Aksés BIOS dina Laptop Dell

Metode 1: Boot laptop

Dina buku catetan mérek Dell, UEFI atanapi BIOS tiasa dilebetkeun nalika alatna dina fase kakuatan-up. Anjeun kedah pencét tombol tertentu dina keyboard pikeun muka ménu setélan dasar tibatan ngamuat sistem operasi. Dina séri anu béda tina modél ieu, tombol-tombol ieu tiasa janten tanggel waler pikeun nuliskeun BIOS:

  • Dell 400 - "F1" o "F3";
  • Dell Inspiron sareng Dell Precision - "F2";
  • Diménsi Dell sareng Dell Optiplex - "F2" o "Tina" (Mupus);
  • Dell Lintang "Fn"+"F1" o "F2".

Anjeun tiasa mendakan modél sareng versi laptop anjeun nganggo labél alat atanapi cara anu disayogikeun ku pangembang sistem operasi.

Maca deui: Kumaha Milarian Modél Laptop Dell Anjeun

    1. Pikeun nuliskeun BIOS, mimitian laptop anjeun sareng, sakali layar logo pabrikan nembongan, gumantung kana modél laptop anjeun, pencét salah sahiji konci di luhur.
    2. Anjeun kedahna ningali salah sahiji jinis antarmuka BIOS. Penampilanana beda-beda gumantung kana versi firmware motherboard anjeun, tapi sacara umum susunan tab sareng alatna nuturkeun prinsip anu sami.
    3. Dina seueur versi buku catetan Dell, tibatan nyauran BIOS, anjeun ogé tiasa nganggo "F12"pikeun muka "Boot mode". Ti dieu anjeun tiasa ngamimitian komputer sakumaha anu anjeun pikahoyong.

Metode 2: Antarmuka Windows 10

Dimimitian ku Windows 8, setelan UEFI dina laptop Dell sayogi langsung tina sistem operasi. Pikeun ieu, jinis hard disk kedah janten GPT.

    1. Buka setélan Windows. Anjeun tiasa ngalakukeun éta tina bilah menu sisi "Mimitian".ku ngaklik tombol "Pilihan"..
    2. Pilih barang anu pang anyarna dina jandéla ieu - "Pembaruan sareng kaamanan"..
    3. Dina daptar di kénca, klik tab "Balikkeun". sareng dina formulir anu kabuka, pencét tombol na "Muat deui ayeuna.".

  1. Ngantosan layar pilihan balikan deui dina komputer hurung teras pencét "Ngabéréskeun masalah".
  2. Ayeuna pencét dina kotak "Konfigurasi canggih".
  3. Di dieu anjeun kedah milih "Konfigurasi Firmware UEFI".
  4. Dina halaman salajengna, pencét tombol. "Muatkeun deui."sareng laptopna bakal ngamimitian setelan BIOS / UEFI.

Metode 3: "Garis paréntah"

Sapertos pilihan sateuacana, "Command Prompt" tiasa muka layar pamilihan tindakan kanggo tangtoskeun modeu boot sistem. Deui, anjeun bakal kedah hard drive tipe GPT.

  1. Buka dina komputer "Garis paréntah".pikeun ngalakukeun ieu, pencét kombinasi konci "MENANG" + "R" sareng dina jandéla anu muka, nyerat cmdteras pencét "OKÉ"..
  2. Nalika aplikasi sistem dibuka, lebetkeun paréntah shutdown.exe /r /o /t 0.
  3. Dina layar ngareset, buka "Ngabéréskeun masalah"saterusna "Parameter tambahan", "Konfigurasi Firmware UEFI" teras klik "Muatkeun deui." - Komputer bakal boot kana modeu setelan BIOS.

Ati-ati, parobihan anu salah dina modeu ieu tiasa mangaruhan kinerja sistem, janten sateuacan ngarobih naon-naon, laksanakeun kajian anu lengkep ngeunaan naon fungsi anu tangtu.

Kami resep kami sanggup ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

Ngajelaskeun naon anu henteu hasil pikeun anjeun.
Spesialis kami bakal nyobian ngaréspon gancang-gancang.

Naha tulisan ieu ngabantosan anjeun?

 

 

Bagikeun tulisan ieu dina Média sosial: