Cara pikeun nungkulan kasalahan sertipikat kaamanan halaman wéb

Cara 1: Atur waktos sareng tanggal dina komputer

Masalah sareng sertipikat kaamanan nalika ngotéktak Internét tiasa janten panyabab tanggal sareng waktos anu teu leres dina komputer. Anjeun kedah parios setélan ieu sareng ngarobih upami diperlukeun. Aya tulisan anu misah dina halaman wéb kami anu wincikan léngkah-léngkah anu diperlukeun pikeun ngalakukeun ieu.

Baca deui: Kumaha ngarobih waktos / tanggal komputer anjeun

Terus di pikiran. Sadaya léngkah dina manual dumasar kana Windows 10 sareng 7, tapi ogé lumaku pikeun vérsi sistem operasi anu sanés.

Metode 2: Perbarui sertipikat root

Sértipikat root disimpen dina Windows drive sareng diperyogikeun pikeun jejaring, tanpa file anu pas dina tempatna, kaamanan halaman wéb bakal gagal nalika muka situs HTTPS. Anjeun kedah masang apdet pangénggalna dina komputer pikeun méréskeun masalah.

Windows 10

Versi XNUMX sistem operasi aktip dirojong nalika nyerat, anu hartosna yén pembaruan dileupaskeun sacara konsistén. Upami tiasa, disarankeun pikeun masang sadaya apdet anu sayogi pikeun nyegah seueur kacilakaan. Kami gaduh tulisan dina halaman wéb kami anu ngajelaskeun léngkah-léngkah naon anu kedah dilakukeun pikeun mariksa sareng masang apdet.

Baca langkung seueur: Kumaha cara ngapdét Windows 10 kana kaayaan anu diénggalan

Disarankeun ogé pikeun mariksa setélan pembaruan sistem otomatis sareng aktipkeun pilihan ieu upami diperlukeun. Ieu ngaleungitkeun kedah sacara berkala mariksa pembaruan sacara manual, sareng sadaya paket énggal bakal dipasang dina sistem sacara otomatis.

Baca deui: Kumaha carana ngaktipkeun pembaruan otomatis Windows 10

Windows 7

Dukungan pikeun Windows 7 réngsé dina 14 Januari 2020. Upami Paket Layanan pangénggalna henteu acan dilarapkeun kana sistem, anjeun kedah ngalakukeunana sacara manual ku cara ngaunduh pembaruan anu saluyu tina halaman wéb Microsoft resmi:

Diréktori Pusat Pembaruan Microsoft

  1. Tuturkeun tautan anu dipasang di luhur. Tina halaman halaman wéb, ketik dina kotak search KB2813430 teras klik kana tombol "Manggih"..
  2. Dina tabel anu dihasilkeun, milah data dumasar kolom "Produk"ngaklik ku tombol beurit kénca dina namina.
  3. Milarian sistem operasi Windows 7 ukuran anu leres dina daptar teras pencét "Unduh"., perenahna di hareupeun manehna.
  4. Dina jandéla anu nembongan, pastikeun mimiti unduhan ku ngaklik tautan anu saluyu.
  5. Ngajalankeun file anu diunduh dina komputer anjeun sareng pasang bungkus jasa, nuturkeun pitunjuk ti dukun anu nembongan dina layar.

Penting! Nalika milih apdet pikeun diunduh, anjeun kedah merhatoskeun jinis bit sistem operasi anjeun. Upami Windows 7 32-bit, pilih file anu namina "Pembaruan Kaamanan pikeun Windows 7 (KB2813430)".. Dina kasus versi 64-bit - "Pembaruan Kaamanan pikeun Windows 7 kanggo Sistem basis Prosesor 64-bit (x64) (KB2813430)".

Anjeun tiasa ningali inpormasi ngeunaan sistem dina ménu khusus dina komputer. Tulisan sanés dina halaman wéb ngajelaskeun kumaha ngalakukeun ieu sacara jéntré.

Maca deui: Kumaha carana nangtukeun ukuran bit sistem operasi Windows 7 anjeun

Metode 3: Pamasangan Sértipikat Manual

Ngamutahirkeun sertipikat root ku cara masang pembaruan sistem operasi tiasa nyababkeun gagal, anu tiasa nyababkeun file anu diperyogikeun henteu lebet Windows. Dina hal ieu, anjeun kedah ngalaksanakeun pamasangan manual nganggo program konsol certutil.exe anu parantos dipasang. Pikeun ngalakukeun ieu, teraskeun sapertos kieu:

  1. Dibuka "Garis paréntah". salaku pangurus. Aya sababaraha cara pikeun ngalakukeun ieu, masing-masing dijelaskeun sacara rinci dina artikel anu misah dina halaman wéb kami.

