Cara pikeun nyingkahan masang aplikasi dina Android

Kagunaan alat Android mana waé jelas pisan nalika masang aplikasi anu diunduh ti Google Play Market sareng program tina sumber anu sanés. Diantara program ieu, aya ogé pilihan anu teu dihoyongkeun anu nyababkeun kasusah dina panyabutan sareng bahkan tiasa ngarusak smartphone anjeun. Dina tutorial ieu, urang bakal ningali sababaraha cara pikeun nambihan larangan unduhan sareng pamasangan aplikasi.

Larang pamasangan aplikasi dina Android

Kiwari, ngawatesan pamasangan parangkat lunak dina alat Android anjeun tiasa dilakukeun dina sababaraha cara nganggo setélan standar sistem operasi sareng fitur-fitur anu sayogi dina program pihak katilu. Kami bakal nyobian difokuskeun sababaraha pilihan anu relevan, bari aya sababaraha jalan dina Play Store.

Metode 1: Sumber Teu dikenal (APK)

Hal kahiji anu tiasa anjeun laksanakeun pikeun ngawatesan pamasangan nyaéta nganggo partisi sistem «Setélan».nganonaktipkeun pungsi "Sumber teu dikenal". Ieu bakal ngahalangan kamampuan pikeun mikawanoh file dina format APK, anu sateuacanna diunduh tina Internét sareng ngagambarkeun paket pamasangan. Nyatana, aplikasi Android naon waé, kalebet anu aya di Play Store, dikandung dina cara kieu.

Catetan: Metoda ieu henteu dilarapkeun ka sumber tepercaya sapertos Google Play.

Baca ogé: Buka file APK dina Android

Android 7 sareng langkung handap

  1. Dina Android versi 7 sareng engké, anjeun ngan ukur tiasa ngarobah status fungsi pikeun sadaya aplikasi dina waktos anu sami. Pikeun ngalakukeun ieu, dilegakeun bagian ieu «Setélan». sareng di blok "Inpo pribadi". pencét dina jalur "Kaamanan"..
  2. Diantara barang-barang anu sayogi, mendakan babagianana "Administrasi paranti". jeung unsur anak. "Sumber teu dikenal". Sareng hiji ketok, pupus centang atanapi robih posisi slaider di beulah katuhu, sareng prosedur na parantos réngsé.

Android 8 sareng engké

  1. Nalika nganggo alat anu nganggo Android versi dalapan atanapi saluhureuna, pungsina "Sumber teu dikenal" aranjeunna tiasa ngonpigurasi nyalira ku ngamungkinkeun sababaraha pilihan sareng nganonaktifkeun pikeun anu sanés. Pikeun nganggo setélan, buka «Setélan».saterusna… "Lampiran sareng bewara" sareng ngagedéan "Setélan tingkat lanjut"..
  2. Teras angkat ka subséksi "Aksés Husus". teras pencét dina jalur "Masang aplikasi anu henteu dikenal". Ieu bakal nembongkeun daptar program anu dipasang pikeun anjeun tiasa ngonpigurasi paripolah fitur.
  3. Salaku conto, upami anjeun hoyong file APK anu diunduh ngalangkungan pangotéktak khusus janten teu tiasa diputer, pilih pilihan anu saluyu dina léngkah sateuacana teras ngalihkeun slaider ka kénca "Ngidinan".. Ieu bakal nyababkeun sadaya file éta teu dipaliré ku installer.

    Ogé, perlu dicatet yén dina Android Oreo sareng pilihan anu dibahas di luhur mimitina dina kaayaan cacat, tapi tiasa dirobih nalika dipasang. Maka, ati-ati nalika ngaunduh aplikasi anyar ti Google Play Market, supados teu ngahaja ngaktipkeun pungsi anu teu dihoyongkeun.

Kusabab kanyataan yén konfigurasi anu dikoméntasina mimitina kabuka pikeun dirobah ku pangguna naon waé anu nyandak telepon pinter, kedah ati-ati pikeun masang panyalindungan bantu. Pikeun ieu, aya seueur parangkat lunak khusus anu sayogi pikeun diunduh ti toko resmi.

Metode 2: Pasar Google Play

Salah sahiji cara paling gampang pikeun nambihan larangan pikeun masang aplikasi tina sumber resmi nyaéta nganggo pungsi "Parental control". di Google Play Store. Hal ieu ngamungkinkeun teu ngabatalkeun pamasangan unggal program di toko, tapi dimungkinkeun pikeun netepkeun wates pikeun kriteria anu tangtu.

  1. Pencét dina ikon ménu di belah kénca luhur layar teras pilih bagéan anu aya «Setélan»..
  2. Dina daptar anu disayogikeun, panggihan sareng nganggo unsur éta "Parental control".. Saatos alihan, robih posisi slaider di luhur halaman.
  3. Mastikeun yén pungsina diaktipkeun ku nangtoskeun sareng mastikeun kode PIN. Hasilna, palanggan tambahan kalayan parameter bakal sayogi.
  4. Buka halaman «Kaulinan sareng aplikasi» sareng anggo skala di kénca pikeun milih watesan umur anu dipikahoyong. Saatos réngsé parobihan, pencét konci na. "Simpen". pikeun kaluar bagian.

    Sakumaha anjeun tiasa tingali, larangan ukur diterapkeun pikeun peringkat umur. Kusabab kitu, cara na aya hubunganana sareng sajumlah leutik kaayaan.

