Windows 11 desktop virtual: fitur sareng panggunaan

Windows 11 desktop virtual: fitur sareng panggunaan

Desktop virtual dina Windows 10 parantos aya ti saprak versi 10, sareng Windows 11 ngenalkeun sababaraha fitur anyar anu mangpaat. Sababaraha urang ngagunakeun fitur ieu, tapi mun anjeun geus dipaké pikeun eta, éta bisa jadi mangpaat, utamana lamun gawé bareng dokumén jeung napigasi dina layar laptop leutik.

Tutorial ieu ngajéntrékeun pamakean Windows 11 desktop virtual - nyiptakeunana, ngaganti ngaran, ngonpigurasikeunana, gentos antara desktop.

Jieun, mupus, sareng ngonpigurasikeun desktop virtual

Aya dua cara gancang pikeun nyiptakeun desktop virtual Windows 11 anyar:

  1. Pencét tombol "Task View" dina taskbar, teras klik itemna pikeun nyiptakeun desktop énggal.
  2. Pencét kombinasi konci Win + Ctrl + D dina keyboard anjeun, dimana Win mangrupakeun konci logo Windows (ieu bakal otomatis mawa anjeun ka desktop maya anyar dijieun).

Pikeun nilik eusi tina desktops béda, ngan mindahkeun pointer mouse ka tombol view tugas, desktop ayeuna bakal ditandaan di handap.

Desktop virtual tiasa dihapus ku cara ieu:

  1. Pencét tombol pintas Win + Ctrl + F4 (desktop virtual anu aktip bakal dipupus).
  2. Buka pintonan tugas, pindahkeun pointer mouse ka desktop nu dipikahoyong tur "tutup" eta.
  3. Tutup desktop virtual ku muka menu kontéks na dina panempoan tugas.

Konfigurasi anu sayogi pikeun desktop virtual:

  • Anjeun tiasa ngaganti ngaran desktop virtual: pindahkeun pointer beurit ka tombol view tugas tur klik ngaran desktop pikeun nyetel nu anyar, atawa klik katuhu dina desktop virtual tur pilih Ganti ngaran.
  • Ayeuna anjeun tiasa nyetél wallpaper anu béda pikeun unggal desktop virtual: klik katuhu dina desktop anu dipikahoyong dina tampilan tugas sareng pilih "Pilih latar" tina ménu kontéks. Jandéla kustomisasi bakal dibuka pikeun ngaluyukeun latar tukang desktop virtual anu dipilih. Cara kadua: Pindah ka desktop virtual anu dipikahoyong, klik katuhu dina file gambar sareng pilih "Jieun gambar latar desktop".
  • Upami anjeun hoyong ngarobih tatanan sareng ngarobih desktop, anjeun tiasa nyéred sareng ngaleupaskeunana dina tampilan tugas atanapi nganggo ménu kontéks tina desktop virtual.

Aksi sareng hotkeys sayogi pikeun damel sareng desktop virtual

Kahiji, hotkeys dasar nu bisa datang dina gunana:

  • Win + Tab - Buka tampilan tugas (Esc pikeun kaluar tina tampilan tugas)
  • Win + Ctrl + D - Nyiptakeun desktop virtual anyar
  • Win + Ctrl + panah kénca o di beulah katuhu - pikeun ngalih ka desktop virtual sateuacana atanapi salajengna.
  • Dina panel touch tina laptop - Sikep ku opat ramo ti kénca ka katuhu atawa sabalikna - Pindah antara desktop virtual (salami touchpad ngadukung sapuan ieu).
  • Win + Ctrl + F4 - Tutup desktop virtual ayeuna.

Anggo pendekatan ieu pikeun ngatur program windows dina desktop virtual:

  1. Buka pintonan tugas ku tombol dina taskbar atawa ku potong kompas keyboard.
  2. Klik-katuhu dina gambar leutik jandela tur pilih pilihan nu dipikahoyong: "Pindahkeun ka" pikeun pindah ka desktop maya nu dipikahoyong, "Témbongkeun jandela ieu dina sagala desktops" atawa "Témbongkeun jandéla aplikasi ieu dina sagala desktops". desks, "sakumaha diperlukeun.

Tungtungna, jawaban kana patarosan anu sering ditaroskeun: naha mungkin pikeun nempatkeun ikon anu béda dina desktop virtual anu béda? Jawabanna henteu, alat Windows 11 henteu ngijinkeun (tapi sacara téori tiasa waé nganggo parangkat lunak pihak katilu).

Pidio

Naha anjeun nganggo desktop virtual? Sanaos kuring pribadi mendakan fitur éta mangpaat sareng praktis, kuring henteu tiasa biasa ngagunakeun éta sacara rutin. Panginten pamiarsa bakal gaduh pangalaman anu béda.


eureun kreatif
Trucoteca.com
a kumaha ngalakukeun
Zona Pahlawan
Panggihan-Online