Ngaktipkeun plugins NPAPI di Google Chrome

Browser Google Chrome ngagaduhan alat khusus, disebat plug-in, diwangun pikeun leres-leres nembongkeun eusi dina Internét. Kana waktosna, Google tés tambihan tambahan pikeun pangotéktakna sareng ngaluarkeun anu teu dihoyongkeun. Dinten ayeuna urang badé nyarioskeun perkawis kelompok plug-in berbasis NPAPI.

Seueur pangguna Google Chrome parantos mendakan yén sakumpulan plugin berbasis NPAPI parantos lirén damel dina peramban. Grup plugin ieu kalebet Java, Unity, Silverlight, sareng anu sanés.

Kumaha carana ngaktipkeun plugin NPAPI

Google parantos lami hoyong ngahapus dukungan kanggo plug-in basis NPAPI tina panyungsi anjeun. Ieu disababkeun yén plug-in ieu berpotensi bahaya, sabab ngandung seueur kerentanan anu aktip dieksploitasi ku hacker sareng scammers.

Salami waktos anu lami, Google ngaleungitkeun dukungan pikeun NPAPI, tapi dina modeu tés. Sateuacanna, dukungan NPAPI tiasa diaktipkeun ngalangkungan tautan Chrome: // umbulsatutasna aktivasina plug-in nyalira dilakukeun ku nuturkeun tautan Chrome: // plugins.

Ogé baca: Gawe sareng plugins dina browser Google Chrome

Tapi nembé, Google parantos tungtungna sareng teu tiasa dibalikkeun mutuskeun pikeun ngadukung NPAPI, ngaleungitkeun kamungkinan ngaktipkeun plugin ieu, bahkan ngamungkinkeun aranjeunna ngalangkungan Chrome: // plugins ngaktipkeun npapi.

Janten pikeun nyimpulkeun, ayeuna teu mungkin pikeun ngaktipkeun plugin NPAPI dina browser Google Chrome. Nalika aranjeunna janten ancaman kaamanan.

Upami anjeun peryogi dukungan NPAPI wajib, anjeun gaduh dua pilihan: tong ngapdet pangotéktak Google Chrome anjeun ka vérsi 42 atanapi langkung luhur (henteu disarankeun) atanapi nganggo panyungsi Internet Explorer (pikeun Windows) sareng Safari (pikeun MAC OS X).

Google rutin ngenalkeun parobihan anu drastis kana pangotéktak Google Chrome sareng, dina pandangan heula, sigana mah aranjeunna henteu resep ka pangguna. Nanging, lungsur dukungan NPAPI mangrupikeun kaputusan anu lumayan: kaamanan browser parantos ningkat pisan.

Kami bungah yén kami parantos tiasa ngabantosan anjeun dina masalah.

Ngajelaskeun naon anu henteu hasil pikeun anjeun.
Spesialis kami bakal nyobian ngaréspon gancang-gancang.

Naha tulisan ieu ngabantosan anjeun?