Easy2Boot - 100 ISO dina pendrive, multi-boot pendrive kalayan Windows 10, 8.1 atanapi 7 sareng sadayana anu anjeun pikahoyong

Dina pitunjuk di luhur, kuring nyerat cara ngadamel multi-boot flash drive nganggo WinSetupFromUSB - metodeu saderhana, merenah, tapi ngagaduhan sababaraha watesan sareng sanés anu paling merenah: anjeun kedah nganggo utiliti deui pikeun nyerat unggal gambar, ngan ukur nyalin ISO kana flash drive henteu cekap. Kumaha upami urang tiasa nyalin gambar ISO kana flash drive bootable kalayan sistem naon waé, LiveCD sareng utilitas sareng éta sacara otomatis sayogi pikeun boot? - éta tiasa janten utilitas Easy2Boot, sareng drive tiasa dina sistem file NTFS sareng boot dina sistem UEFI sareng Warisan.

Manual ieu ngajelaskeun kumaha ngagunakeun Easy2Boot (teu kedah bingung sareng program mayar EasyBoot ti panyipta UltraISO) sasarengan sareng RMPrepUSB (sareng tanpa utiliti ieu). Cara na sigana tiasa nyusahkeun ka sababaraha jalma, tapi dina kanyataanana éta bahkan langkung saderhana tibatan anu sanés, ngan ukur nuturkeun pitunjukna sareng anjeun bakal kabagéan ku kamampuan ieu pikeun nyiptakeun drive USB multi-boot. Tingali ogé: Bootable USB Flash Drive - Software Pangsaéna Pikeun Ngadamel, Sardu Multiboot ISO Drive sareng OS sareng Utilities

Naon anu anjeun peryogikeun pikeun ngadamel Easy2Boot multi-boot USB flash drive

Pikeun nyiapkeun USB flash drive bootable nganggo Easy2Boot, anjeun mimitina peryogi file komponén alat persiapan drive ieu nyalira, ogé, upami anjeun ngarencanakeun masang Windows 10, 8.1 atanapi Windows 7 (atanapi sistem anu sanés) dina modeu UEFI - kit Utiliti Alat MPI Pak.

Halaman unduhan resmi Easy2Boot - http://www.easy2boot.com/download/ dina halaman anu disebatkeun dina «Ngeunaan unduhan» tuturkeun tautan anu munggaran (kuring henteu netepkeun langsung, kumargi panempatan parantos robih sababaraha kali), teras unduh:

  • Gampang2dunya Windows Pamasang - komponén pikeun nyiapkeun flash drive, saatos boot dipasang deui dina komputer anjeun (pamasanganana leres-leres ngabongkar ka folder anu sami sareng installer).
  • Gampang2dunya keur Élingan.imgPTN rékaman - mangrupikeun file MPI Tool Pack kalayan utiliti pikeun boot tina flash drive sareng masang sistem dina modeu UEFI. Saatos boot, kantun angkat zip ka lokasi anu merenah upami anjeun badé nganggo drive dina sistem UEFI.

Ieu ngalengkepan panyiapan sareng anjeun tiasa ngamimitian nganggo alatna.

Nyiptakeun flash drive multiboot atanapi hard drive éksternal di Easy2Boot

Pitunjuk ieu ngajelaskeun léngkah-léngkah dasar pikeun nyerat drive bootable nganggo Easy2Boot, nyatana, seueur seueur nuansa ngagunakeun utiliti, anu sumebar dina halaman wéb resmi sareng kadang anjeun kedah maca anu saéna. Tapi pikeun kaseueuran aplikasi, léngkah-léngkah anu ditetélakeun di handap bakal cekap.