Kusabab konfigurasi anu parantos anjeun atur, anjeun moal tiasa mendakan atanapi masang aplikasi ti Play Market anu aya dina larangan ieu. Upami anjeun henteu wareg ku larangan anu ditetepkeun, tapi hakekat umum tina metodeu parantos sapinuhna, anjeun tiasa langsung maca bagian akhir tulisan kami.

Metode 3: Copot pamasangan jasa Google

Salian ti ngagunakeun alat Google Play Market internal, anjeun tiasa ngaleungitkeun jasa inti sadayana, sahingga ngawatesan aksés ka toko aplikasi dina telepon anjeun. Ieu bakal épéktip khusus upami anjeun parantos nyetél kecap akses dina bagian setélan sareng nambihan larangan pikeun muka APK. Kami parantos ngajelaskeun prosés panyabutan perangkat lunak sacara langkung rinci sacara nyalira.

Maca deui:
Nyoplokkeun jasa Google Play dina Android
Kumaha cara uninstall Google Play Store dina Android

Pikeun meungpeuk pamasangan parangkat lunak, kantun leupas "Pasar Google Play". sareng jasa «Jasa Google Play». Nanging, tetep émut yén cara ieu mangrupikeun jalan terakhir, sabab éta tiasa nyababkeun seueur kasalahan dina operasi smartphone anjeun.

Metode 4: Smart AppLock

Kalayan Smart AppLock, anjeun tiasa ngamangpaatkeun metode di luhur, tapi henteu ngaleungitkeun aplikasi "vital". Intina, produk ieu bertindak minangka sarana pikeun ngahambat prosés standar Google, sahingga nyegah pamasangan parangkat lunak tina sumber resmi. Sababaraha alternatipna ditepikeun dina tinjauan urang.

Baca ogé: Parangkat lunak pikeun meungpeuk aplikasi dina Android

Unduh Smart AppLock tina Google Play Market

  1. Unduh nganggo tautan anu disayogikeun sareng saatos diluncurkeun dina halaman utama, pencét "Aktipkeun".. Ieu bakal muka halaman sareng sadaya program anu dipasang.
  2. Dina daptar aplikasi, pilih program anu aya hubunganana sareng Google. Anu wajib nyaéta «Google Play Store». и «Jasa Google Play».
  3. Teras, jantenkeun sareng konpirmasi konci grafis anu dianggo pikeun muka konci. Di hareupna, upami anjeun hoyong, anjeun ogé tiasa nambihan metode pamulihan aksés dina setelan Smart AppLock.
  4. Saatos konfigurasi anu suksés, anjeun bakal dicandak ka halaman sareng daptar kuncén anu ditambihan. Ieu ngalengkepan prosedur sareng kaluar tina program.

    Pikeun nambihan program sanésna, anggo ikonna "+" dina layar "Meungpeuk aplikasi".. Salaku conto, Smart AppLock idéal pikeun mayungan partisi «Setélan». tina metoda munggaran.

Nalika ngagunakeun program éta, émut yén, salian ti ngalarang pamasangan, éta ogé bakal ngahalangan pembaruan otomatis tina parangkat lunak anu parantos ditambihan. Ieu tiasa nyababkeun sababaraha masalah, contona dina média média sosial anu peryogi pembaruan wajib. Salaku tambahan, meureun aya kasusah anu sanésna, anu kirang jelas.

Ogé baca: Kumaha cara ngahambat pembaruan aplikasi otomatis dina Android

Cara 5: Kontrol Kolot

Beda sareng rekomendasi anu sateuacanna, anu utamina mangaruhan fungsi masing-masing sareng aplikasi dina smartphone, kontrol parental ngamungkinkeun anjeun pikeun ngawatesan panggunaan alat Android sacara gembleng. Pikeun ieu, aya sababaraha aplikasi komputer, panggunaan anu parantos kami ngajelaskeun dina pitunjuk pikeun tautan ieu. Catet, kumaha ogé, yén sababaraha tindakan sareng aplikasi panginten parantos didugikeun dina metode anu sateuacanna.

Maca deui:
Aplikasi kontrol parental dina Android
Tambihkeun kadali parental dina Android

Sanaos ngagunakeun cara ieu mastikeun panyalindungan maksimal ngalawan pamasangan parangkat lunak, masih disarankeun pikeun ngagunakeun program ieu ngan ukur pikeun ngawatesan alat, contona upami dianggo ku budak. Upami teu kitu, masalah tiasa timbul, khususna patali sareng prosedur pikeun mareuman panyalindungan.

Ogé baca: Pareuman kontrol parental dina Android

Kami parantos ngaliput sadayana metodeu dasar pikeun ngungkulan éta tugas, tapi di luar éta, anjeun tiasa mundur kana pilihan anu kirang serbaguna sapertos program pikeun nyumputkeun aplikasi anu sanés. Bisi wae, cobian tetep kana cara anu kirang radikal pikeun ngalarang pamasangan parangkat lunak sareng henteu ngalaman kasusah dina prosés na.

Kami resep kami sanggup ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

Ngajelaskeun naon anu henteu hasil pikeun anjeun.
Spesialis kami bakal nyobian ngaréspon gancang-gancang.

Naha tulisan ieu ngabantosan anjeun?