Disk sistem ditangtoskeun: naon éta sareng tiasa dihapus

Disk sistem ditangtoskeun: naon éta sareng tiasa dihapus

Upami anjeun kaganggu ku drive (atanapi partisi dina hard drive anjeun) ditandaan salaku "System reserved", dina tulisan ieu kuring bakal jéntré naon éta sareng upami anjeun tiasa ngahapus (sareng kumaha ngalakukeunana dina kasus dimana anjeun tiasa. ). Parentah dianggo pikeun Windows 10, 8.1, sareng Windows 7.

Anjeun tiasa ogé ngan saukur ningali volume sistem anu disayogikeun dina pangotéktak anjeun sareng hoyong miceunana ti dinya (nyumputkeun éta supados henteu muncul) - hayu atuh urang ngawartosan sateuacanna yén éta tiasa sareng gampang pisan dilakukeun. Janten, hayu urang tuluykeun deui dina urutan. Tingali ogé: Kumaha Hapus Drive Sistem anu Disayogikeun dina Windows 10, Kumaha pikeun nyumputkeun partisi hard disk di Windows (kalebet sistem anu disayogikeun drive).

Naon volume sistem anu disayogikeun dina disk?

Partisi anu ditangtoskeun sistem didamel sacara otomatis pikeun kahiji kalina dina Windows 7, éta henteu aya dina versi sateuacana. Dipaké pikeun nyimpen data jasa anu diperyogikeun pikeun operasi Windows, nyaéta

  1. Parameter boot (Windows bootloader) - sacara standar, bootloader henteu aya dina partisi sistem, tapi dina volume "System Reserved", sareng OS sorangan parantos aya dina partisi sistem disk. Ku alatan éta, tampering jeung volume ditangtayungan bisa ngakibatkeun BOOTMGR leungit kasalahan bootloader. Sanaos anjeun tiasa ngadamel bootloader sareng sistemna dina partisi anu sami.
  2. Partisi ieu ogé tiasa nyimpen data pikeun énkripsi hard drive ku BitLocker, upami anjeun nganggo.
Anjeun bisa jadi kabetot:  Windows 10 Mimitian Gancang

Disk ieu ditangtayungan ku sistem dijieun nalika partitions dijieun salila fase tina Pamasangan Windows 7 atawa 8 (8.1), sarta bisa nyandak tina 100MB mun 350MB, gumantung kana versi sistem operasi sarta struktur partisi dina hard drive. Saatos pamasangan Windows, disk ieu (volume) henteu ditingalikeun dina Explorer, tapi dina sababaraha kasus tiasa muncul di dinya.

Ayeuna hayu urang tingali kumaha ngahapus partisi ieu. Dina urutan, kuring bakal ngalangkungan pilihan anu mungkin ieu:

  1. Kumaha Nyumputkeun Partisi anu Disayogikeun tina Explorer
  2. Kumaha carana ngadamel partisi ieu dina disk henteu némbongan nalika masang OS

Kuring henteu nyatakeun kumaha cara ngaleungitkeun partisi ieu sacara lengkep, kusabab tindakan ieu meryogikeun katerampilan khusus (mindahkeun sareng ngonfigurasi bootloader, Windows nyalira, ngarobih struktur partisi) sareng akhirna peryogi deui masang Windows.

Kumaha miceun drive "System Reserved" tina browser

Upami anjeun gaduh drive anu misah sareng labél anu ditetepkeun aya dina Explorer, anjeun ngan ukur tiasa nyumputkeunna ti dinya tanpa ngalakukeun operasi hard drive. Pikeun ieu, turutan léngkah ieu:

  1. Ngajalankeun Windows Disk Management, pikeun ieu anjeun tiasa pencét Win + R sareng ngetik paréntah diskmgmt.msc
  2. Dina Utiliti Manajemén Disk, klik katuhu dina partisi anu ditangtayungan sistem sareng pilih "Robah hurup atanapi jalur drive disk."
  3. Dina jandéla anu némbongan, pilih hurup dimana disk ieu muncul teras klik "Pupus". Anjeun kedah mastikeun ngahapus surat ieu dua kali (anjeun bakal nampi pesen yén partisi dianggo).
Anjeun bisa jadi kabetot:  Aktivasina Windows 10

Saatos léngkah-léngkah ieu sareng kamungkinan ngabalikan komputer, drive ieu moal némbongan deui dina Explorer.

Mut pikeun: Upami anjeun ningali partisi sapertos kitu, tapi henteu aya dina hard drive fisik sistem, tapi dina hard drive kadua (nyaéta, anjeun leres-leres gaduh dua), éta hartosna Windows saacanna dipasang, sareng upami aya henteu aya file anu penting di ditu, anjeun tiasa nganggo manajemén disk anu sami pikeun mupus sadaya partisi dina hard disk ieu, teras ngadamel anu énggal anu nyandak ukuranana, pormatna sareng pasihkeun serat ka anjeun, nyaéta hapus lengkep volume tina sistem.

Kumaha carana ngadamel partisi ieu henteu némbongan nalika masang Windows

Salaku tambahan kana pilihan di luhur, anjeun ogé tiasa ngajantenkeun drive sistem anu disayogikeun henteu némbongan pisan nalika anjeun masang Windows 7 atanapi 8 dina komputer anjeun.

Penting: Upami anjeun gaduh hard disk dibagi kana sababaraha partisi logis (Disk C sareng D), tong nganggo metode ieu sabab anjeun bakal kaleungitan sadayana dina Disk D.

Pikeun ngalakukeun ieu, anjeun kedah nuturkeun léngkah ieu:

  1. Nalika masang, bahkan sateuacan layar pamilihan partisi, pencét Shift + F10, garis paréntah bakal dibuka.
  2. Lebetkeun paréntah sapotong disc sareng pencét Enter. Teras lebet milih disk 0 sareng mastikeun ogé lebetna.
  3. Lebetkeun paréntah nyiptakeun partisi sareng saatos ningali yén partisi primér parantos didamel suksés, tutup garis paréntah.

Teras teraskeun sareng instalasi sareng nalika anjeun dipenta pikeun milih partisi kanggo dipasang, pilih hiji-hijina partisi anu anjeun gaduh dina hard drive ieu sareng teraskeun sareng instalasi - sistem drive drive moal némbongan.

Anjeun bisa jadi kabetot:  SSD Lalaunan - Kusabab sareng Solusi

Sareng sacara umum, kuring nyarankeun henteu némpél partisi éta sareng ngantepkeun sapertos anu dipikahoyong, sigana kuring yén 100 atanapi 300 megabyte sanés hal anu anjeun kedah usik ku sistem anjeun sareng, ogé, pikeun hal éta sayogi pikeun dianggo.