Cara pikeun cageur Windows XP

Kaayaan dimana sistem operasi ngagantung, ngagantung, atanapi nolak pikeun boot rada umum. Éta lumangsung ku sababaraha rupa alesan, tina serangan virus sareng konflik parangkat lunak dugi ka tindakan pangguna anu lepat. Aya sababaraha alat anu sayogi dina Windows XP pikeun ngahancarkeun sistem, anu bakal urang bahas dina tulisan ieu.

Windows XP Pamulihan

Pertimbangkeun dua skénario.

  • Sistem operasi na sapatu bot, tapi ngalir kalayan kasalahan. Ieu ogé tiasa kalebet file anu rusak sareng bentrok parangkat lunak. Dina hal ieu, dimungkinkeun pikeun balik kana kaayaan anu langsung langsung tina sistem anu ngajalankeun.
  • Windows nolak pikeun boot. Ieu dimana ngabenerkeun deui sistem sareng data pangguna anu disimpen tiasa ngabantosan. Aya ogé cara anu sanés, tapi éta ngan ukur dianggo upami teu aya masalah anu serius: boot konfigurasi anu terakhir berhasil.

Metoda 1: Utiliti Pamulihan Sistem.

Windows XP gaduh utiliti sistem anu dirancang pikeun ngalacak parobahan sistem operasi, sapertos pamasangan parangkat lunak sareng pembaruan atanapi konfigurasi ulang setélan konci. Program sacara otomatis nyiptakeun titik balikkeun upami kaayaan di luhur dicumponan. Salaku tambahan, éta ngagaduhan fungsi pikeun nyiptakeun titik-titik balikkeun khusus. Hayu urang mimitian ku aranjeunna.

  1. Mimiti, hayu urang pastikeun yén fungsi balikkeun diaktipkeun ku ngaklik on dina ikon. "Komputer abdi". dina desktop teras pilih "Pasipatan"..

  2. Teras, urang badé muka tab "Sistem Mulangkeun.". Di dieu anjeun kedah merhatoskeun naha kotak centang teu dipariksa Kotak centang "Pareuman sistem mulangkeun".. Upami diaktipkeun, angkat teras pencét "Larapkeun".terus nutupkeun jandéla.

  3. Ayeuna urang kedah ngamimitian kagunaan. Buka menu mimitian sareng buka daptar program. Di dinya urang mendakan diréktori "Standar".teras polder na "Kantor". Tingali pikeun utilitas kami teras pencét nami na.

  4. Pilih parameterna… "Nyiptakeun titik balikkeun." terus pencét "Teras"..

  5. Lebetkeun pedaran ngeunaan sudut pandang jalan, contona "Instalasi Supir".teras klik dina tombol "Nyiptakeun"..

  6. Jandéla salajengna ngabéjaan yén titik anyar parantos didamel. Anjeun tiasa nutup program.

Peta ieu dipikahoyong sateuacan masang parangkat lunak naon waé, khususna parangkat lunak anu ngaganggu sistem operasi (supir, bungkus desain, jst.). Sakumaha urang terang, sadayana otomatis tiasa lepat, janten langkung saé pastikeun sareng ngalakukeun sadayana ku nyalira.

Pamulihan poin sapertos kieu:

  1. Ngajalankeun Utiliti (tingali di luhur).
  2. Dina jandéla kahiji, tinggalkeun parameter na "Balikkeun kaayaan komputer anu sateuacanna". terus pencét "Teras"..

  3. Teras, anjeun kedah nyobian émut naon tindakan anu mimiti dilakukeun sesar sareng tangtoskeun perkiraan tanggalna. Dina kalénder internal anjeun tiasa milih sasih, teras program, nganggo panyorot, bakal nunjukkeun ka kami dimana dinten titik balikkeun éta diciptakeun. Daptar poin bakal muncul dina kotak di belah katuhu.

  4. Pilih titik mulangkeun teras pencét "Teras"..

  5. Baca sagala rupa peringatan teras pencét deui "Teras"..

  6. Éta teras hurungkeun deui sareng utiliti bakal mulangkeun setélan sistem.

