Ngalereskeun "ifconfig: paréntah teu kapendak" kasalahan dina Debian 9

Fix "ifconfig: command not found" error on Debian 9 Paréntah ifconfig dianggo dina sistem operasi Linux pikeun ngonpigurasikeun atanapi ningali inpormasi jaringan. Éta ogé hadir dina distribusi Debian 9, tapi engké diputuskeun pikeun ngagentos alat ieu sareng utilitas sanés anu langkung cocog pikeun prosedur ieu. Nanging, ayeuna… baca leuwih

Tingali daptar pangguna dina Linux

Ningali daptar pangguna dina Linux Aya waktos anjeun kedah terang pangguna mana anu asup kana sistem operasi Linux anjeun. Ieu bisa jadi diperlukeun pikeun nangtukeun lamun aya pamaké kaleuleuwihan, lamun pamaké tinangtu atawa sakabeh grup pamaké perlu data pribadi maranéhanana robah. Baca ogé: Kumaha… baca leuwih

Masang lingkungan LXDE dina Kali Linux

Masang Lingkungan LXDE dina Kali Linux LXDE mangrupikeun salah sahiji lingkungan desktop gratis anu paling umum pikeun sistem operasi Linux sareng cocog pikeun komputer anu RAM kawates sareng CPU anu lemah. Sababaraha pamilik distribusi Kali hoyong masang lingkungan ieu dina platformna salaku primér atanapi sekundér. Salajengna urang… baca leuwih

Pamasangan KDE dina Kali Linux

Masang KDE dina Kali Linux Pamaké aktip dina distribusi sistem operasi Linux kadang-kadang badé ngarobih lingkungan desktopna kusabab sababaraha alesan. Pamilik Kali Linux henteu aya pengecualian, sabab fungsionalitas wangunan ieu ngamungkinkeun anjeun pikeun nempatkeun ampir sadaya lingkungan anu sayogi. Dina… baca leuwih

Pamasangan NetworkManager di Ubuntu

Masang NetworkManager dina Ubuntu Sambungan jaringan dina sistem operasi Ubuntu diurus ngaliwatan alat anu disebut NetworkManager. Ngaliwatan konsol, éta henteu ngan ukur ngamungkinkeun anjeun ningali daptar jaringan, tapi ogé pikeun ngaktipkeun sambungan kana jaringan khusus sareng ngonpigurasikeun sagala jinisna nganggo utilitas tambahan. NetworkManager parantos… baca leuwih

Masang Panglima tengah wengi dina CentOS

Masang Midnight Commander dina CentOS Seueur pangguna langkung resep masang manajer file tambahan dina Linux pikeun ngagentos alat anu dipasang standar. Salah sahiji solusi ieu nyaéta Midnight Commander, anu parantos dianggap FM anu pang populerna sareng ramah-pamaké mangtaun-taun. Pangguna CentOS nyanghareupan… baca leuwih

Ngalereskeun boot initramfs nalika Ubuntu dimimitian

Ngalereskeun booting initramfs nalika Ubuntu boot initramfs - Sistem file RAM anu dianggo pikeun boot awal sistem operasi berbasis kernel Linux. Nalika masang sistem operasi, sadaya perpustakaan, utilitas sareng file konfigurasi dikomprés kana hiji file teras ditransfer... baca leuwih

Pitunjuk pikeun ngonpigurasikeun konéksi internét dina sérver Ubuntu

Pitunjuk pikeun ngonpigurasikeun konéksi internét dina sérver Ubuntu

Pituduh pikeun Nyetel Sambungan Internét dina Server Ubuntu Kusabab kanyataan yén sistem operasi Ubuntu Server henteu gaduh antarmuka grafis, pangguna ngalaman kasusah nalika nyobian nyetél sambungan Internét. Tulisan ieu bakal nyarioskeun ka anjeun paréntah mana anu anjeun kedah dianggo sareng file mana anu kedah disaluyukeun pikeun ngahontal hasil anu dipikahoyong. Baca... baca leuwih

Nyiptakeun folder dibagikeun dina CentOS

Nyiptakeun polder anu dibagikeun dina CentOS Sacara standar, aksés ka polder dina sistem operasi CentOS diwatesan, janten upami anjeun peryogi pangsa jaringan, anjeun kedah ngarobih parameter anu tangtu. Teu aya anu rumit dina prosedur ieu, tapi anjeun kedah masang alat tambahan sareng ngadamel parobihan… baca leuwih

