Naon kacamata Google Glass didamel sareng kumaha jalanna?

Éta henteu tiasa ditolak yén nyiptakeun Google Glass mangrupikeun terobosan anu nyandak urang sadayana caket hirup di masarakat futuristik. Sareng nalika sababaraha taun ka pengker alat-alat ieu bakal dianggap salaku hal anu hébat, teu aya anu kaget ku aranjeunna deui.

Nyatana, teu aya anu matak heran: saurna, mékanisme operasi Google Kaca Éta tiasa dipedar ku istilah anu saderhana anu tiasa dipikaharti ku sadayana. Mékanismina nyalira henteu rumit sakumaha panginten anu mimitina. Perusahaan anu bersaing tiasa ngemis siku: "Kumaha carana henteu kajantenan ka kami?"

Naon kacamata Google Glass didamel sareng kumaha jalanna?

Bagéan anu paling penting dina alat komputasi naon waé nyaéta prosesor, rohangan panyimpenan pikeun sababaraha data, alat input sareng output, sareng catu daya. В Google Kaca ampir sadayana aya di candi gelas:

  • Alat prosésor sareng panyimpenan aya dina unit alit dina sisi katuhu gelas.
  • Alat-alat anu dianggo pikeun nampi data pangguna nyaéta mikropon sareng kaméra (anu masing-masing maca inpormasi audio sareng gambar), sareng ngirimkeunana kanggo analisis engké ka bagian sanésna Google Kaca), aranjeunna aya dina kotak alit anu sami, payuneunnana.
  • Alat kaluaran data pikeun pangguna nyaéta prisma optik anu aya di jero gelas katuhu gelas.
  • Catu daya, batré anu tiasa dieusi deui, perenahna di tukang candi katuhu.

Prosés visualisasi data anu diperyogikeun ku pangguna khususna pikaresepeun. Hal éta dilakukeun nganggo prisma anu gambarna diproyeksikeun sacara grafis. Gelombang cahaya anu dipancarkeun ku proyektor dibiasan ku prisma anu museur kana murid pangguna. Sakumaha urang tiasa tingali dina gambar, éta sora langkung pikasieuneun tibatan aslina.

Nanging, mékanisme ieu nimbulkeun sababaraha patarosan, anu kitu, insinyur Google kedah gaduh jawaban anu cukup jelas. Salaku conto, kumaha jalma anu cacat visual nganggo alat éta?

Sacara prinsip, masalah ieu kedah direngsekeun kantun calibrating alatna. Halangan khusus sanésna di sapanjang jalan Google Kaca sigana anjeunna henteu ningali, janten panginten urang badé ngawitan nyarios sareng gelas.

Éta tiasa katingali konyol ti luar, tapi bakal raoseun. Sahenteuna éta anu kuring hoyong pikir.

Warta ngeunaan hal éta:
Google Glass kalayan fungsi koreksi visi bakal sumping taun ayeuna.
Naha kacamata Google Glass mangrupikeun ancaman anu mimiti pikeun privasi pribadi?
Kacamata Google Glass bakal dilakukeun di Amérika Serikat.
Amérika Serikat hoyong ngalarang panggunaan Google Glass nalika nyetir.
Palatih Google Ngobrol.