  7. Saatos ngakses akun anjeun, kami bakal ningali pesen yén restorasi éta suksés.

Anjeun panginten aya perhatosan yén jandéla ngandung inpormasi anu ngamungkinkeun anjeun milih titik pamulihan anu sanés atanapi ngabatalkeun prosedur anu saencana. Kami parantos nyarioskeun perkawis poinna, ayeuna urang bakal ngungkulan pamatalanana.

  1. Ngajalankeun program sareng anjeun bakal ningali parameter anyar anu disebat "Cabut pamulihan anu terakhir"..

  2. Pilih éta sareng teraskeun sapertos kasus poin, ngan ayeuna teu kedah dipilih - utiliti langsung ningalikeun jandela inpormasi kalayan peringatan. Di dieu kami pencét "Teras". sareng ngantosan éta ngamimitian deui.

Metode 2: Balikkeun tanpa lebet

Cara di luhur lumaku upami urang tiasa boot sistem sareng ngalebetkeun "akun" urang. Upami, sabalikna, éta henteu ngamimitian, urang kedah nganggo pilihan pamulihan anu sanés. Éta kalebet boot konfigurasi anu terakhir dianggo sareng pasang deui sistem ku sadaya file sareng setélan anu disimpen.

Lea también: Perbaikan Boot Loader Ngagunakeun Konsol Pamulihan dina Windows XP

  1. Setop suksés terakhir.

    • Pendaptaran Windows teras-terasan nyimpen data ngeunaan setélan anu sistem operasi na terakhir boot normal. Setelan ieu tiasa diterapkeun ku ngabalikan deui mesin teras mencét konci na. F8 sedengkeun logo pabrik motherboard nembongan. Layar kedah némbongan sareng pilihan pilihan boot, dimana ayana fungsi anu urang peryogikeun.

    • Saatos milih barang ieu nganggo tombol panah teras pencét kenop na Leumpang kaWindows bakal (atanapi henteu) mimiti boot.
  2. Pasang deui sistem ku setélan anu disimpen.
    • Upami sistem operasi nolak jalan, anjeun kedah nganggo pilihan terakhir. Hal ieu dilakukeun ku cara boot tina média pamasangan.

      Baca deui: Pitunjuk ngeunaan cara ngadamel flash drive bootable dina Windows

    • Anjeun mimitina kedah ngonpigurasikeun BIOS supados flash drive mangrupikeun alat boot prioritas.

      Baca deui: Konpigurasikeun BIOS pikeun boot tina USB flash drive

    • Sakali kami parantos boot ti tengah, urang bakal ningali layar di payuneun kami sareng opsi pamasangan. Pencét kana Leumpang ka.

    • Léngkah salajengna nyaéta mencét F8 pikeun mastikeun ditampa anjeun tina perjanjian lisénsi.

    • Installer bakal nangtoskeun sistem operasi mana sareng sabaraha anu dipasang dina hard drive anjeun sareng bakal nawiskeun pikeun masang salinan énggal atanapi mulangkeun anu lami. Pilih sistem operasi teras pencét konci na R.

      Salajengna, pamasangan standar Windows XP bakal dilaksanakeun, saatos éta kami bakal kéngingkeun sistem operasi anu lengkep sareng sadaya file sareng konfigurasi na.

      Ogé baca: Pitunjuk ngeunaan cara masang Windows XP tina flash drive

kacindekan:

Windows XP ngagaduhan sistem pamulihan konfigurasi anu cukup fléksibel, tapi langkung saé henteu dugi kana kabutuhan nalika ngagunakeun éta. Coba henteu masang program sareng supir anu diunduh tina sumber wéb anu diragukeun, diajar matéri dina situs kami sateuacan nyandak tindakan dina nyetél sistem operasi.

Kami bungah yén kami parantos tiasa ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

Ngajelaskeun naon anu henteu hasil pikeun anjeun.
Spesialis kami bakal nyobian ngaréspon gancang-gancang.

Naha tulisan ieu ngabantosan anjeun?