Kumaha mupus drive saatos ningkatkeun ka versi anyar Windows 11 atanapi 10

Kumaha mupus drive saatos ningkatkeun ka versi anyar Windows 11 atanapi 10

Saatos ningkatkeun ka vérsi énggal Windows 11/10, anjeun tiasa perhatikeun yén jumlah rohangan bébas dina partisi disk sistem anjeun parantos turun sacara signifikan - urang biasana ngobrol ngeunaan 20GB rohangan dina drive C.

Tutorial saderhana ieu ngajelaskeun kumaha ngabersihan rohangan disk saatos ningkatkeun sistem anjeun ka versi anu langkung énggal. Émut yén ieu sanés ngeunaan masang apdet anu dijadwalkeun normal, tapi ngan ukur ngeunaan ngamutahirkeun komponén (contona, ngamutahirkeun Windows 11 kana versi 22H2).

Pupus vérsi Windows saméméhna dina Setélan

Hal utama anu nyéépkeun rohangan saatos ngalaksanakeun pamutahiran komponén Windows 11 atanapi 10 nyaéta folder Windows.old dina partisi disk sistem, anu ngandung file tina versi sistem sateuacana, anjeun henteu kedah ngahapus folder ieu sacara manual (baca deui: Kumaha mupus folder Windows.old dina Windows 11, Kumaha mupus folder Windows.old dina Windows 10). Aya sababaraha cara pikeun ngahapus éta, ogé file-file sanés anu aya hubunganana sareng pembaruan anu anjeun lakukeun, anu kahiji nyaéta nganggo pilihan beberesih dina Préferénsi.

Sateuacan teraskeun, mertimbangkeun titik pentingSakali anjeun parantos ngabersihkeun ieu, anjeun moal tiasa deui ngabatalkeun apdet anu anjeun lakukeun sareng uih deui ka versi sistem sateuacana. Prosés beberesih sorangan dina Préferénsi diwangun ku léngkah-léngkah ieu:

  1. Buka Setélan (anjeun tiasa ngalakukeun ku mencét Win + I).
  2. Pindah ka "System" - "Memori".
  3. Dina Windows 11, klik "Tips Ngabersihan."
  4. Dina Windows 10, pastikeun "Control Mémori" dihurungkeun, teras klik "Setel Kontrol Mémori atanapi jalankeunana", teras klik "Hapus Ayeuna" di handapeun jandela.
  5. Pariksa "Pamasangan Windows sateuacana" (sareng barang-barang anu sanés dina kawijaksanaan anjeun), teras klik "Hapus" (dina Windows 11) atanapi "Hapus file" (dina Windows 10).
  6. Ngadagoan prosés cleanup réngsé.
Anjeun bisa jadi kabetot:  Panyimpenan pribadi OneDrive - tempat anu aman pikeun nyimpen data penting

Rengse, file tina versi Windows anu langkung lami moal nyandak rohangan disk.

Ngahapus file tina pamasangan Windows saméméhna dina utilitas Disk Cleanup

Kadua Windows 11 sareng Windows 10 nahan utilitas "Disk Cleanup" standar, anu ngamungkinkeun anjeun ngahapus file pamasangan Windows sateuacana upami aya. Léngkahna bakal kieu:

  1. Pencét kenop na Win + Urang Sunda dina kibor Anjeun, atawa-klik katuhu tombol Start tur pilih Run.
  2. Lebetkeun di cleanmgr dina jandela Run terus pencét Lebetkeun.
  3. Upami anjeun dipenta pikeun mupus hurup drive, pilih drive C teras klik "Hapus File Sistem" dina jandela anu nembongan.
  4. Pariksa "Pamasangan Windows saméméhna." Anjeun ogé tiasa ngabersihan file samentawis, file log update Windows, installers update anu diunduh ("Item Clean up Windows Update"), file instalasi Windows samentara di dieu.
  5. Pencét "OK" sareng ngantosan prosés beberesih réngsé, anu tiasa lami.

Hasilna, sadaya file anu anjeun teu kedah aya hubunganana sareng masang vérsi énggal Windows sareng apdet kumulatif biasa bakal dipiceun tina komputer anjeun, ngabebaskeun seueur rohangan disk.

Sarta nepi ka rengse, ngan bisi, abdi nawiskeun Anjeun hiji deui sapotong informasi pikeun anjeun konsultasi: The pangalusna Windows disk junk cleaners.