Cara pikeun ngapdet Ubuntu ka versi panganyarna

Kumaha carana ngarobah basa keyboard dina Windows 10

Cara pikeun ngapdet Ubuntu kana vérsi panganyarna Métode 1: Antarmuka Pamaké Grafis Penting! Léngkah-léngkah dina pituduh ieu dumasar kana Ubuntu 21.10 sareng pamutahiran bakal janten versi 22.04. Ku alatan éta, meureun aya sababaraha béda dina desain grafis jeung perenah elemen panganteur. … baca leuwih

Robah alamat MAC dina Linux

Robah alamat MAC dina Linux

Ngarobah alamat MAC dina Linux Lengkah 1: Kéngingkeun nami sareng alamat adaptor Sateuacan anjeun tiasa ngarobih MAC anu tos aya, anjeun kedah milarian nilai ayeuna. Sapertos sabagéan ageung operasi sistem, anu urang uruskeun dilakukeun ngalangkungan terminal. Anjeun tiasa ngaluncurkeun aplikasi anu diperyogikeun ku sababaraha cara. … baca leuwih

Ngaganti nami file dina Linux

Ngaganti nami file dina Linux Dina sistem operasi naon waé, naha Linux atanapi Windows, panginten peryogi ngarobih nami file. Sareng upami pangguna Windows tiasa ngatasi operasi ieu tanpa masalah anu teu dipikabutuh, maka dina Linux aranjeunna tiasa ngalaman kasusah kusabab teu terang sistemna sareng seueurna seueur ... baca leuwih

Milarian rohangan disk gratis di Linux

Milarian rohangan disk bébas dina Linux Saatos lami damel dina komputer, seueur file anu ngumpulkeun dina disk, sahingga nyéépkeun rohangan kosong. Kadangkala kacida jadi leutik nu komputer mimiti leungit kinerja sarta pamasangan software anyar teu bisa réngsé. Pikeun nyegah ieu kajadian, anjeun kedah… baca leuwih

Pitunjuk pikeun ngonpigurasikeun konéksi internét dina sérver Ubuntu

Pituduh pikeun Nyetel Sambungan Internét dina Server Ubuntu Kusabab kanyataan yén sistem operasi Ubuntu Server henteu gaduh antarmuka grafis, pangguna ngalaman kasusah nalika nyobian nyetél sambungan Internét. Tulisan ieu bakal nyarioskeun ka anjeun paréntah mana anu anjeun kedah dianggo sareng file mana anu kedah disaluyukeun pikeun ngahontal hasil anu dipikahoyong. Baca... baca leuwih

Pitunjuk Konfigurasi Sambungan Internét Debian

Pituduh Setup Sambungan Internét Debian Debian mangrupikeun sistem operasi khusus. Kaseueuran pangguna, parantos dipasang, ngalaman sagala rupa masalah nalika damel sareng éta. Kanyataanna nyaéta sistem operasi ieu kedah ngonpigurasikeun seueur komponén. Tulisan ieu bakal ngabahas kumaha ngonpigurasikeun jaringan dina Debian. Baca... baca leuwih

Pitunjuk setelan Samba di Ubuntu

Samba Setup Guide on Ubuntu Upami anjeun kedah damel sareng file anu sami dina komputer anu béda anu ngajalankeun sistem operasi anu béda, Samba bakal ngabantosan anjeun dina ieu. Tapi netepkeun polder anu dibagikeun nyalira henteu gampang, sareng pikeun pangguna normal, tugas ieu teu mungkin. Tulisan ieu bakal nunjukkeun anjeun kumaha nyetél Samba... baca leuwih

Cara ngamimitian System Monitor di Ubuntu

Cara pikeun ngamimitian System Monitor di Ubuntu Seuseueurna pangguna terang yén sistem operasi Windows gaduh aplikasi Task Manager klasik anu ngamungkinkeun anjeun ngawas sadaya prosés anu ngajalankeun sareng ngalakukeun tindakan anu tangtu sareng aranjeunna. Distribusi basis kernel Linux, aya ogé alat, tapi disebutna "Monitor... baca leuwih

Ngabongkar file TAR.GZ dina Linux

Ngabongkar file TAR.GZ dina Linux TAR.GZ dianggap tipe data standar pikeun sistem file dina sistem operasi Linux: file normal dikomprés maké utiliti Gzip. Dina diréktori sapertos kitu, rupa-rupa program sareng daptar polder sareng obyék sering disebarkeun, anu ngamungkinkeun anjeun ngalihkeun antara alat. Buka bungkus lalaki ieu ... baca leuwih

