Alesan naha hard drive teu kauninga dina mios

Alesan 1: Hard drive ditumpurkeun dina BIOS

Sering anu ngabalukarkeun gagalna hard drive perenahna dina setélan mios sorangan. Panginten, salah sahiji pilihan anu tanggung jawab pikeun ngaktipkeun alat parantos ditumpurkeun sahingga henteu ditingalikeun dina sistem.

Biasana pikeun ngalereskeun ieu, anjeun ngan ukur kedah ngareset setélan ka standar pabrik. Ieu tiasa dilakukeun nganggo unsur "Muat konfigurasi standar."ayana dina tab "Kepala Sekolah" o "Kaluar".

Inpormasi lengkep: Reset setélan BIOS

Tapi kadang anjeun kedah ngarobih setélan sambungan hard drive sacara manual. Dina kasus ieu, aya dua kamungkinan: Anjeun kudu ngaktipkeun controller beus atawa panganteur saluran tina hard drive sorangan. Hal ieu ngonpigurasi ngaliwatan menu panganteur mios, nu diaksés ku mencét hiji konci tangtu dituduhkeun dina layar bari komputer dimimitian up.

Maca deui: Kumaha cara ngalebetkeun BIOS tina komputer / laptop anjeun

Setélan ieu bakal dingaranan béda-béda gumantung kana jinis BIOS sareng alat panyimpen panganyarna. Konektor hard drive heubeul disebutna "Lingkungan Pangwangunan Terpadu" atawa "Adherence kana téhnologi canggih" ("SDI" / "ATA"), sareng anu énggal nyaéta. "Serial ATA". Akibatna, item menu bakal kalebet hiji atanapi singketan anu sanés.

Pilihan 1: Aktipkeun controller

Aktivasina controller, atawa salaku konfigurasi tina hard disk ogé dipikawanoh, gumantung kana naon mios ngadegkeun. Setelan ieu ampir sok kapanggih dina tab "Kepala Sekolah" o "Canggih". Contona, pikeun ngarobah controller beus dina menu Phoenix-Award:

    1. Mimitian mios jeung dina kaca mimiti pilih "Periferal terintegrasi".

  1. Tarjamahkeun adjustment cacad "SATA controller on dewan" o "Onboard IDE Controller" (tiasa ogé disebat "OnChip SATA Controller" o "OnChip IDE Controller") kana modeu "Diaktipkeun".
  2. Pencét "F10" jeung dina jandela konfirmasi nu nembongan make kenop "AND" simpen parobahanana. Sadaya disk anu dinonaktipkeun bakal sayogi.

Dina modifikasi anu sanés, kalebet antarmuka grafis (UEFI), tindakanna kirang langkung sami. Pikeun ngarobah setelan hard drive:

  1. tab "Kepala Sekolah" neangan tulisan "Konfigurasi SATA / IDE" teras napigasi ka dinya.
  2. Ayeuna aktipkeun konfigurasi sorangan: tangtukeun garis anu dipikahoyong sareng kecap "Konfigurasi SATA / IDE" atawa sakapeung "SATA / IDE controller" tur pindah ka modeu "Ngaronjatkeun".
  3. konci "Esc" balik deui ka layar utama tur buka "Kaluar" pikeun milih barangna «Kaluar & Simpen parobahanana»sareng mastikeun parobihan anu dilakukeun.

Catet yén kadang subseksi manajemén controller tiasa dina tab setélan maju. Dina hal ieu, buka menu nu "Canggih"., pilih subsection setelan hard disk jeung ulang léngkah 2 jeung 3 di luhur.

Pilihan 2: Aktipkeun interfaces

Kadang-kadang kajadian yén palabuhan tina hard drive ditumpurkeun. Anjeun tiasa ngaktipkeun aranjeunna kalayan setelan anu bakal otomatis nangtukeun nomer saluran ka alat. Ieu ogé tiasa dipendakan dina tab "Kepala Sekolah" o "Sapatu bot". Dina Phoenix-Award éta tiasa dirobih sapertos kieu:

  1. Buka subséksi "Fitur CMOS Standar"Menu mios utama anjeun geus dimimitian.
  2. Setel jinis sadaya pilihan "Saluran IDE / SATA" dina posisi "Mobil".
  3. Simpen konfigurasi ku ngabalikan deui komputer nganggo konci "F10".

Modél sanésna ogé nawiskeun pikeun ngaktipkeun daptar alat panyimpen kaayaan padet pikeun dipilih. Ku kituna, pikeun ngaktipkeun hard drive:

    1. Buka BIOS sareng ngaliwat sub-item hiji-hiji "SATA" / "SDI" - Gumantung kana jumlah panyambungna dina motherboard Anjeun, Anjeun bisa jadi kudu leuwih atawa kurang.

  1. Sorotan bagian "Guy". terus pencét "Lebet".
  2. Setel pilihan ka modeu "Mobil" jeung konci "F10" simpen parobahanana, dituturkeun ku balikan deui komputer.

