Bcdedit.exe teu tiasa muka data konfigurasi boot, teu tiasa mendakan file anu ditangtukeun - kumaha carana ngalereskeun?

Bcdedit.exe teu tiasa muka data konfigurasi boot, teu tiasa mendakan file anu ditangtukeun - kumaha carana ngalereskeun?

Nalika ngédit parameter boot Windows 11, Windows 10, atanapi vérsi sistem anu sanés dina garis paréntah nganggo bcdedit.exe, kasalahan tiasa muncul: "Teu tiasa muka data konfigurasi boot. Berkas anu ditangtukeun henteu tiasa dipendakan", janten anjeun moal tiasa ngadamel setélan anu diperyogikeun.

Manual ieu rinci kumaha carana ngabéréskeun masalah pikeun sistem Windows sareng UEFI atanapi Legacy boot sareng ngédit konfigurasi boot BCD nganggo bcdedit.exe upami anjeun mendakan kasalahan anu dimaksud.

Nangtukeun data konfigurasi boot BCD nalika nganggo bcdedit.exe

Kasalahan "Teu tiasa muka data konfigurasi boot. Berkas anu ditangtukeun henteu tiasa dipendakan" lumangsung nalika bcdedit.exe teu tiasa otomatis ngadeteksi dimana data konfigurasi boot BCD disimpen, biasana dina Windows 11 atanapi Windows 10 masalahna lumangsung saatos nganggo sababaraha program pihak katilu anu ngarobih parameter boot, sapertos nambihan. kana ménu.

Kaayaanana tiasa dilereskeun ku cara manual nangtukeun jalur ka file BCD nalika ngajalankeun paréntah bcdedit.exe. File sorangan aya di tempat anu béda-béda, gumantung kana naha UEFI atanapi jinis boot Warisan dianggo.

Pikeun sistem Warisan dipasang dina disk MBR:

  1. File konfigurasi boot aya dina C:\BootBCD
  2. Pikeun ngarobih parameter konfigurasi boot, anjeun kedah nganggo varian ngetik paréntah di handap ieu:
    bcdedit / toko C: BootBCD команда_изменения_parameters
  3. Éta ogé tiasa janten akal pikeun netepkeun catetan boot mana anu dianggo, biasana catetan boot standar. Conto paréntah pikeun hal ieu nyaéta kieu:
    bcdedit / toko C: BootBCD / set {standar} safeboot minimal

Pikeun sistem UEFI, konfigurasi boot aya dina partisi FAT32 disumputkeun dina EFIMicrosoftBootBCD sareng pikeun netepkeun jalur ieu nalika ngajalankeun paréntah, anjeun mimitina kedah napelkeun hurup drive pikeun partisi ieu. Rute lengkep bakal diwangun ku léngkah-léngkah ieu:

  1. Jalankeun ajakan paréntah salaku administrator sareng lebetkeun paréntah
    volume daptar diskpart
  2. Dina daptar jilid, panggihan nomer volume sistem bootloader EFI FAT32. Salajengna nyaéta N.
  3. Anggo paréntah (hurup X tiasa dirobih kana hurup drive anu sanés):
    pilih volume N assign letter=X kaluar
  4. Urang ayeuna gaduh hurup drive (X bisi kuring) pikeun partisi bootloader. Sareng urang tiasa ngaéksekusi paréntah bcdedit sapertos kieu:
    bcdedit / toko X: EFIMicrosoftBootBCD команда_изменения_parameters
  5. Saperti dina kasus saméméhna, éta bisa jadi make akal pikiran pikeun nangtukeun unsur bootstrap husus nu Anjeun hoyong nerapkeun parameter, biasana {standar}. Conto paréntah ahir:
    bcdedit / toko X: EFIMicrosoftBootBCD / set {standar} loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS

Sakali anjeun geus nyieun parobahan diperlukeun, anjeun tiasa nyumputkeun partisi bootloader deui. Anggo léngkah 1 dugi ka 3, ngagentos paréntah penultimate sareng hurup hapus = X


eureun kreatif
Trucoteca.com
a kumaha ngalakukeun
Zona Pahlawan
Panggihan-Online