Conto paréntah ucing Linux

Conto paréntah ucing Linux Sistem operasi Linux ngagaduhan seueur utilitas anu diwangun, interaksina dilaksanakeun ku cara ngalebetkeun paréntah anu pas dina "Terminal" kalayan sababaraha alesan. Hatur nuhun kana ieu, pangguna tiasa dina sagala cara ngatur sistem operasi sorangan, rupa-rupa parameter sareng file anu sayogi. Salah sahiji paréntah anu pang populerna nyaéta ucing, sareng éta… baca leuwih

Konpigurasikeun hak aksés dina Linux

Ngonpigurasikeun hak aksés dina sistem operasi basis kernel Linux Linux gaduh alat konfigurasi idin anu ngamungkinkeun anjeun ngabagi hak aksés antara akun. Ieu ngabatesan aksés ka file, diréktori, atanapi aplikasi anu tangtu. Dina total, aya tilu jinis hak sapertos: baca, nyerat, sareng ngaéksekusi. Sakur… baca leuwih

Paréntah ln dina Linux

Komando ln dina Linux Komando ln dina sistem operasi berbasis kernel Linux dianggo pikeun nyiptakeun tautan anu kuat sareng simbolis kana file. Pamaké diwajibkeun hormat sintaksis utiliti, pikeun nangtukeun pilihan anu leres sareng lokasi file. Dinten ieu kami hoyong nyarios henteu ngan ukur ngeunaan tindakan… baca leuwih

Tingali daptar drive dina Linux

Ningali daptar drive dina pangguna Linux Novice anu nembe ngalih ka salah sahiji distribusi Linux sering gaduh patarosan anu aya hubunganana sareng ningali daptar drive anu dipetakeun. Pangatur file cangkang grafis sering béda sacara radikal ti "Explorer" sorangan dina Windows, janten… baca leuwih

Pormat disk dina Linux

Pormat disk dina Linux

Format drive di Linux Gawe sareng sistem operasi Linux, unggal pangguna tiasa disanghareupan kedah pormat hard drive internal atanapi éksternal. Utamana sering, patarosan ngeunaan topik ieu timbul ti pangguna novice anu nembé mimiti kenal sareng kulawarga sistem operasi ieu, sabab… baca leuwih

Masang Panglima tengah wengi dina Debian

Masang Panglima tengah wengi dina Debian

Masang Midnight Commander dina Debian Midnight Commander (MC) mangrupikeun salah sahiji pangatur file anu paling populér pikeun Linux, anu parantos kéngingkeun popularitasna pikeun palaksanaan antarmuka dua-jandela anu merenah. Hanjakalna, éta henteu dipasang dina distribusi sacara standar, janten pangguna anu hoyong nyobian ieu… baca leuwih

Masang MySQL dina CentOS 7

Masang MySQL dina CentOS 7

Pamasangan MySQL dina CentOS 7 MySQL leres-leres dianggap salah sahiji sistem manajemén database anu pangsaéna, ku sabab éta aktip dianggo ku para profesional sareng amatir dina widang damel sareng situs wéb sareng sababaraha aplikasi. Pikeun alat ieu tiasa dianggo leres, éta kedah dipasang dina sistem operasi ... baca leuwih

Konfigurasi Samba di CentOS 7

Konfigurasi Samba di CentOS 7

Samba Setup dina CentOS 7 File Server (FS) dina sistem operasi Linux tiasa dianggo pikeun sagala rupa kaperluan, tapi dina kalolobaan kasus dianggo pikeun nyiptakeun jaringan lokal sareng polder anu dibagikeun sareng komputer berbasis Windows. Samba leres-leres dianggap FS anu pang populerna ayeuna. Nyaéta… baca leuwih

Ngagunakeun paréntah touch dina Linux

Ngagunakeun paréntah touch dina Linux

Ngagunakeun Touch Command di Linux Sakumaha anjeun terang, sistem operasi Linux gaduh sajumlah ageung paréntah terminal anu diwangun anu ngalaksanakeun rupa-rupa tindakan. Sababaraha di antarana ngidinan Anjeun pikeun masang program, batur pikeun ngatur volume logis tur teuas drive. Di antarana aya nu dirancang pikeun berinteraksi sareng file. Salah sahiji… baca leuwih