Pilihan anu sami ieu kadang tiasa dipendakan dina tab "Sapatu bot" dina subséksi "HDD".

Alesan 2: Kurangna Supir SATA

Alesan anu sanésna mios henteu tiasa ngadeteksi hard drive nyaéta kurangna supir. Masalah ieu biasana direngsekeun ku masang Windows.

Anjeun kedah ngaunduh panggerak tina halaman wéb produsén alat anjeun sareng unzip kana flash drive bootable. Teras, selapkeun média Windows kana komputer sareng mémori USB sareng panggerak sareng gabungkeunana kana pamasang nalika pamasangan sistem operasi. Hal ieu dilakukeun nalika léngkah pamilihan partisi nganggo "Sapatu bot". di handapeun jandela installer.

Maca deui: Hard drive henteu katingali nalika masang Windows

Cukang lantaranana 3: sambungan lepat ka motherboard

Upami mios henteu ningali drive, anjeun kedah pariksa naha drive disambungkeun leres kana konektor dina motherboard. Bisa jadi kontak leupas atawa salah sahiji kabel teu disambungkeun.

Hard drive disambungkeun ku dua kabel. Hiji nyadiakeun kakuatan sarta séjén komunikasi sareng komputer. Kadang-kadang, pikeun genah, sababaraha pabrik ngagabungkeun kana konektor tunggal, branching ngan hiji sisi. Sanajan kitu, ieu mindeng dua stubs béda, salah sahiji nu poho ku sababaraha pamaké.

Maca deui: Kumaha leres nyambungkeun hard drive

Alesan 4: Lepat posisi jumper (IDE wungkul)

Alesan sejen yen hard drive bisa jadi teu dipikawanoh ku komputer nyaeta posisi jumper geus robah. Ieu tip plastik leutik dina pin IDE drive, disebut oge jumpers. Éta dianggo pikeun nyetél mode operasi alat.

Intina nyaéta pikeun ngamimitian gancang, komputer kedah ngakuan jinis média, anu tiasa: bantu atanapi master.

Dasarna unit nganggo dua modeu: "Guru". - mode master, nunjukkeun ayana sistem operasi dina média jeung "Budak". - bantu, eta diatur nalika rék ngamimitian hard disk panungtungan. Susunan jumpers biasana dituduhkeun dina perumahan alat. Ku alatan éta, lamun aya bewara béda, saluyukeun jumper sakumaha maréntahkeun dina manual.

Baca ogé: Naha jumper diperlukeun dina hard drive?

Alesan 5: Kabel atanapi selang ruksak

Kabel atawa pin dina kabel hard drive bisa salawasna ruksak, ngabalukarkeun alat eureun dibaca ku komputer. Coba stub anu béda, atanapi sambungkeun stub anu sami ka SSD anu béda. Ieu bakal mastikeun yén wiring teh masalah jeung anjeun bisa ngaganti eta.

Alesan 6: Kagagalan mékanis hard drive

Salah sahiji alesan yén hard drive henteu muncul dina BIOS tiasa janten sirah anu lepat. Ieu biasana ditandaan ku sora ngaklik uncharacteristic di jero kotak tengah.

Dengekeun sora anu kaluar tina alat, sareng upami anjeun ngupingkeun klik, bawa ka pusat jasa, sabab ngamanipulasi sirkuit pajeulit mékanisme anjeun nyalira tiasa nyababkeun langkung seueur masalah. Tapi upami anjeun masih hoyong nyobian ngalereskeun unit dina résiko anjeun nyalira, dina tautan di handap ieu anjeun bakal mendakan petunjuk anu lengkep ngeunaan naon anu anjeun tiasa laksanakeun dina kaayaan ieu.

Maca deui: Nyababkeun ngaklik sareng megatkeun hard drive

Diantara hal séjén, kasalahan bisa kapanggih dina aspék séjén tina sistem alat. Contona, kontak bracket ngagulung atawa dewan controller dilebur. Sababaraha komponén hard drive didamel tina alloy sapertos anu ngan saukur tiasa karat.

Sakali deui, gagal ieu kedah dibawa ka spesialis, tapi sakapeung anjeun tiasa nyobian ngalereskeun unit di bumi.

Maca deui: Kumaha ngalereskeun hard drive

Lamun média teu bisa repaired, atawa lamun hargana leuwih pikeun ngalereskeun eta ti meuli nu anyar, éta sasaena ngagunakeun métode pikeun mindahkeun data tina hard drive ruksak, sakumaha dijelaskeun dina pituduh dina link di handap ieu.

Maca deui: Kumaha carana ngahanca file tina hard drive rusak

Kami bungah parantos ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

Ngajelaskeun naon anu anjeun henteu acan laksanakeun.
Spesialis kami bakal nyobian ngaréspon gancang-gancang.

Naha tulisan ieu ngabantosan anjeun?