Milarian rohangan disk gratis di Linux

Milarian rohangan disk gratis di Linux

Milarian rohangan disk bébas dina Linux Saatos lami damel dina komputer, seueur file anu ngumpulkeun dina disk, sahingga nyéépkeun rohangan kosong. Kadangkala kacida jadi leutik nu komputer mimiti leungit kinerja sarta pamasangan software anyar teu bisa réngsé. Pikeun nyegah ieu kajadian, anjeun kedah ngontrol… baca leuwih

Pamasangan tanda bintang dina CentOS 7

Masang Asterisk dina CentOS 7 Asterisk mangrupikeun salah sahiji solusi telepon komputer anu paling populér, aktip dipasang dina rupa-rupa server. Éta ngadukung ampir sadayana codec sareng protokol modéren, sareng ogé nunjukkeun stabilitas anu saé, naha éta janten popularitas sapertos kitu diantara pangurus sistem. Sanajan kitu,… baca leuwih

Masang MySQL dina CentOS 7

Masang MySQL dina CentOS 7

Pamasangan MySQL dina CentOS 7 MySQL leres-leres dianggap salah sahiji sistem manajemén database anu pangsaéna, ku sabab éta aktip dianggo ku para profesional sareng amatir dina widang damel sareng situs wéb sareng sababaraha aplikasi. Pikeun alat ieu tiasa dianggo leres, éta kedah dipasang dina sistem operasi ... baca leuwih

Pamasangan Astra Linux

Masang Astra Linux Astra Linux mangrupikeun distribusi asal tina sistem operasi dumasar kana kernel Linux. Leyuran ieu mindeng dipaké dina lembaga pamaréntah, nu utamana paduli kaamanan. Nanging, sakapeung sarat tina majikan atanapi karesep pribadi ogé tiasa janten… baca leuwih

Buka palabuhan di CentOS 7

Ngabuka palabuhan di CentOS 7 Ampir sadaya pangguna distribusi CentOS 7 masang rupa-rupa alat dina sistem, anu meryogikeun muka palabuhan nomer khusus pikeun jalanna leres. Ieu diperlukeun pikeun mastikeun sambungan normal ka titik jeung bursa aman inpormasi. Tugas dilaksanakeun ku ngarobih… baca leuwih

Ngaganti nami file dina Linux

Ngaganti nami file dina Linux Dina sistem operasi naon waé, naha Linux atanapi Windows, panginten peryogi ngarobih nami file. Sareng upami pangguna Windows tiasa ngatasi operasi ieu tanpa masalah anu teu dipikabutuh, maka dina Linux aranjeunna tiasa ngalaman kasusah kusabab teu terang sistemna sareng seueurna seueur ... baca leuwih

Tingali palabuhan kabuka di Ubuntu

Ningali palabuhan anu kabuka dina Ubuntu Program naon waé anu komunikasi sareng anu sanés dina Internét atanapi dina jaringan lokal. palabuhan husus dipaké pikeun ieu, biasana TCP na UDP. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun milari mana sadaya palabuhan anu sayogi ayeuna dianggo, nyaéta dianggap kabuka, kalayan bantosan… baca leuwih

Pitunjuk setelan Samba di Ubuntu

Pitunjuk setelan Samba di Ubuntu

Samba Setup Guide on Ubuntu Upami anjeun kedah damel sareng file anu sami dina komputer anu béda anu ngajalankeun sistem operasi anu béda, Samba bakal ngabantosan anjeun dina ieu. Tapi nyetél polder anu dibagikeun nyalira henteu gampang, sareng pikeun pangguna normal, tugas ieu teu mungkin. Tulisan ieu bakal nunjukkeun anjeun kumaha nyetél Samba dina... baca leuwih

Pormat disk dina Linux

Pormat disk dina Linux

Format drive di Linux Gawe sareng sistem operasi Linux, unggal pangguna tiasa disanghareupan kedah pormat hard drive internal atanapi éksternal. Utamana sering, patarosan ngeunaan topik ieu timbul ti pangguna novice anu nembé mimiti kenal sareng kulawarga sistem operasi ieu, sabab… baca leuwih

Éditor Pidéo pikeun Linux

Éditor Pidéo pikeun Linux Seueur pangguna anu nembé ngalih ka Linux anu nyanghareupan masalah anu aya hubunganana sareng milarian parangkat lunak anu pas. Di antara kategori jinis aplikasi ieu nyaéta éditor pidéo. Dina distribusi Linux anjeun moal mendakan parangkat lunak profésional anu sami sareng Sony Vegas Pro atanapi Adobe… baca leuwih