    Baca deui: Kumaha ngajalankeun "Command Line" salaku administrator

  2. Nalika jandéla konsol némbongan, ngetik paréntah certutil.exe -generateSSTFromWU roots.sst terus pencét konci na Abdi lebet.
  3. Unduh utiliti rootupd.exe kana komputer anjeun nganggo tautan ieu. Buka folder nganggo file anu diunduh teras ekstrak eusina.

    Unduh rootupd.exe

    Baca deui: Kumaha nimba file tina arsip nganggo WinRAR

  4. Dina diréktori akar Unit C jieun folder disebut CA sareng mindahkeun file laksana kana file rootupd.exe. Buka jalan C:WindowsSystem32, milarian dokuménna akar.sst sareng nyalin kana diréktori anu sami CA.
  5. Dibuka "Garis paréntah". salaku administrator sareng ngetik paréntah ieu

    C:CArootsupd /c /t:C:CA

    Dina jandéla utiliti anu nembongan, pencét teupikeun nyegah nimpa file sertipikat kaamanan anu aya.

  6. Dina buku alamat CA Saatos ngalaksanakeun léngkah sateuacanna, utiliti tambihan bakal nembongan anu tiasa dianggo pikeun masang sertipikat root. Jang ngalampahkeun ieu di "Nyungkeun komando." tuliskeun ieu:

    C:CAupdroots.exe C:CAroots.sst

Catet yén teu aya kaluaran saatos ngalebetkeun paréntah - ieu normal, operasi pamasangan bakal teraskeun.

Perhatosan. Saatos ngalengkepan sadaya tindakan, file anu diunduh sareng folder anu didamel tiasa dihapus tina hard disk, éta diperyogikeun pikeun ngimpor sertipikat root kana sistem operasi.

Metode 4: Pariksa sistem pikeun virus

Kacilakaan browser tiasa disababkeun ku virus anu lebet kana sistem operasi. Anjeun kedah milarian sareng ngaleupaskeun kode anu ngabahayakeun nganggo parangkat lunak khusus. Disarankeun nganggo solusi ti pihak katilu, sabab panyalindungan internal Windows henteu sanggup ngadeteksi sadaya ancaman virus. Halaman wéb kami gaduh tulisan ngeunaan poko éta.

Baca deui: Kumaha carana miceun virus tina komputer Windows 10

Daptar program antipirus populér ogé disarankeun. Aplikasi anu pangsaéna kalayan déskripsi pondok ditepikeun dina tulisan anu sanés. Ieu bakal ngabantosan anjeun pikeun milih solusi anu paling merenah pikeun ngajagi komputer.

Baca deui: Aplikasi panyabutan virus pikeun komputer anjeun

Cara 5: nganonaktifkeun parangkat lunak antipirus

Akses kana file sertipikat tiasa dipeungpeuk ku parangkat lunak antivirus dipasang dina komputer. Perhatoskeun yén éta mangrupikeun parangkat lunak pihak katilu, internal "Windows Defender". moal tiasa ngalakukeun ieu. Anjeun kedah nganonaktipkeun samentawis aplikasi pikeun mariksa pangaruhna dina halaman wéb panyungsi anjeun. Upami katergantungan ieu dideteksi, program kedahna dipiceun lengkep.

Halaman wéb kami gaduh tulisan ngeunaan topik nganonaktipkeun sareng uninstall program antipirus anu paling umum. Aranjeunna ngajelaskeun sacara rinci sagala léngkah pikeun ngalaksanakeun padamelan anu dimaksud kalayan gambar anu napel.

Baca deui: Kumaha nganonaktipkeun / uninstall antivirus komputer anjeun

Metode 6: Ngarobih pangaturan browser Internet Explorer

Upami anjeun ngagaduhan kasalahan sertipikat kaamanan halaman wéb nalika ngotéktak Internét dina Internet Explorer, anjeun tiasa ngalereskeun masalah ku ngarobah setelan anjeun. Anjeun kedah ngalakukeun hal ieu:

  1. Luncurkeun pangotéktak teras pencét tombol roda gigi dina panel katuhu luhur. Dina ménu anu nembongan, pencét "Pasipatan browser"..
  2. Buka tab dina jandéla anyar "Fitur tambahan". sareng dina daptar pilihan pupus centang item éta "Awas ngeunaan alamat sertipikat henteu cocog". Pencét "Larapkeun".lajeng "SATUJU"..
  3. Muat deui halaman halaman wéb anu lumangsungna kasalahan.

