Kumaha partisi drive dina Windows 11

Kumaha partisi drive dina Windows 11

Seueur pangguna, nalika masang sistem, saatos atanapi dina PC atanapi laptop anu nembé dipésér, hoyong ngabagi hiji drive kana dua atanapi langkung: dina Windows 11 ieu tiasa dilakukeun ku alat anu diwangun kana sistem atanapi nganggo parangkat lunak pihak katilu, kalebet. freeware .

Tutorial léngkah-léngkah ieu rinci kumaha ngabagi hard drive atanapi SSD kana sababaraha drive dina Windows 11 ku sababaraha cara: salami instalasi atanapi dina sistem anu parantos dipasang.

Kumaha partisi drive nalika masang Windows 11

Anu mimiti, ngeunaan ngabagi disk kana sababaraha partisi (disk logis) nalika pamasangan bersih Windows 11 tina flash drive atanapi disk (baca deui: Kumaha masang Windows 11 tina flash drive). Léngkahna bakal kieu:

  1. Dina pamasangan, saatos léngkah-léngkah awal, sareng saatos milih jinis pamasangan: "Custom - Instalasi Windows wungkul (pikeun pangguna canggih)", jandela bakal némbongan nunjukkeun sadaya drive lokal anu disambungkeun sareng partisi dina éta.
  2. Metodeu panggancangna ngabagi drive nyaéta mupus sadaya partisi dina drive fisik anu dipilih, nganggo tombol "Pupus" (ieu bakal ngahapus sadaya data sasuai, upami anjeun hoyong ngahindarkeun partisi individu - skip to step 5).
  3. Pilih "Spasi disk anu henteu kapake", klik "Jieun" sareng sebatkeun ukuran partisi (sistem) munggaran dina megabytes, teras klik "Larapkeun". Ieu ogé bakal otomatis nyieun partisi sistem leutik.
  4. Malikan deui léngkah-léngkah anu sami pikeun nyiptakeun partisi tambahan dina rohangan disk anu henteu dianggo (sacara standar, médan "Ukuran" nunjukkeun sadaya rohangan bébas anu sayogi - henteu kedah sacara manual nangtukeun ukuran nalika nyiptakeun partisi anu terakhir).
  5. Pormat partisi anu diciptakeun ku milih partisi anu anjeun peryogikeun sareng ngaklik tombol anu aya. Partisi sistem leutik henteu kedah diformat, sareng partisi sistem utama henteu kedah diformat: pikeun masang Windows 11, pilih partisi teras klik Teras, éta bakal diformat sacara otomatis.
  6. Lamun urang kudu nyimpen data dina partitions misah dina disk, jeung nu lianna nu urang kudu partisi, urang bisa ngahapus teu sakabeh partitions, tapi ngan maranéhanana anu teu ngandung data penting. Teras nganggo léngkah 2-4 pikeun nyiptakeun partisi énggal tina rohangan disk anu henteu dianggo.

Biasana teu aya masalah sareng metode ieu tiasa dianggo upami disk henteu sibuk sareng data anu anjeun hoyong simpen.

Hanjakalna, antarbeungeut konfigurasi partisi grafis dina Windows 11 pamasangan henteu ngamungkinkeun ngaleutikan partisi disk anu tos aya (nyimpen data) sareng nyiptakeun anu énggal dina rohangan anu dibébaskeun. Nanging, anjeun tiasa nganggo metodeu garis paréntah di handap ieu pikeun nyiptakeun partisi, sareng garis paréntah dina installer tiasa dianggo ku mencét Shift + F10 (atanapi Shift + Fn + F10 dina sababaraha laptop).

Kumaha cara nyiptakeun partisi énggal dina drive dina utilitas sistem Manajemén Disk

Upami Windows 11 parantos dipasang, anjeun tiasa nganggo alat sistem "Manajemén Disk" anu diwangun pikeun ngabagi drive. Biasana, léngkah-léngkah ieu cekap:

  1. Pencét kenop na Win + Urang Sunda dina kibor anjeun (atanapi klik katuhu tombol Start teras pilih Run), lebetkeun diskmgmt.msc terus pencét Enter.
  2. Manajemén piringan muka. Di handap, klik-katuhu dina disk (partisi di dinya) anu anjeun hoyong bagikeun kana dua atanapi langkung, teras pilih "Kompres Jilid". Dina conto gambar, kuring nyobian ngabagi C drive kana dua disk.
  3. Sebutkeun ukuran anu dialokasikeun ka drive anyar dina widang "Ukuran rohangan pikeun ngompres" (catetan: upami anjeun ngabagi drive C, ulah ngantepkeun rohangan kosong teuing di dinya - éta bakal ngajantenkeun sistem teu stabil), teras klik " Komprési”.
  4. Sanggeus sababaraha waktu, wewengkon anyar bakal némbongan gigireun partisi nu bakal partitioned, ditandaan Unallocated. Klik-katuhu tur pilih "Jieun Jilid Basajan."
  5. Dina Wizard Jilid, paké léngkah-léngkah pikeun nyiptakeun partisi disk énggal (sacara standar, sadaya rohangan anu aya di daérah anu henteu dipasihkeun bakal dianggo).
  6. Dina prosésna, anjeun ogé bakal tiasa napelkeun hurup drive, pilih sistem file pikeun éta, sareng nangtukeun labél drive. Klik Rengse.