Pitunjuk Konfigurasi Sambungan Internét Debian

Pitunjuk Konfigurasi Sambungan Internét Debian

Pitunjuk Setup Sambungan Internét Debian Debian mangrupikeun sistem operasi khusus. Kaseueuran pangguna, saatos dipasang, ngalaman sagala rupa masalah nalika damel sareng éta. Kanyataanna nyaéta sistem operasi ieu kedah ngonpigurasikeun seueur komponén. Tulisan ieu bakal ngabahas kumaha ngonpigurasikeun jaringan dina Debian. Baca ogé: Pituduh… baca leuwih

Masang Nginx dina CentOS 7

Masang Nginx dina CentOS 7 Nginx mangrupikeun pangladén wéb populér anu aktip dianggo pikeun ngalayanan halaman wéb sareng sababaraha aplikasi. Éta mangrupikeun server Internét gratis anu kuat anu dianggo ku pangurus sistem pikeun nyiptakeun ranté komponén anu berinteraksi dina cara anu stabil. Utamana Nginx sering dipasang ... baca leuwih

Conto Paréntah Grep dina Linux

Conto paréntah grep dina Linux Kadang-kadang pangguna kedah milarian inpormasi anu tangtu dina sababaraha file. Dokumén konfigurasi atanapi data voluminous sanésna sering ngandung sajumlah ageung garis, janten anjeun henteu tiasa milarian sacara manual data anu diperyogikeun. Dina hal ieu, angkat ka… baca leuwih

Konfigurasi DNS di CentOS

Ngonpigurasikeun DNS dina CentOS Lengkah 1: Pasang bungkusan anu diperyogikeun Sateuacan urang ningali petunjuk ieu, kami hoyong nunjukkeun yén kami parantos gaduh pituduh umum pikeun ngonpigurasikeun DNS standar dina Linux dina halaman wéb kami. Kami nyarankeun yén anjeun nganggo éta upami anjeun hoyong ngonpigurasikeun setélan pikeun browsing Internét normal. … baca leuwih

Conto paréntah ucing Linux

Conto paréntah ucing Linux

Conto paréntah ucing Linux Sistem operasi Linux ngagaduhan seueur utilitas anu diwangun, interaksi anu dilaksanakeun ku cara ngalebetkeun paréntah anu pas dina "Terminal" kalayan sababaraha alesan. Hatur nuhun kana ieu, pangguna tiasa dina sagala cara ngatur sistem operasi sorangan, rupa-rupa parameter sareng file anu sayogi. Salah sahiji paréntah anu pang populerna nyaéta ucing, sareng ... baca leuwih

Ngagunakeun paréntah df dina Linux

Ngagunakeun Komando df di Linux Mariksa rohangan bébas dina drive di Linux mangrupikeun salah sahiji tugas utama anu kedah dilakukeun pikeun ngawas status hard drive, flash drive, atanapi SSD ayeuna. Seueur utilitas tambahan atanapi program GUI tiasa dianggo pikeun ieu. Sanajan kitu, lamun henteu ... baca leuwih

Masang Yandex.Browser dina Linux

Masang Yandex.Browser dina Linux Yandex.Browser mangrupikeun browser wéb populér ti pamekar Rusia. Éta aktip dianggo henteu ngan ukur ku pamilik sistem operasi Windows, tapi ogé dipasang dina distribusi dumasar kana kernel Linux. Prosedur pamasangan rada béda ti sistem operasi anu sanés sareng tiasa dilakukeun ku… baca leuwih

Masang Webmin dina CentOS 7

Masang Webmin dina CentOS 7 Sakumaha anjeun parantos terang, distribusi CentOS 7 biasana bertindak salaku sistem operasi anu dipasang pikeun ngatur server atanapi hosting. Nanging, pungsionalitas standar sistem operasi henteu cekap, janten ampir sadaya pangurus disanghareupan kedah masang pakét tambahan. A… baca leuwih

Setup Debian saatos dipasang

Ngonpigurasikeun Debian saatos pamasangan Debian teu tiasa ngaku sapinuhna operasional saatos dipasang. Ieu mangrupikeun jinis sistem operasi anu kedah dikonpigurasikeun heula, sareng tulisan ieu bakal nunjukkeun kumaha ngalakukeunana. Maca ogé: Distribusi Linux populér ngonpigurasikeun Debian Kusabab seueur pilihan pamasangan Debian (jaringan, dasar,… baca leuwih