Disk dipasang dina Linux

Disk dipasang dina Linux

Pamasangan disk dina Linux Métode 1: Utilitas GParted Aya metode anu béda-béda pikeun masang disk dina Linux, tapi pangguna novice bakal langkung gampang berinteraksi sareng program anu gaduh antarmuka grafis. Salah sahiji solusi sapertos nyaéta GParted, anu dipasang sacara standar dina seueur distribusi populér. Urang ngajukeun pikeun mimitian ku eta. Mimitian sistem... baca leuwih

Ngagunakeun klien RDP dina Linux

Ngagunakeun klien RDP dina Linux

Ngagunakeun klien RDP dina téhnologi Linux RDP (Remote Desktop Protocol) ngamungkinkeun pamaké tina versi sarua atawa béda tina sistem operasi pikeun jarak jauh ngadalikeun komputer. Aya klien khusus, béda ti utilitas konsol, dimana pilihan ieu dilaksanakeun ngaliwatan antarmuka grafis, anu… baca leuwih

Masang ArchLinux sacara grafis

Masang ArchLinux sacara grafis

Masang ArchLinux Graphically Métode 1: Zen Installer Aya sababaraha installer grafis pikeun ArchLinux nu bisa katutupan dina hiji artikel, tapi urang mutuskeun pikeun tetep dina tilu pilihan nu pang populerna. Abdi hoyong mimitian ku Zen Installer, sabab mangrupikeun pamasang anu paling fleksibel anu ngamungkinkeun anjeun ngalaksanakeun sagala tindakan anu dilakukeun dina konsol salami… baca leuwih

Pitunjuk Instalasi Debian 9

Pitunjuk Instalasi Debian 9

Pituduh Instalasi Debian 9 Sistem operasi Debian mangrupikeun salah sahiji distribusi munggaran dumasar kana kernel Linux. Dina panempoan ieu, prosés instalasi sigana pajeulit pikeun loba pamaké nu kakarék mutuskeun pikeun meunangkeun acquainted jeung sistem ieu. Pikeun ngahindarkeun masalah salami éta, disarankeun pikeun nuturkeun pitunjuk anu… baca leuwih

Pitunjuk pikeun nyiptakeun flash drive Ubuntu bootable

Parentah pikeun nyieun hiji bootable Ubuntu flash drive pamaké sistem operasi Windows bisa pisan gampang nyieun hiji bootable flash drive kalawan gambar Ubuntu dina eta. Anjeun tiasa nganggo parangkat lunak khusus pikeun ngalakukeunana. Pikeun ngaduruk Ubuntu, anjeun kedah gaduh gambar ISO tina sistem operasi anu bakal disimpen di ... baca leuwih

Pilarian terang versi sebaran Linux

Pilarian vérsi distribusi Linux Sistem operasi naon waé gaduh alat atanapi metode khusus anu ngamungkinkeun anjeun mendakan versi na. Distribusi basis Linux henteu aya pengecualian. Dina artikel ieu kami baris ngobrol ngeunaan kumaha carana manggihan versi Linux Ubuntu. Baca ogé: Kumaha milarian versi sistem operasi dina Windows 10 Panggihan ... baca leuwih

Nyiptakeun sareng mupus file dina Linux

Nyiptakeun sareng ngahapus file dina Linux Nyiptakeun atanapi ngahapus file dina Linux: naon anu langkung gampang? Nanging, dina sababaraha kaayaan, metode anu anjeun coba sareng leres tiasa waé henteu jalan. Dina kasus éta, éta gampang pikeun milarian solusi pikeun masalah éta, tapi upami anjeun henteu gaduh waktos, anjeun tiasa nganggo cara anu sanés pikeun nyiptakeun… baca leuwih

Éditor téks populér pikeun Linux

Éditor téks populér pikeun Linux Aya seueur pangropéa téksu anu dikembangkeun khusus pikeun platform Linux, tapi anu paling kapaké diantara anu aya nyaéta anu disebut lingkungan pangembangan terpadu. Éta henteu ngan ukur dianggo pikeun nyiptakeun dokumén téks, tapi ogé pikeun ngembangkeun aplikasi. Artikel ieu nampilkeun 10 program anu paling efektif. … baca leuwih

Mesin virtual Linux populér

Mesin Virtual Linux Populér Kadang-kadang perlu ngagunakeun sababaraha sistem operasi sakaligus atawa ganti dina komputer pribadi nu sami. Upami anjeun henteu hoyong dual boot, anjeun tiasa nganggo pilihan anu sanés: pasang mesin virtual pikeun sistem operasi Linux. Kalayan cukup RAM sareng mémori virtual, sareng kakuatan CPU anu diperyogikeun,… baca leuwih

