Éror E_FAIL 0x80004005 dina VirtualBox - sabab sareng solusi

Seueur pangguna anu ngalaman kasalahan E_FAIL 0x80004005 ti MachineWrap, MediumWrap sareng komponenana sanés nalika ngamimitian sareng dina sababaraha kasus sateuacan ngamimitian mesin virtual di VirtualBox, henteu paduli sistem operasi anu dipasang di dinya (Windows 10 sareng anu langkung tiheula, Linux sareng anu sanésna).

Tutorial ieu wincikan sabab anu paling umum tina kasalahan 0x80004005 dina mesin virtual VirtualBox sareng cara pikeun ngalereskeun masalah. Sababaraha pamiarsa tiasa mendakan tulisan VirtualBox Virtual Machines pikeun Beginners anu mangpaat.

Ngalereskeun kode kasalahan E_FAIL 0x80004005 di VirtualBox

Aya sababaraha alesan kasalahan E_FAIL 0x80004005 dina VirtualBox, hayu urang mimitian ku sababaraha hal anu paling saderhana anu gampang pisan dibéréskeun:

  1. Ngarobih jalur ka lokasi sareng file mesin virtual sabab huruf drive parantos dirobih, folder anu ngandung file mesin virtual parantos diganti nami, folder pangguna (upami folder mesin virtual aya di lebetna, sapertos biasana standar). Dina hal ieu, nalika ngamimitian VirtualBox (asumsina pangurus VB henteu dimimitian sateuacan ngagentos nami) anjeun bakal ningali tanda "Teu Diaksés" gigireun nami mesin virtual sareng, upami dipilih, inpormasi ngeunaan kasalahan ieu sapertos anu dipidangkeun dina gambar ieu. Solusi anu mungkin: balikkeun lokasi aslina tina mesin virtual (jalur na bakal muncul di luhur sasarengan sareng file anu henteu dipendakan pesen), atanapi hapus mesin virtual ieu dina manajer sareng imporkeunna ti lokasi anu énggal (ngalangkungan menu Mesin - Tambihkeun ).
  2. Ngahapus file disk virtual anu sateuacanna dianggo dina mesin virtual. Solusi - buka setélan mesin virtual sareng cabut disk maya anu dihapus tina bagian "Panyimpenan".
  3. Upami anjeun parantos ngalampirkeun disk fisik, flash drive, atanapi drive anu sanés kana mesin virtual VirtualBox (sapertos dina kasus ieu: Kumaha nyambungkeun USB flash drive fisik ka mesin virtual VirtualBox), anjeun tiasa nampi kode error 0x anu sami upami éta drive fisik éta henteu aya, atanapi upami anjeun ngajalankeun pangurus VirtualBox sanés salaku pangurus, Solusi: sambungkeun deui unitna; cabut drive dina setélan mesin virtual dina "Média"; ngajalankeun VirtualBox salaku administrator.

Kasus saderhana tina kasalahan anu ditaroskeun parantos didiagnosis di luhur, tapi varian sanésna tiasa: mesin virtual ngajalankeun sapertos biasa, tanpa aya perobihan anu anyar, sareng éror E_FAIL 0x80004005 nembongan. Ieu biasana disababkeun ku masalah sareng .vbox, .vbox-tmp, sareng file konfigurasi .vbox-prev anu aya dina folder sareng unggal mesin virtual VirtualBox.

Hayu urang sebutkeun mesin virtual urang disebut Win10. Janten intina sapertos kieu: nalika urang ngamimitian sési mesin virtual, VirtualBox ngaganti nami file Win10.vbox janten Win10.vbox-prev sareng dina waktos anu sami nyiptakeun file Win10.vbox-tmp dina folder anu sami. File terakhir ieu bakal dianggo salaku file konfigurasi ayeuna kanggo sési ieu, sedengkeun .vbox-prev disimpen salaku cadangan. Nalika sési réngsé, Win10.vbox-tmp diganti nami janten Win10.vbox. Dina boot salajengna, sadayana ngulang.

Nanging, upami ku sababaraha alesan prosésna kaganggu dina salah sahiji léngkahna, file .vbox anu diperyogikeun henteu tiasa didamel, nyababkeun kasalahan nalika mesin virtual dimimitian.

Pikeun ngabenerkeun kasalahan E_FAIL 0x80004005 dina kasus sapertos kitu, laksanakeun léngkah ieu:

  1. Lengkep nutup pangurus VirtualBox, parios prosésna bisi waé VirtualBox.exe и VBoxSVC.exe dina Task Manager (tutup aranjeunna upami aranjeunna ngajalankeun).
  2. Buka polder nganggo mesin virtual anjeun. Rute standar: C: | User_nameNof_Virtualbox VMsNname_of_virtual_machine.
  3. Bisi teu aya file dina folder anu ditetepkeun virtual_machine_name.vboxtapi aya file na .vbox-tmp o .vbox-prevSimpen file-file ieu di hiji tempat dina komputer anjeun upami aya kasus.
  4. Ngarobih ekstensi file .vbox-prev en .vbox
  5. Ngajalankeun manajer VirtualBox sareng parios naha mesin virtualna dimimitian ayeuna.
  6. Upami éta henteu hasil, anjeun ogé tiasa nyobian tibatan .vbox-prev sami, ngaganti nami file .vbox-tmp.
  7. Upami file .vbox parantos aya dina folder, anjeun tiasa nyobian mindahkeun kana lokasi anu sanés teras cobian léngkah 4-6.
  8. Versi samemehna tina VirtualBox nganggo file .xml tibatan .vbox, tapi inti tina solusi na tetep sami pikeun anu ogé.

Salaku pilihan terakhir, upami teu aya file di luhur anu aya di lokasi, anjeun tiasa nyetél mesin virtual VirtualBox énggal sareng sambungkeun disk maya anu aya kana éta.

Anu tiasa janten panyabab kasalahan anu sanés

Upami pilihan di luhur henteu ngabantosan, ieu mangrupikeun sabab anu sanés anu tiasa nyababkeun masalah anu sami nalika ngajalankeun mesin virtual:

Kadang-kadang éta ogé dianggo pikeun ngalereskeun kasalahan 0x80004005 ngamimitian mesin virtual sanés ti pangatur VirtualBox, tapi, saatos nutup éta, kantun ngaéksekusi file .vbox tina folder mesin virtual.