Saatos ngalengkepan léngkah-léngkah di luhur, drive kosong anu énggal, siap dianggo, kalayan hurup drive anu anjeun pasihan, bakal muncul dina Manajemén Disk sareng Explorer.

Kumaha ngabagi drive dina DISKPART (dina garis paréntah)

Metodeu garis paréntah pikeun partisi disk tiasa dianggo nalika masang Windows 11 (pencét Shift + F10 dina pamasang pikeun muka garis paréntah) sareng dina sistem anu parantos dipasang:

  1. Jalankeun garis paréntah salaku administrator (Terminal salaku administrator ogé bakal ngalakukeun).
  2. Lebetkeun paréntah dina urutan
    volume daptar diskpart
  3. Daptar partisi dina drive bakal ditingalikeun. Tuliskeun jumlah volume anu anjeun hoyong partisi. Salaku conto, dina layar kuring nyaéta drive C atanapi Jilid 1.
  4. Lebetkeun paréntah pilih jilid N (ngaganti N pikeun nomer volume nu dipikahoyong).
  5. Lebetkeun paréntah dipikahoyong shrinkage = SIZE ngaganti SIZE keur ukuran nu dipikahoyong dina disk anyar dina megabytes, ngajalankeun bakal ngosongkeun spasi disk pikeun partisi anyar.
  6. Dina raraga, lebetkeun paréntah di handap ieu (dina conto, jieun disk anyar, pormat kana NTFS, sareng pasihan hurup D, anu anjeun tiasa ngagentos anjeun nyalira, salami éta henteu dijajah ku disk anu sanés, sakumaha anu kuring gaduh. dina screenshot)
    jieun partisi format primér fs = ntfs gancang napelkeun hurup = D kaluar

Anjeun teras tiasa nutup garis paréntah - disk bakal didamel, diformat sareng siap dianggo.

Program ngabagi disk sareng ngabagi hiji disk kana dua atanapi langkung

Aya seueur program parangkat lunak anu tiasa dianggo sareng disk sareng partisi dina éta. Diantara anu pang populerna sareng gratis tina kaayaan:

  • Asisten Partisi Aomei (hanjakalna, dina versi gratis program malah fungsi partisi parantos dibayar, tapi programna ngagaduhan kauntungan tina basa antarmuka Rusia)
  • MiniTool Partition Wizard Gratis
  • Abdi tiasa nambihan DiskGenius - kauntunganna nyaéta seueur fitur anu sayogi bahkan dina versi gratis (teu sapertos dua sateuacana)

Perhatosan: Résiko aya anu salah (partisi disk anu rusak atanapi masalah booting Windows 11) nalika nganggo parangkat lunak ieu berpotensi langkung luhur tibatan nalika nganggo alat sistem anu diwangun. Jaga ngajaga data penting sareng turutan léngkah-léngkah anu dijelaskeun dina résiko anjeun nyalira.

Léngkah-léngkah anu diperyogikeun pikeun ngabagi disk dina sadaya program ieu sami pisan, kuring bakal nunjukkeun anjeun nganggo MiniTool Partition Wizard Free salaku conto:

  1. Unduh program tina situs wéb resmi https://www.partitionwizard.com/ teras pasang dina komputer anjeun (teu malire sadaya saran tambahan).
  2. Jalankeun program sareng pilih drive anu anjeun hoyong bagikeun, klik katuhu teras pilih "Split".
  3. Sebutkeun ukuran partisi disk anyar ku cara ngagerakkeun divider atawa ngasupkeun sacara manual. Pencét OK.
  4. Pencét Larapkeun di kénca handap sareng pastikeun yén anjeun parantos nerapkeun parobihan. Upami anjeun ngabagi partisi disk anu anjeun anggo (contona, partisi sistem), anjeun tiasa dipenta pikeun ngamimitian deui komputer - lakukeun ku ngaklik Balikan deui Ayeuna (perhatikeun yén dina hal ieu partisi bakal diinisialisasi saatos reboot sateuacan Windows. 11 dimimitian, sarta meureun aya sababaraha reboots otomatis, jadi meureun aya kasalahan dina prosés).
  5. Antosan sadaya operasi partisi disk réngsé.

Upami sadayana leres, anu biasana dilakukeun, anjeun bakal nampi disk anyar ukuran anu anjeun pikahoyong.

Pidio


eureun kreatif
Trucoteca.com
a kumaha ngalakukeun
Zona Pahlawan
Panggihan-Online