Ngaronjatkeun ti Debian 8 dugi ka vérsi 9

Ngaronjatkeun tina Debian 8 ka versi 9 Tulisan ieu bakal nungtun anjeun pikeun ningkatkeun tina Debian 8 ka versi 9. Bakal dirobih kana sababaraha léngkah dasar anu anjeun kedah tuturkeun sacara berurutan. Anjeun ogé bakal dibéré paréntah dasar pikeun ngalakukeun sagala léngkah anu dijelaskeun. Mangga Awas. Pitunjuk pikeun ngamutahirkeun… baca leuwih

Paréntah anu sering dianggo dina "Terminal" Linux

Paréntah anu sering dianggo dina Linux "Terminal" Sapertos Windows, Linux ngagaduhan sakumpulan paréntah pikeun damel anu langkung merenah sareng langkung gancang dina sistem operasi. Tapi upami dina kasus anu pertama urang nyauran utilitas atanapi ngalakukeun tindakan tina "Command Line" (cmd), dina kadua ... baca leuwih

Tambahkeun pangguna kana grup dina Linux

Nambahkeun pangguna kana grup dina Linux Kiwari, sistem operasi naon waé henteu dianggap lengkep upami henteu gaduh mode multi-pamaké. Ieu kasus pikeun Linux. Sateuacanna, ngan ukur aya tilu umbul dasar anu ngatur hak aksés unggal pangguna: maca, nyerat, sareng ngaéksekusi. Nanging, pamekar sadar langkung seueur… baca leuwih

Tingali daptar pangguna dina Linux

Ningali daptar pangguna dina Linux Aya waktos anjeun kedah terang pangguna mana anu asup kana sistem operasi Linux anjeun. Ieu bisa jadi diperlukeun pikeun nangtukeun lamun aya pamaké kaleuleuwihan, lamun pamaké tinangtu atawa sakabeh grup pamaké perlu data pribadi maranéhanana robah. Baca ogé: Kumaha… baca leuwih

Pamasangan Linux pinuh dina flash drive

Pamasangan pinuh ku Linux dina flash drive Sarerea terang yén sistem operasi (OS) dipasang dina hard drive atanapi SSD, nyaéta, dina mémori komputer, tapi henteu sadayana terang ngeunaan pamasangan OS lengkep dina flash drive. . Kalayan Windows, hanjakalna, teu mungkin ... baca leuwih

Pilarian terang ukuran folderna dina Linux

Panggihan ukuran polder di Linux Nyaho saloba inpormasi ngeunaan sistem bakal ngagampangkeun pangguna pikeun nangtukeun sagala nuansa operasina. Nyaho ukuran polder dina Linux penting, tapi mimitina urang kedah terang kumaha kéngingkeun inpormasi ieu. Baca ogé: Kumaha milarian versi distribusi… baca leuwih

Antipirus populér pikeun Linux

Antipirus populér pikeun Linux Antipirus dina sistem operasi naon waé mangrupikeun unsur anu ayana henteu pernah nyeri. Tangtosna, "pembela" anu diwangun tiasa nyegah parangkat lunak jahat tina asup kana sistem, tapi pagelaranana biasana langkung parah, sareng masang parangkat lunak pihak katilu dina komputer anjeun bakal ngajagi anjeun ... baca leuwih

Pitunjuk pikeun masang MySQL dina Ubuntu

Pituduh pikeun masang MySQL dina Ubuntu MySQL nyaéta sistem manajemén database anu dianggo di sakumna dunya. Utamana dianggo dina pamekaran halaman wéb. Upami komputer anjeun nganggo Ubuntu salaku sistem operasi utama (OS), tiasa sesah masang parangkat lunak ieu kusabab anjeun kedah damel di "Terminal".jalankeun... baca leuwih

Pitunjuk pikeun nyetél konéksi internét di Ubuntu

Tungtunan pikeun nyetel sambungan Internet di Ubuntu Loba pamaké ngalaman masalah nalika nyobian nyetél sambungan Internet di Ubuntu. Kalolobaan waktu éta alatan inexperience, tapi bisa aya alesan séjén ogé. Tulisan ieu bakal nyayogikeun pitunjuk ngeunaan cara nyetél rupa-rupa jinis sambungan kalayan ngarecahna detil… baca leuwih

Pitunjuk pikeun masang PHP dina sérver Ubuntu

Pituduh Masang PHP dina Ubuntu Server Pangembang aplikasi Wéb tiasa sesah masang basa skrip PHP dina Ubuntu Server. Ieu alatan loba faktor. Tapi kalayan pituduh ieu, sadayana bakal tiasa ngahindarkeun kasalahan nalika pamasangan. Masang PHP dina Server Ubuntu Masang PHP dina… baca leuwih