Sebaran Linux anu populér

Distribusi Linux Populer Pamaké anu ngan ukur hoyong akrab sareng sistem operasi kernel Linux tiasa gampang bingung sareng rentang sadaya distribusi anu mungkin. Kalimpahanna kusabab kernel open source, naha éta pamekar di sakumna dunya rajin ngeusian jajaran sistem operasi… baca leuwih

Konpigurasikeun hak aksés dina Linux

Konpigurasikeun hak aksés dina Linux

Ngonpigurasikeun hak aksés dina sistem operasi basis kernel Linux Linux gaduh alat konfigurasi idin anu ngamungkinkeun anjeun ngabagi hak aksés antara akun. Ieu ngabatesan aksés ka file, diréktori, atanapi aplikasi anu tangtu. Dina total, aya tilu jinis hak sapertos: baca, nyerat, sareng ngaéksekusi. Saha waé… baca leuwih

Pembaruan Kernel di Ubuntu

Ngamutahirkeun kernel dina Ubuntu Kernel distribusi Linux mangrupikeun tulang tonggong tina sistem operasi, anu tanggung jawab pikeun kasaluyuan alat sareng ngalaksanakeun pilihan penting anu sanés. Ayeuna pamekar nyobian ngaleupaskeun apdet kernel unggal sababaraha bulan atanapi langkung sering pikeun ngenalkeun fitur-fitur anyar… baca leuwih

Instalasi OpenVPN dina Ubuntu

Masang OpenVPN dina Ubuntu Sababaraha pangguna kabetot dina nyiptakeun jaringan pribadi virtual antara dua komputer. Pikeun ieu, téknologi VPN (Virtual Private Network) dianggo. Sambunganna dilakukeun nganggo utilitas sareng program anu kabuka atanapi ditutup. Sakali sadaya komponén parantos dipasang sareng dikonpigurasikeun, prosedurna tiasa dianggap… baca leuwih

Setup UFW di Ubuntu

Ngonpigurasikeun UFW di Ubuntu Ampir kabéh pamaké canggih tina Ubuntu kabetot dina mastikeun kaamanan jaringan maranéhanana. Ogé, seueur anu nganggo utilitas jaringan tangtu anu ngan ukur tiasa dianggo saatos netepkeun aturan firewall khusus. Dinten ieu kami hoyong ngobrol ngeunaan konfigurasi firewall ngagunakeun UFW (Uncomplicated Firewall) salaku conto. … baca leuwih

Pitunjuk Instalasi Kali Linux

Pitunjuk Instalasi Kali Linux Pikeun masang sistem operasi, anjeun peryogi flash drive 4GB atanapi langkung ageung. Gambar Kali Linux bakal diserat ka dinya, sareng komputer bakal boot ti dinya. Upami Anjeun gaduh drive, Anjeun bisa ngaliwatan parentah hambalan-demi-hambalan. Lengkah 1: Unduh gambar sistem… baca leuwih

Mindahkeun file dina Linux

Mindahkeun file dina Linux Mindahkeun file dina sistem operasi mangrupikeun salah sahiji tugas anu panggampangna sareng sering anu dipendakan ku unggal pangguna. Kadang-kadang nalika pindah tina Windows ka Linux, pamula henteu tiasa napigasi antarmuka pangguna grafis sareng paréntah terminal pikeun mindahkeun atanapi nyalin… baca leuwih

Ngagunakeun klien RDP dina Linux

Ngagunakeun klien RDP dina Linux

Ngagunakeun klien RDP dina téhnologi Linux RDP (Remote Desktop Protocol) ngamungkinkeun pamaké tina versi sarua atawa béda tina sistem operasi pikeun jarak jauh ngadalikeun komputer. Aya klien khusus, béda ti utilitas konsol, dimana pilihan ieu dilaksanakeun ngaliwatan antarmuka grafis, anu… baca leuwih

Setélan SSH di CentOS 7

Ngonpigurasikeun SSH dina CentOS 7 SSH (cangkang aman) nyaéta protokol pikeun nyieun sambungan énkripsi antara klien sareng server. Kalayan téknologi ieu, anjeun tiasa ngontrol komputer tina jarak jauh. Interaksi sareng utilitas lumangsung di terminal, sareng dina sistem operasi CentOS 7 ditambah sacara standar. Ku… baca leuwih

