Inti CPU sareng Mémori Maksimum dina Setélan Windows: Naha Anjeun Henteu Kedah Setel

Inti CPU sareng Mémori Maksimum dina Setélan Windows: Naha Anjeun Henteu Kedah Setel

Sajumlah ageung paréntah dina Internét, diantara léngkah-léngkah anu cocog sareng dipertanyakeun pikeun ngaoptimalkeun Windows 11 sareng 10, 8.1 sareng 7, nyarankeun, antara séjén, "nyabut larangan RAM maksimum sareng muka konci sadaya inti CPU" dina jandela msconfig - "Sistem" Konfigurasi".

Artikel ieu ngeunaan naha naséhat téh mangpaat atanapi henteu jadi loba: naha éta patut ngonpigurasikeun pikeun ngaktipkeun cores CPU maksimum sarta naon anu bakal jadi pangaruh sacara manual netepkeun nilai dina widang "Memori maksimum".

Assignment tina "Jumlah prosesor" jeung "Memori maksimum" setélan

Mimiti ngeunaan dimana jumlah inti CPU sareng setélan mémori maksimum aya dina Windows 11, Windows 10 sareng vérsi sistem operasi saméméhna:

  1. Buka jandela Konfigurasi Sistem, anjeun tiasa ngalakukeunana ku mencét kenop Win + Urang Sunda, asupkeun msconfig terus pencét Lebetkeun.
  2. Pindah ka tab Unduh sareng pencét tombol Setélan Lanjut.
  3. Ieu bakal nunjukkeun anjeun setélan anu dimaksud.

Tur ayeuna hal utama: parameter ieu teu dimaksudkeun pikeun nyepetkeun sistemTujuanana henteu nganggo sadaya inti prosésor atanapi sadaya mémori anu sayogi (sareng sababaraha urang nyobian ngalebetkeun nilai anu langkung ageung tibatan anu sabenerna dina PC).

Tujuan tina parameter ieu nyaéta pikeun maksakeun sistem ngagunakeun kirang RAM sareng inti CPU upami diperyogikeun. Naha? Tujuanana bisa jadi béda, diantara nu has:

  • Pikeun nguji program anu dikembangkeun dina konfigurasi anu sanés. Hartina, pamekar ngawangun software na dina mesin anu pohara kuat, dimana sagalana jalan rupa, tapi anjeunna teu yakin yén kaayaan bakal sarua lamun éta ngajalankeun on konfigurasi PC leuwih umum diantara pamaké.
  • Diagnosis sababaraha masalah hardware, dimana éta ngusulkeun yén watesan tina cores atawa mémori aub bisa mangaruhan paripolah sistem.
  • Dina tiori, meureun aya software heubeul nu teu jalan leres dina komputer modern kalawan 16 cores processor atawa jumlah badag RAM.
Anjeun bisa jadi kabetot:  Windows 10 Transparansi - Kumaha ngaktipkeun, mareuman sareng ngonpigurasikeun

Janten, upami anjeun nempatkeun jumlah inti CPU anjeun dina widang "Jumlah Prosesor", sareng jumlah RAM saleresna dina widang "Memori Maksimum", éta moal ngarobih nanaon dina pagelaran sistem: éta bakal nyayogikeun sumber daya. Saolah-olah teu aya kotak dina jandela anu dipilih.

Iraha tiasa ngarobih parameter tiasa mangpaat sareng iraha tiasa ngarugikeun?

Lamun bisa jadi mangpaat pikeun nuliskeun jandela konfigurasi pikeun jumlah prosesor jeung memori maksimum:

  • Upami anjeun hoyong nguji kumaha hal jalan dina konfigurasi kawates.
  • Dina kaayaan dimana a "do-gooder", atawa sorangan, geus dugi sumberdaya hardware komputer dipaké ku sistem dina jandela ieu jeung anjeun kudu balikkeun sagalana kana kaayaan aslina.

Tapi upami anjeun nembé dipasang prosésor multi-inti énggal sareng jumlah inti anu ditampilkeun dina sistem anjeun kirang, jandela ieu sigana moal kapaké (kacuali anjeun sacara manual nyetél sababaraha nilai di dinya sateuacanna), anjeun bakal paling dipikaresep kudu nalungtik setelan mios / UEFI.

Dina kasus anu sanés, ngarobih setélan ieu pikeun pangguna rata-rata henteu aya gunana atanapi ngabahayakeun.

Naha aya bisa jadi konsékuansi négatip: Ieu sering kajadian nu pamaké novice geus ngahaja diatur jumlah salah sahiji prosesor, contona, 1. O memori: asupkeun angka 8, 16, 32 - asumsina jumlah dina Gb dibikeun, éta eta bakal robah jadi 256 nalika tombol OK dipencet - éta minimum dina jandela parameter ieu, tapi tetep teu cukup pikeun eta dianggo leres.

Anjeun bisa jadi kabetot:  Kumaha cara ngundeur msvcp140.dll sareng ngalereskeun kasalahan "Program teu tiasa dijalankeun".

Hasilna anjeun meunang sistem unbootable sarta layar biru. Sareng upami Windows ngamimitian, janten teu mungkin pikeun fungsina. Tapi kuring junun ngajalankeun pikeun nunjukkeun anjeun layar di handap ieu.

Kacindekan: nilai standar dina jandela setélan pikeun jumlah inti prosésor sareng mémori maksimal (henteu aya keletik, 0 dina dua widang) sami sareng anu diatur sacara manual ka maksimum - kumaha waé sumber sistem moal dianggo ku Windows saatos. ngarobah setelan ieu.

Aya setélan anu sanés anu sami: anjeun tiasa ngarobih prioritas prosés dina Windows upami anjeun hoyong (tapi kaulinan aktip anjeun parantos dijalankeun sacara standar), atanapi sacara manual nangtukeun naon sareng sabaraha inti CPU anu kedah dianggo (tapi di dieu ogé kami. ngan bisa ngawates eta, teu nawiskeun leuwih pilihan), tapi ieu ogé moal nambahan FPS atawa speed kana kaulinan anjeun sarta program dibandingkeun standar.