Pitunjuk Instalasi Server Ubuntu

Pituduh Instalasi Server Ubuntu Masang Ubuntu Server teu jauh béda ti masang versi desktop tina sistem operasi ieu, tapi loba pamaké tetep ati-ati ngeunaan masang versi server tina OS dina hard drive maranéhna sorangan. Ieu sabagean diyakinkeun, tapi ... baca leuwih

Pitunjuk Instalasi Mint Linux

Panungtun Instalasi Linux Mint Masang sistem operasi (OS) mangrupikeun prosés anu rumit anu peryogi kaahlian komputer anu lumayan. Sareng seueur anu parantos terang kumaha masang Windows dina komputerna, Linux Mint langkung rumit. Tulisan ieu tujuanana pikeun ngajelaskeun ka pangguna rata-rata sadaya nuansa anu timbul nalika masang… baca leuwih

Setup Debian saatos dipasang

Ngonpigurasikeun Debian saatos pamasangan Debian teu tiasa ngaku sapinuhna operasional saatos dipasang. Ieu mangrupikeun jinis sistem operasi anu kedah dikonpigurasikeun heula, sareng tulisan ieu bakal nunjukkeun kumaha ngalakukeunana. Maca ogé: Distribusi Linux populér ngonpigurasikeun Debian Kusabab seueur pilihan pamasangan Debian (jaringan, dasar,… baca leuwih

Milarian file dina Linux

Milarian Payil dina Linux Nalika ngerjakeun sistem operasi naon waé, kadang perlu ngagunakeun alat pikeun gancang milarian file anu tangtu. Ieu ogé leres pikeun Linux, janten sadaya cara anu mungkin pikeun milarian file dina sistem operasi ieu bakal dibahas di handap. Boh alat manajemén file sareng… baca leuwih

Pitunjuk Instalasi Kali Linux

Pitunjuk Instalasi Kali Linux Pikeun masang sistem operasi, anjeun peryogi flash drive 4GB atanapi langkung ageung. Gambar Kali Linux bakal diserat ka dinya, sareng komputer bakal boot ti dinya. Upami Anjeun gaduh drive, Anjeun bisa ngaliwatan parentah hambalan-demi-hambalan. Lengkah 1: Unduh gambar sistem… baca leuwih

Instalasi sareng Konfigurasi CentOS 7

Masang sareng Ngonpigurasikeun CentOS 7 Pamasangan sistem operasi CentOS 7 béda dina sababaraha cara ti prosedur anu sami sareng distribusi dumasar-kernel Linux anu sanés, janten bahkan pangguna anu berpengalaman tiasa ngalaman seueur masalah nalika ngalaksanakeun tugas ieu. Sajaba ti éta, sistem ieu ngonpigurasi dina waktu instalasi. … baca leuwih

Conto tcpdump dina Linux

Conto Linux tcpdump Upami anjeun kedah nganalisa atanapi nyegat pakét jaringan dina Linux, cara anu pangsaéna pikeun ngalakukeun ieu nyaéta nganggo utilitas konsol tcpdump. Tapi masalah timbul dina manajemen pajeulit na. Pangguna rata-rata bakal ngaraos teu ngarareunah, tapi éta ngan ukur dina glance kahiji. Dina tulisan ieu, urang bakal nyaritakeun kumaha… baca leuwih

Masang Linux tina USB flash drive

Masang Linux tina USB Flash Drive Sistem operasi kernel Linux sanés anu paling populér. Ku alatan éta, paling pamaké teu nyaho kumaha carana install aranjeunna dina komputer maranéhanana. Dina tulisan ieu kami bakal nampilkeun pitunjuk pamasangan pikeun distribusi Linux anu paling populér. Masang Linux Sadaya di handap ieu... baca leuwih

Syarat sistem tina sebaran Linux anu béda

Syarat Sistem Distribusi Linux anu Béda Linux nyaéta nami koléktif pikeun kulawarga sistem operasi open source dumasar kana kernel Linux. Aya sababaraha distribusi dumasar kana éta. Sadayana biasana kalebet sakumpulan utilitas standar, program sareng inovasi sanésna sorangan. Kusabab pamakean lingkungan desktop anu béda ... baca leuwih

Eureun Eureun
IK4
Panggihan Online
Pangiringan Online
ngolahna gampang
manual mini
a kumaha ngalakukeun
ForumPc
TypeRelax
LavaMagazine
erraticians
perpustakaan trik
ZoneHeroes