Naon ukuran piksel tina lembar A4, A3, A2, A1 sareng A0 dumasar kana DPI?

Ampir sadaya pangguna PC sareng alat mobile modéren terang ngeunaan resolusi sareng tiasa ngabedakeun kaméra nganggo sensor anu langkung saé, monitor kalayan gambar anu langkung saé, sareng video kalayan kualitas anu langkung saé kalayan jumlah piksel. Nanging, nalika mindahkeun eusi tina "digital" kana kertas langsung, seueur anu gaduh masalah.

Resolusi print

Sabenernna, titik tancep nyaéta nalika nyetak urang gaduh variabel anyar anu rata-rata pangguna henteu wawuh sareng: resolusi cetak. Ngan ukur spesialis percetakan, iklan, percetakan poto, sareng sajabana, tiasa gampang namatkeun résolusi minimum anu diperyogikeun pikeun nyiptakeun gambar fisik dina papan iklan anu ageung, kartu bisnis alit atanapi kaos oblong anu dicetak. Dina matéri ieu kami bakal fokus kana conto percetakan umum, anu masing-masing urang tiasa mendakan dina kahirupan sadidinten (nyetak dina lambar A4, A3, A2, A1, A0), sareng kami bakal nampi formula saderhana pikeun ngitung résolusi anu diperyogikeun pikeun tugas naon waé. .

♥ ON TOPIK: Naon bédana JPEG, GIF, PNG, RAW, BMP, TIFF, sareng format grafis sanés?

Naon DPI

Maka, resolusi cetak diukur dina DPI (titik per inci), nyaéta dina jumlah titik per inci pasagi (1 inci = 25,4 mm). Cara anu paling gampang pikeun ngajelaskeun parameter ieu nyaéta ngagunakeun alat anu usang sapertos printer dot matrix - dina hal ieu, DPI mangrupikeun nomer jarum dina 1 inci ku luas 1 inci.

♥ ON TOPIK: Cara nyandak poto sareng leres: 12 tips saderhana pikeun anu hoyong ningkatkeun kualitas poto na.

Sabaraha piksel anjeun peryogi pikeun nyetak kualitas?

Tangtosna, DPI henteu janten masalah salami gambar tetep dina monitor anjeun, tapi résolusi file sumberna henteu. Anjeun teu tiasa nyetak poto anu saé dina lambaran A4 dina 300 DPI upami sumber gambar dina layar anjeun 1024 × 768 piksel.

Nilai DPI Standar Dipaké dina Nyetak

Resolusi 75 DPI pikeun dokumén téks;
Resolusi 150 DPI mangrupikeun kualitas minimum pikeun nyetak gambar;
Resolusi 300 DPI mangrupikeun kualitas anu umum ditampi pikeun nyetak poto.

♥ ON TOPIK: Photoscan ti Google pikeun iPhone, atanapi kumaha masang poto kertas lami ka Instagram tanpa hérang.

Naon ukuran piksel tina A5, A4, A3, A2, A1 sareng A0 lambar dumasar kana DPI?

Dihandap ieu anjeun tiasa mendakan susuratan antara nilai résolusi gambar gambar sareng ukuran lambaran kertas anu bakal dicitak (data diitung pikeun resolusi cetak 75 DPI, 150 DPI sareng 300 DPI).

Ukuran A5 (148 × 210 mm) piksel

Kalayan DPI = 75, resolusi format A5 gaduh 437 × 620 piksel.;
Kalayan DPI = 150, resolusi A5 gaduh 874 × 1240 piksel.;
Kalayan DPI = 300, resolusi A5 gaduh 1748 × 2480 piksel..

Ukuran A4 (210 × 297 mm) piksel

Kalayan DPI = 75, resolusi A4 gaduh 620 × 877 piksel.;
Kalayan DPI = 150, resolusi A4 gaduh 1240 × 1754 piksel.;
Kalayan DPI = 300, resolusi A4 gaduh 2480 × 3508 piksel..

Ukuran A3 (297 × 420 mm) piksel

dina DPI = 75, resolusi format A3 parantos aya 877 × 1240 piksel;
dina DPI = 150, resolusi A3 ngagaduhan 1754 × 2480 piksel;
dina DPI = 300, resolusi A3 ngagaduhan 3508 × 4961 piksel.

Ukuran A2 (420 × 594 mm) piksel

dina DPI = 75, resolusi format A2 parantos aya 1240 × 1754 piksel.;
Kalayan DPI = 150, resolusi A2 gaduh 2480 × 3508 piksel.;
Kalayan DPI = 300, resolusi A2 gaduh 4961 × 7016 piksel.

Ukuran A1 (594 × 841 mm) piksel

dina DPI = 75, resolusi format A1 parantos aya 1754 × 2483 piksel;
Kalayan DPI = 150, resolusi A1 gaduh 3508 × 4967 piksel.;
Kalayan DPI = 300, resolusi A1 gaduh 7016 × 9933 piksel.

Ukuran A0 (841 × 1189 mm) piksel

dina DPI = 75, resolusi format A0 nyaéta 2483 × 3511 piksel.;
Kalayan DPI = 150, resolusi A0 gaduh 4967 × 7022 piksel;
Kalayan DPI = 300, resolusi A0 gaduh 9933 × 14043 piksel.

♥ Pikeun Aranjeunna: Levitagram, atanapi kumaha ngadamel poto levitation (hiber) dina iPhone.

Kumaha anjeun nangtoskeun jumlah piksel anu saluyu sareng ukuran lambar kertas?

Sakumaha didadarkeun di luhur, resolusi cetak 300 DPI dianggap kualitas anu cekap pikeun mindahkeun grafik kana kertas. Pikeun nyetak poto atanapi ngan saukur gambar dina kualitas ieu dina kertas ukuran A4 (297 × 210 mm) perlu aya resolusi gambar aslina 3508 × 2480 piksel, upami sarat kualitas diréduksi janten satengah, janten 150 DPI, resolusi aslina 1754 × 1240 piksel bakal cekap, sareng 75 DPI sareng résolusi 877 × 620 piksel cekap pikeun nyetak téks.

Dina kaayaan anu teu standar, anjeun tiasa nganggo téhnik terlarang sareng nganggo matématika. Salaku conto, pikeun milarian résolusi anu diperlukeun pikeun gambar awal pikeun nyetak kami tiasa nyusun rumus ieu:

Urang Sunda = L × PPP / 25,4

Dimana:

R - Resolusi anu dipikahoyong tina samping;
L - Panjang sisi dina mm;
DPI - kualitas citak anu diperyogikeun;
25,4 - Tarjamahkeun inci kana séntiméter (1 inci sakitar 2,54 cm) sareng kalikeun 10 kanggo ngarobih janten milimeter.

contona:

Anjeun kedah nyetak gambar kalayan kualitas 150 DPI dina lambaran A4 (297 × 210 mm). Kengingkeun:

Sunda (jangkungna) = 297 × 150 / 25,4 = 1754 piksel;
Sunda (lébar) = 210 × 150 / 25,4 = 1240 piksel.

Hasilna, resolusi aslina kedah 1754 × 1240 piksel, anu sami sareng tabel di luhur.