Browser Microsoft Edge dina Windows 10

Microsoft Edge mangrupikeun peramban anyar anu diwanohkeun dina Windows 10 sareng éta narik minat seueur pangguna sabab éta ngajanjikeun kecepatan luhur (kalayan, numutkeun sababaraha tés - langkung luhur tibatan Google Chrome sareng Mozilla Firefox), dukungan pikeun téknologi jaringan modéren sareng antar muka sing ringkes (bari tetep ngajaga Internet Explorer dina sistem, anu tetep ampir sami sareng anu tiheula, tingali Internet Explorer dina Windows 10). Pembaruan 2020: Microsoft Edge didukung ku Chromium sayogi ayeuna.

Tulisan ieu mangrupikeun ringkesan fitur Microsoft Edge, fungsina anu énggal (kalebet anu diwanohkeun dina bulan Agustus 2016) anu tiasa dipikaresep ku pangguna, konfigurasi peramban anyar sareng poin-poin sanés anu bakal ngabantosan ngarobih upami hoyong . Dina waktos anu sasarengan, kuring moal meunteun éta: sapertos pangotéktak anu paling populér, pikeun sababaraha jalma éta ngan ukur anu diperyogikeun, pikeun anu sanés - éta henteu cocog pikeun tugas-tugasna. Ku jalan kitu, dina akhir tulisan ieu ngeunaan kumaha carana ngadamel Google milarian standar di Microsoft Edge. Tingali ogé Pangotéktak pangsaéna pikeun Windows, Kumaha ngarobih folder unduhan di Tepi, Kumaha cara ngadamel jalan pintas ka Microsoft Edge, Kumaha ngimpor sareng ngekspor tetengger ti Microsoft Edge, Kumaha ngareset setélan Microsoft Edge, Kumaha ngarobih browser standar dina Windows 10.

Fitur Microsoft Edge anyar dina Windows 1607 versi 10

Kalayan ngaleupaskeun Windows 10 Anniversary Update dina 2 Agustus 2016, Microsoft parantos ngenalkeun dua fitur penting sareng anu dipénta salian ti anu dijelaskeun di handap dina tulisan.

Anu kahiji nyaéta pamasangan ekstensi dina Microsoft Edge. Pikeun masangkeunana, buka menu pangaturan teras pilih pilihan anu saluyu.

Saatos éta, anjeun tiasa ngatur ekstensi anu dipasang atanapi buka toko Windows 10 kanggo masang anu anyar.

Kadua fitur nyaéta penampilan tab tambalan dina browser Tepi. Pikeun darmaga tab, pencét-katuhu dina éta sareng klik pilihan ménu kontéks anu dipikahoyong.

Tab bakal ditingalikeun salaku ikon sareng bakal otomatis dimuat unggal-unggal peramban dimimitian.

Kuring ogé nyarankeun anjeun nengetan pilihan ménu setting «Fitur sareng tip anyar» (ditandaan dina tangkapan layar munggaran): ngaklik pilihan ieu bakal masihan anjeun ka halaman anu dirancang sareng jelas ngeunaan tip sareng trik resmi pikeun dianggo. Microsoft Browser ujung.

panganteur

Saatos ngamimitian Microsoft Edge, "My News Feed" dibuka sacara standar (anjeun tiasa ngarobihna dina setélan) sareng palang palang anu aya di tengahna (anjeun ogé tiasa lebetkeun alamat situs di ditu). Ku ngaklik "Sesuaikan" di katuhu luhur halaman, anjeun tiasa milih topik berita anu dipikaresep ku anjeun pikeun némbongan dina halaman imah.

Aya sakedik tombol di bagian luhur browser: maju-mundur, nyegerkeun halaman, tombol pikeun ngatur sajarah, téténgger, unduhan sareng daptar bacaan, tombol pikeun nambihan anotasi tulisan tangan, "bagi" sareng tombol Konfigurasi. Nalika anjeun angkat ka halaman khusus, barang-barang pikeun ngaktipkeun "modeu maca" sareng tandai halaman nembongan di gigir alamat. Anjeun tiasa nambihan ikon "Bumi" kana garis ieu sareng setélan pikeun muka halaman bumi.

Operasi tab persis sami sareng dina panyungsi basis Chromium (Google Chrome, Yandex Browser sareng anu sanésna). Ringkesna, anjeun tiasa nganggo tombol "langkung" kanggo muka tab anu anyar (sacara standar éta nunjukkeun "situs anu pangsaéna", anu sering anjeun buka), salian ti éta, anjeun tiasa nyéred tab janten janten jandela mandiri tina panyungsi.

Fitur browser anyar

Sateuacan urang lebet kana pangaturan anu sayogi, kuring nyarankeun yén urang ningali heula fitur keren Microsoft Edge supados aya pamahaman anu langkung ageung ngeunaan naon anu leres-leres dikonfigurasi.

Modeu maca sareng daptar bacaan

Ampir sapertos Safari for OS X, Microsoft Edge gaduh modeu maca: nalika anjeun muka halaman, tombol kalayan gambar buku nembongan di sisi katuhu alamatna, nalika anjeun mencét, sadayana henteu perlu (iklan, elemen navigasi, jst. .) dipiceun tina halaman sareng ngan ukur téks, tautan sareng gambar anu aya hubunganana sareng éta tetep. Hal anu praktis pisan.

Anjeun tiasa ogé nganggo tombol tombol Ctrl + Shift + R pikeun ngaktipkeun modeu maca. Sareng ku mencét Ctrl + G anjeun tiasa muka daptar bacaan anu ngandung bahan-bahan anu anjeun parantos nambihkeun pikeun dibaca engké.

