Pikeun nganggo disk dina drive, anjeun kedah pormat heula - kumaha kuring ngalereskeun éta?

Pikeun nganggo disk dina drive, anjeun kedah pormat heula - kumaha kuring ngalereskeun éta?

Kadang-kadang nalika nyobian muka flash drive, kartu mémori, atanapi hard drive éksternal dina Windows, pangguna tiasa nampi pesen anu nyarios "Pikeun nganggo drive dina disk drive, punten pormat heula." Naha anjeun hoyong pormat? Ieu bisa lumangsung teu ngan ka drive anyar dibeuli, tapi ogé ka drive kalawan data penting.

Pitunjuk léngkah-léngkah ieu ngajelaskeun naha Windows 11, Windows 10, sareng 7 nyarioskeun anjeun pormat drive anjeun supados tiasa dianggo, sareng kumaha carana ngalereskeunana tanpa kaleungitan data anjeun.

Nyababkeun kasalahan sareng kumaha ngalereskeunana

Panyabab anu paling umum tina pesen "Pikeun nganggo disk dina drive, punten pormat heula" dina Windows 11 sareng Windows 10 atanapi "Sateuacan nganggo disk dina drive, éta kedah diformat" dina Windows 7 nyaéta kasalahan sistem file disababkeun. ka panyabutan teu bener, gangguan nulis, atawa faktor séjén.

Sanajan kitu, meureun aya alesan sejen nu ogé kudu dianggap:

  • Upami éta drive énggal atanapi flash drive, alesanana tiasa langkung saderhana: drive asalna henteu diformat; dina hal ieu, ngan pormat eta.
  • Upami drive anu anjeun badé buka parantos diformat sateuacana sareng dianggo dina Linux atanapi MacOS (atanapi salaku mémori internal dina Android), alesan anu paling dipikaresep nyaéta sistem file anu cocog henteu. windows cocog. Sistem file Linux tiasa diaksés nganggo arsip 7-Zip (tiasa janten pangatur file sareng maca sistem file ext3/ext4), dina kasus drive Mac, pormat upami teu aya data penting atanapi nganggo operasi anu cocog. sistem tina apel.
  • Kalayan kartu memori anu geus dipaké salaku memori internal Android téh leuwih pajeulit, aranjeunna ngan bisa maca dina handphone dimana format ieu dipigawé, langkung seueur ngeunaan ieu: Dupi anjeun cageur payil ti kartu memori formatna salaku memori internal dina Android.
Anjeun bisa jadi kabetot:  Program Windows 7 Autorun: Kumaha Cabut, Tambahkeun, sareng Dimana Milarian Éta

Tapi, sakumaha anu kacatet, panyababna anu paling dipikaresep nyaéta kasalahan sistem file disk atanapi flash drive, sakumaha henteu langsung dituduhkeun ku jandela kasalahan anu salajengna upami nolak pormat: "Lokasi henteu sayogi. Aksés ditolak. Sistem file dina volume ieu henteu dikenal."

Ayeuna hayu urang ngaléngkah ka naon anu kedah dilakukeun pikeun ngabéréskeun masalah:

  1. Lamun teu aya data penting dina drive, ngan pormat eta. Upami pormat gagal, baca Windows teu tiasa ngalengkepan pormat, naon anu kuring lakukeun?
  2. Pikeun mastikeun, balikan deui komputer atanapi laptop sareng cobian drive dina port USB 2.0 sareng USB 3.0 anu béda (anu terakhir biasana biru).
  3. Upami aya data penting, hal anu kahiji nyaéta ngajalankeun garis paréntah salaku administrator: Kumaha ngajalankeun garis paréntah salaku administrator dina Windows 11, Komando ajakan salaku administrator dina Windows 10.
  4. Dina garis paréntah, lebetkeun paréntah pikeun mariksa sistem file disk, ngagentos hurup D: kalayan hurup drive anu aya masalah. chkdsk D: / f
  5. Kasempetan kasalahanna dibenerkeun sareng drive tiasa dibuka sapertos biasa, atanapi anjeun nampi pesen anu nyarios yén CHKDSK henteu diidinan pikeun drive RAW. Upami aya pesen sapertos kitu, paké metodeu dina tulisan Kumaha ngalereskeun disk RAW dina Windows, kuring nyarankeun ngamimitian ku bagian DMDE tina petunjuk.

Biasana salah sahiji metode anu disarankeun bakal ngabantosan ngabéréskeun masalah. Nanging, upami teu aya hasil anu dihontal sareng data dina drive atanapi flash drive penting pisan, anjeun tiasa nyobian nganggo parangkat lunak pamulihan data gratis: balikkeun deui ka drive anu sanés, sareng saatos pamulihan, pormat drive sareng yén masalahna lumangsung.