Conto tcpdump dina Linux

Conto Linux tcpdump Upami anjeun kedah nganalisa atanapi nyegat pakét jaringan dina Linux, cara anu pangsaéna pikeun ngalakukeun ieu nyaéta nganggo utilitas konsol tcpdump. Tapi masalah timbul dina manajemen pajeulit na. Pangguna rata-rata bakal ngaraos teu ngarareunah, tapi éta ngan ukur dina glance kahiji. Dina tulisan ieu, urang bakal nyaritakeun kumaha… baca leuwih

Masang bungkus dina CentOS

Pamasangan bungkusan di CentOS Leres pisan sadaya pangguna anu damel sareng sistem operasi CentOS mendakan peryogi masang sababaraha pakét pikeun nambihan program anu diperyogikeun sareng ngamimitian berinteraksi sareng éta. Tugas ieu tiasa dilaksanakeun ku sababaraha cara, gumantung kana jinis parangkat lunak sareng karesep pribadi… baca leuwih

Unzip file TAR.BZ2 dina Linux

Decompressing TAR.BZ2 Payil dina Linux Ubuntu Métode 1: Standar Arsip Manajer Aya sajumlah badag arsip GUI nu ngidinan Anjeun pikeun decompress file dina format TAR.BZ2. Sanajan kitu, kadang teu perlu install aranjeunna. Dina seueur distribusi Linux, alat ieu parantos dipasang sareng muka file anu diunduh sacara standar. Éta sababna kami nawiskeun… baca leuwih

Paréntah ln dina Linux

Paréntah ln dina Linux

Paréntah ln dina Linux Paréntah ln dina sistem operasi basis kernel Linux dipaké pikeun nyieun tumbu anu teuas jeung simbolis kana file. Pamaké diwajibkeun hormat sintaksis utilitas, pikeun nangtukeun pilihan anu leres sareng lokasi file. Dinten ieu kami hoyong nyarios henteu ngan ukur ngeunaan… baca leuwih

Konfigurasi SSH ngeunaan Debian

Ngonpigurasikeun SSH di Debian Sakumaha anjeun terang, téknologi SSH open source ngamungkinkeun anjeun nyambung jarak jauh ka komputer anu dipasihkeun sareng ngirim data liwat protokol aman anu dipilih. Ogé ngamungkinkeun kadali pinuh ku alat nu dipilih, mastikeun bursa aman inpormasi penting komo kecap akses. Kadang pangguna ngarasa… baca leuwih

Penghentian prosés dina Linux

Prosés Terminasi dina Linux Unggal program, utilitas, atawa sababaraha elemen séjén tina sistem operasi Linux, dilaksanakeun salaku hiji atawa leuwih prosés nu beroperasi dina latar tukang atawa dina mode aktip. Masing-masing prosés ieu meakeun sajumlah sumber sistem sareng ngajalankeun sababaraha waktos. Kadang-kadang kajadian… baca leuwih

Ngagunakeun paréntah PS dina Linux

Ngagunakeun paréntah PS dina Linux Ubuntu Kaluaran tanpa pilihan PS (kaayaan prosés) mangrupakeun utiliti baku pikeun sakabéh distribusi Linux Ubuntu, dipaké ngaliwatan konsol nu. Tujuan utamina nyaéta pikeun nampilkeun inpormasi ngeunaan sadaya prosés anu ngajalankeun. Jumlah sareng detil inpormasi anu ditampilkeun gumantung kana… baca leuwih

Masang phpMyAdmin dina Ubuntu

Masang phpMyAdmin dina Ubuntu Ampir kabéh pamekar wéb nganggo distribusi Ubuntu berinteraksi sareng alat phpMyAdmin pikeun ngatur pangkalan data pangladén MySQL ngaliwatan antarmuka wéb. Salaku tambahan, komponén ieu mangrupikeun bagian tina LAMP, anu pamasanganna parantos dibahas dina halaman wéb kami dina tulisan anu sanés. The… baca leuwih

Pitunjuk Instalasi Debian 9

Pitunjuk Instalasi Debian 9

Pituduh Instalasi Debian 9 Sistem operasi Debian mangrupikeun salah sahiji distribusi munggaran dumasar kana kernel Linux. Dina panempoan ieu, prosés instalasi sigana pajeulit pikeun loba pamaké nu kakarék mutuskeun pikeun meunangkeun acquainted jeung sistem ieu. Pikeun ngahindarkeun masalah salami éta, disarankeun pikeun nuturkeun pitunjuk anu… baca leuwih


eureun kreatif
Trucoteca.com
a kumaha ngalakukeun
Zona Pahlawan
Panggihan-Online