Metode 7: Balikkeun file host

File host Windows ngurus leres ngarahkeun pangguna dina Internét. Upami éta parantos dirobih ku kasalahan atanapi ku parangkat lunak jahat, éta kedah disimpen deui. Ieu tiasa dilakukeun sacara manual atanapi nganggo aplikasi khusus. Pilihan kadua bakal dibahas engké, janten punten unduh sareng pasang utiliti AVZ heula.

Unduh AVZ

Saatos ngajalankeun program pikeun nyandak file host, laksanakeun ieu:

  1. Tina panel luhur, buka ménu "File". teras klik "System restore".
  2. Dina jandéla anu nembongan, centang kotak di gigireunna "Ngabersihkeun file Host"teras klik dina tombol Tombol «Jalankeun operasi anu dicirian».
  3. Konpirmasi tindakan dina jandela dialog pop-up ku ngaklik tombol na "Leres".

Metode 8: Refresh browser

Pangembang browser rutin ngaleupaskeun apdet anu ngarobih database sertipikat. Upami éta henteu dipasang dina waktosna, kasalahan kaamanan halaman wéb tiasa kajantenan nalika ngakses situs HTTPS. Pariksa pembaruan peramban anyar sareng pasang éta upami diperyogikeun. Halaman wéb kami gaduh panduan anu lengkep ngeunaan cara ngalakukeun ieu dina panyungsi anu sanés.

Inpormasi lengkep: Kumaha ngapdet pangotéktak pang populerna

Metode 9: Cabut tambahan anu dipasang

Fungsi anu leres pikeun panyungsi anjeun kapangaruhan ku ekstensi anu dipasang dina na. Sababaraha pangembang parangkat lunak ieu tiasa nyababkeun karusakan ku cara ngahalangan aksés browser kana sertipikat kaamanan. Dina hal ieu, disarankeun nyabut plugins pihak katilu. Hal ieu dilakukeun sacara béda pikeun masing-masing peramban, tapi kami gaduh sababaraha tulisan ngeunaan topik ieu dina halaman wéb kami.

Baca deui: Kumaha carana miceun ekstensi dina Mozilla Firefox / Google Chrome / Opera / Yandex.Browser

Penting! Upami pangotéktak anjeun teu aya dina tulisan anu ditepikeun, kami nyarankeun anjeun konsultasi pitunjuk pikeun Google Chrome. Seueur panyungsi dumasar kana éta, janten buku panduanna bakal sami.

Metode 10: Ngosongkeun cache

Nalika ngotéktak Internét, panyungsi anjeun ngumpulkeun inpormasi tambihan sareng nyimpen éta dina basis data internal na, cache. Data anu bentrok tiasa ngakibatkeun kasalahan, sapertos anu dibahas dina tulisan ieu. Anjeun kedah mupus cache pikeun ngaluarkeun varian ieu. Dina halaman wéb aya paréntah pikeun panyungsi anu sanés.

Tambih Deui: Kumaha mupus cache dina Mozilla Firefox / Google Chrome / Opera / Yandex.Browser

Perhatosan. Disarankeun pikeun ngabersihan browser sacara sistematis. Ieu bakal nyegah kasalahan kritis tina lumangsung sareng ngabantosan nyepetkeun parangkat lunak.

Metode 11: Pasang deui peramban

Upami nyoplokkeun ekstensi sareng mupus cache henteu ngabantosan masalahna, perlu dipasang deui panyungsi. Prosedur ieu bakal ngaleungitkeun sadaya kamungkinan panyabab anu nyababkeun kagagalan sertipikat kaamanan. Penting pikeun ngaunduh file pamasangan browser tina situs resmi pamekar, pikeun nyegah ngenalkeun program jahat kana sistem operasi. Aya tulisan dina halaman wéb kami anu ngajelaskeun kumaha ngalakukeun ieu, ngagunakeun sadaya panyungsi anu dikenal salaku conto.

Baca deui: Kumaha leres nga-instal deui panyungsi dina komputer

Kami resep kami sanggup ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

Ngajelaskeun naon anu henteu hasil pikeun anjeun.
Spesialis kami bakal nyobian ngaréspon gancang-gancang.

Naha tulisan ieu ngabantosan anjeun?