sebutkeun jumlah rohangan disk anu anjeun hoyong pake pikeun nyiptakeun titik pamulihan. Upami watesna dugi, titik pamulihan pangkolotna bakal dipupus.
  4. Pencét OK. Rengse: Perlindungan sistem pikeun drive anu dipilih diaktipkeun. Anjeun oge bisa ngaktipkeun eta pikeun drive séjén dina cara nu sami.
Anjeun bisa jadi kabetot:  Kumaha ngarobih latar tukang layar login Windows 10

Di hareup aranjeunna tiasa didamel (nalika anjeun masang apdet penting, aranjeunna bakal otomatis didamel) sareng nganggo titik pamulihan pikeun ngabatalkeun parobihan, sakumaha wincik dina tulisan Windows 11 titik balikkeun, Windows 10 titik balikkeun.

Meureun aya masalah ngaktipkeun panyalindungan sistem, contona, tombol Konpigurasikeun teu aktip tur panyalindungan sistem teu bisa diaktipkeun, ladenan Shadow Volume Copy dilaporkeun teu bisa dipake, atawa masalah sejenna timbul. Ieu bakal dibahas engké dina artikel ieu.

Aktipkeun Protection System dina PowerShell

Cara séjén pikeun ngaktipkeun panyalindungan sistem Windows nyaéta ngagunakeun paréntah powershell. Pikeun ieu, turutan léngkah ieu:

  1. Klik-katuhu tombol Mimitian tur pilih "Windows Terminal (Admin)" atawa "Windows PowerShell (Admin)".
  2. Anggo paréntah di handap ieu pikeun ngaktipkeun panyalindungan sistem dina drive khusus (dina conto, panyalindungan sistem diaktipkeun pikeun drive C)
    enable-computerstore -drive "c:\"
  3. Pikeun nyetél ukuran disk anu tiasa dianggo pikeun titik pamulihan (dina conto, 10%), paké paréntah.
    vssadmin ngarobah ukuran shadowstorage / on = c: / pikeun = c: / maxsize = 10%

Ngungkulan ngaktipkeun panyalindungan sistem

Dua kasalahan anu paling umum nalika nyobian ngaktipkeun panyalindungan sistem:

  • Aya kasalahan dina halaman sipat: Ladenan salinan volume kalangkang anu dianggo ku pamulihan sistem henteu jalan 0x81000202
  • Administrator sistem anjeun parantos nganonaktipkeun pamulihan sistem. Taroskeun administrator sistem anjeun pikeun ngaktipkeun pamulihan sistem.
Anjeun bisa jadi kabetot:  Kumaha nganonaktipkeun modeu aman dina Windows 10

Solusi pikeun layanan salinan bayangan volume:

  1. Klik-katuhu tombol Start, pilih Run, ketik services.msc terus pencét Enter.
  2. Dina daptar jasa, panggihan "Volume Shadow Copy" sareng klik dua kali dina nami jasa.
  3. Dina jandéla sipat jasa anu muka, pastikeun tipe ngamimitian disetel ka "Manual" (ieu standar pikeun layanan ieu). Lamun disetel ka "Pareum", ngarobah nilai widang ka "Manual" teras klik "OK" atawa "Larapkeun". Pikeun janten aman, anjeun ogé tiasa nyobian ngamimitian jasa diri nganggo tombol anu saluyu, tapi henteu kedah.
  4. Tutup jandela layanan, buka deui setélan panyalindungan sistem - kasalahan teu kudu muncul.

Pikeun kaayaan kadua, aya artikel misah dina website: Pamulihan sistem: kumaha ngamuat supir.