Pikeun nambihan halaman kana daptar bacaan anjeun, pencét dina "tanda asterisk" di belah katuhu palang alamat sareng pilih nambihan halaman kana daptar ieu tibatan kana karesep anjeun (tetengger). Fungsi ieu ogé praktis, tapi upami urang ngabandingkeunna sareng anu parantos disebatkeun dina Safari, anu langkung parah: di Microsoft Edge anjeun moal tiasa maca tulisan tina daptar bacaan tanpa aksés Internét.

Tombol Bagikeun dina panyungsi

Microsoft Edge parantos ngenalkeun tombol «Bagikeun» anu ngamungkinkeun anjeun ngirim halaman anu anjeun tingali kana salah sahiji aplikasi anu cocog dina toko Windows 10. Sacara standar, éta OneNote sareng Mail, tapi upami anjeun masang aplikasi Facebook resmi, Odnoklassniki sareng Vkontakte, ogé bakal muncul.

Aplikasi anu ngadukung fitur ieu di toko dilabélan "Bagikeun", sapertos dina gambar di handap ieu.

Anotasi (Nyiptakeun catetan wéb)

Salah sahiji fungsi anyar peramban nyaéta nyiptakeun anotasi, atanapi langkung gampang, ngagambar sareng nyiptakeun catetan saluhureun halaman anu anjeun tingali pikeun ngirim aranjeunna engké ka batur atanapi ngan saukur pikeun diri anjeun nyalira.

Modeu anotasi wéb dibuka ku ngaklik tombol saluyu sareng patlot dina kotak.

Tetengger, unduhan, riwayat

Sanés sanés ngeunaan fitur énggal, tapi ngeunaan nerapkeun aksés kana hal-hal anu sering dianggo dina panyungsi anu dituduhkeun dina katerangan. Upami anjeun peryogi tetengger, riwayat (ogé ngahapus), unduhan atanapi daptar bacaan, pencét tombol kalayan tilu baris.

Ieu muka panel dimana anjeun tiasa ningali sadaya barang ieu, ngahapus (atanapi nambihan naon waé kana daptar), sareng ngimpor téténgger tina panyungsi anu sanés. Upami anjeun hoyong, anjeun tiasa ngonci panel ieu ku ngaklik gambar pin di juru katuhu luhur.

Setélan Microsoft Edge

Tombol tilu titik dina sudut katuhu luhur muka menu pilihan sareng setélan, anu seueur dijelaskeun nyalira. Kuring ngan bakal ngajelaskeun dua diantarana, anu tiasa dipertanyakan:

  • Jandéla InPrivate Anyar: Muka jandela pangotéktak anu sami sareng modeu "Nyamaran" Chrome. Nalika damel di jandéla ieu, cache, riwayat browsing sareng cookies henteu disimpen.
  • Pin kana Start Screen - Tempatkeun ubin situs dina menu mimitian Windows 10 pikeun gancang arahkeun ka dinya.

Dina ménu anu sami mangrupikeun pilihan Setélan, dimana anjeun tiasa:

  • Pilih téma (terang sareng poék), sareng aktipkeun panel paporit (panel téténgger).
  • Atur halaman utama browser pikeun "Buka kalayan". Dina hal ieu, upami anjeun kedah nangtoskeun halaman khusus, pilih barang anu saluyu sareng "Halaman khusus atanapi halaman" sareng tangtukeun alamat halaman utama anu dipikahoyong.
  • Dina "Buka tab anyar kalayan" anjeun tiasa netepkeun naon anu bakal ditingalikeun dina tab anyar anjeun muka. "Situs pangsaéna" anu paling sering didatangan (sareng dugi ka statistik ieu akumulasi, situs anu populér di Rusia bakal ditingalikeun).
  • Ngahapus file cache, riwayat sareng cookies cookies (pilihan "Hapus data browser").
  • Atur téks sareng gaya pikeun modeu maca (kuring bakal nyerat ngeunaan éta engké).
  • Buka parameter tambihan.

Dina setélan canggih Microsoft Edge, aya hiji pilihan:

  • Aktipkeun tampilan tombol halaman imah, sareng atur alamat halaman ieu.
  • Aktipkeun meungpeuk pop-up, Adobe Flash Player, navigasi keyboard
  • Ngarobih atanapi nambihan mesin pencari pikeun milarian ngalangkungan alamat bar (titik "Milarian ngalangkungan alamat address"). Dihandap ieu anjeun bakal mendakan inpormasi ngeunaan cara nambihan ka Google.
  • Konpigurasikeun setélan privasi (simpen kecap akses sareng data formulir, anggo Cortana dina pangotéktak, cookies, SmartScreen, prediksi beban halaman).

Kuring ogé nyarankeun mariksa patarosan privasi Microsoft Edge sareng waleran dina halaman resmi http://windows.microsoft.com/ru-ru/windows-10/edge-privacy-faq, éta tiasa nguntungkeun.

Kumaha carana ngadamel Google milarian standar di Microsoft Edge

Upami anjeun ngamimitian Microsoft Edge heula, teras buka setélan - pilihan canggih sareng mutuskeun nambihan mesin pencari dina "Milarian dina bilah alamat nganggo", anjeun moal mendakan mesin pencari Google di dinya (anu kaget kuring henteu pikaresepeun).

Nanging, solusina, sakumaha tétéla, saderhana pisan: mimiti buka google.com, teras balikan deui setélan, sareng héranna, sungsi Google bakal némbongan.

Éta ogé tiasa ngabantosan: Kumaha cara mulang "Tutup sadayana tab" dina Microsoft Edge.