Kumaha milarian alamat MAC dina Windows 11

Kumaha milarian alamat MAC dina Windows 11

Upami anjeun kedah ningali alamat MAC tina kartu jaringan anjeun, Wi-Fi atanapi adaptor Bluetooth dina Windows 11 pikeun tujuan naon waé, sapertos netepkeun larangan sambungan kana router anjeun, aya sababaraha cara anu gampang pikeun ngalakukeunana.

Tutorial léngkah-léngkah ieu ngajelaskeun kumaha cara milarian alamat MAC pikeun Ethernet, Wi-Fi, sareng Bluetooth dina Windows 11 nganggo Preferences, Command Prompt and PowerShell, System Information window, sareng metode anu sanés.

Tingali alamat MAC dina setélan Windows 11

Windows 11 Preferensi ngamungkinkeun anjeun gancang terang alamat MAC tina kartu jaringan anjeun (Adaptor Ethernet) atanapi adaptor Wi-Fi. Kantun tuturkeun léngkah-léngkah ieu di handap:

  1. Buka "Setélan" - "Jaringan sareng Internét".
  2. Upami anjeun kedah nangtukeun alamat MAC tina kartu jaringan anjeun, pilih Ethernet sareng di handapeun jandela anjeun bakal ningali "Alamat Fisik (MAC)" - ieu anu anjeun milarian. Anjeun tiasa nyalin sadaya data ieu ka clipboard nganggo tombol anu aya di sisi katuhu.
  3. Upami anjeun peryogi alamat MAC tina adaptor Wi-Fi, mangga klik "Wi-Fi" teras buka "Hardware Properties".
  4. Di handapeun daptar sipat hardware bakal aya barang anu ngandung alamat MAC: "Alamat Fisik (MAC)".

Perhatikeun dua nuansa di handap ieu anu penting:

  • Upami pilihan "Alamat hardware acak" diaktipkeun dina jandela Setélan - Jaringan sareng Internét - Wi-Fi, alamat MAC adaptor Wi-Fi bakal otomatis robih nalika nyambung ka AP.
  • A "-" dipaké salaku separator antara digit alamat MAC dina Setélan, tapi anjeun bisa jadi kudu ngasupkeun titik titik salaku separator hiji tempat, kayaning dina konfigurasi router.

Kumaha milarian alamat MAC dina garis paréntah, Terminal Windows sareng PowerShell

Pikeun ningali alamat MAC dina garis paréntah, tuturkeun léngkah-léngkah ieu:

  1. Mimitian garis paréntah (Windows Terminal sareng PowerShell ogé tiasa dianggo).
  2. Lebetkeun paréntah
    daptar getmac / v / fo

    terus pencét Lebetkeun. Paréntah ieu bakal nunjukkeun alamat MAC tina Ethernet fisik, Wi-Fi, sareng adaptor Bluetooth.

  3. Paréntah ieu ngan ukur tiasa dianggo dina PowerShell (atanapi dina Terminal Windows sareng konsol PowerShell kabuka), éta bakal nunjukkeun alamat MAC sanés ngan ukur alat fisik tapi ogé adaptor jaringan virtual:
    Meunang-WmiObject win32_networkadapterconfiguration | pilih pedaran, macaaddress
  4. Varian sanés paréntah pikeun garis paréntah, anu ogé ningalikeun inpormasi tambahan ngeunaan sambungan: ipconfig / sadayana - anjeun bakal ningali inpormasi anu anjeun peryogikeun dina "Alamat Fisik".

Inpormasi ngeunaan alamat MAC tina adaptor jaringan dina jandela inpormasi sistem

Windows 11, sapertos versi sistem sateuacana, gaduh utilitas "Inpormasi Sistem" anu ogé ngandung inpormasi ngeunaan alamat MAC tina Ethernet fisik sareng virtual, Wi-Fi, sareng alat Bluetooth:

  1. Klik-katuhu tombol Start, pilih Run, ketik msinfo32 terus pencét Enter.
  2. Buka "Komponén" - "Jaringan" - "Adaptor".
  3. Daptar di beulah katuhu bakal ningalikeun daptar lengkep adaptor jaringan, kalebet alamat MAC dina barang masing-masing.

Dina daptar sambungan jeung sipat adaptor

Pilihan sanésna nyaéta nganggo daptar sambungan Windows 11, léngkah-léngkahna bakal kieu

  1. Klik-katuhu tombol Start, pilih Run, ketik ncpa.cpl. terus pencét Enter.
  2. Daptar sambungan bakal dibuka, klik katuhu dina sambungan nu dipikahoyong tur pilih "Pasipatan".
  3. Jandéla sipat sambungan muka, di bagean luhur anjeun bakal ningali widang "Sambungan via". Nahan pointer beurit dina widang ieu bakal mintonkeun alamat MAC alat.
  4. Upami anjeun klik katuhu dina sambungan anu aktip dina daptar sambungan, pilih "Status" teras "Rincian" dina jandela salajengna, anjeun bakal ningali alamat MAC ayeuna (dina "Alamat Fisik") dina jandela detil.

Kaseueuran program ningali hardware komputer ogé ngamungkinkeun anjeun ningali alamat MAC tina adaptor jaringan anu aya dina Windows 11, tapi pikeun tugas ieu sigana kaleuleuwihan pikeun kuring.

Upami anjeun masih gaduh patarosan, tanyakeun dina koméntar, solusi tiasa dipendakan.


Kreatif Stop Sadaya Ngeunaan Téhnologi
A Kumaha.