  1. Ngajalankeun utiliti Easy2Boot anu dipasang (langkung saé salaku administrator), langkung khusus Make_E2B.exe. Dina utiliti, pilih flash drive anjeun (sacara standar, data dihapus tina éta), dina panel kénca anjeun tiasa milih basa tina menu boot kahareup, Rusia aya.
  2. Pencét tombol (beureum) Ngadamel E2B_Drive - pikeun persiapan otomatis gancang tina flash drive kalayan pormat kana NTFS (boot kana sistem UEFI bakal tiasa), atanapi tombol Make_E2B_USB_drive.cmd, dina hal ieu sadaya parameter Pormat bakal disetél sacara manual dina jandela konsol Inggris.
  3. Dina hal persiapan otomatis drive USB pikeun Easy2Boot (Nanging, dina modeu manual anjeun bakal ningali hal anu sami) dina prosés anjeun bakal ningali peringatan yén data bakal dihapus tina program éta sorangan (di dieu anjeun kedah satuju), teras - tawaran pikeun pormat drive tina Windows - didieu anjeun kedah nolak: intina nyaéta flash drive gaduh partisi jasa énggal anu diformat ku cara anu dipikahoyong ku program sareng teu kedah ngalakukeun nanaon. Pesen ngeunaan sistem file anu henteu dikenal ogé kedah dipaliré.
  4. Upami réngsé, jandéla konsol bakal héjo ku warna latar, sareng anjeun bakal ningali drive na parantos siap. Anjeun tiasa nutup konsol sareng dina Make_E2B klik Refresh teras Test sareng QEMU pikeun mastikeun yén boot menu ménu USB (kasalahan dina QEMU sapertos henteu hard disk anu kedah diémutan).
  5. Flash drive parantos siap sareng siap boot ti dinya, utiliti persiapan drive tiasa ditutup. Ayeuna anjeun kedah nambihan file ISO kana Windows 10, 8.1 sareng Windows 7, Linux, antivirus, utilities sareng alat sanés. Anjeun tiasa nempatkeun sababaraha gambar anu béda sareng sistem anu sami. Pikeun ngalakukeun ieu, buka partisi pendrive anu dilabélan E2B sareng buka folder _ISO, éta tempatna ISO, VHD, WIM sareng file gambar sanésna kedah ditempatkeun dina subfolder di jero.
  6. File pamasangan Windows - _ISOWINDOWSVersion. Luangkeun waktos pikeun nyalin ISO anjeun upami anjeun kedah boot dina modeu UEFI pikeun dipasang kana disk GPT - tingali engké dina Buku Panduan ieu.
  7. N - file kanggo dipendakan langsung dina ménu utami.
  8. Dina cara anu sami, anjeun tiasa nempatkeun gambar anu anjeun peryogikeun dina subfolders Anitivirus (unit antivirus), Cadangan (backup tool), Linux, jsb.
  9. Saatos nyalin sadaya gambar, dina folder root flash drive anjeun, jalankeun file na MAKE_THIS_DRIVE_CONTIGUOUS.cmd pikeun defragment gambar kana flash drive (mungkin diperyogikeun pikeun ngajalankeun gambar sareng utilitas Linux).
  10. Éta dasarna éta, sareng anjeun ayeuna tiasa ngajalankeun pendrive dina modeu Warisan (tangtosna Secure Boot dinonaktifkeun) sareng ngajalankeun naon waé anu parantos disimpen ku milih tina ménu na.

Catetan: konvérsi gambar ImgPTN ieu tiasa janten mangpaat henteu ngan ukur pikeun boot UEFI, tapi ogé upami gambar anjeun henteu jalan dina modeu Warisan.

Nyiapkeun Gambar pikeun UEFI Boot kalayan prosés Easy2Boot sareng Boot

Sacara standar, urang ngan ukur tiasa boot dina modeu Warisan tina flash drive. Mékanisme ieu disarankeun pikeun UEFI boot:

  1. Tina folder MPI Tool Pack, pasang ImDisk dina komputer anjeun.
  2. Tina folder anu sami, ngajalankeun file na MakePartImage_Autorun_NTFS atanapi FAT32 (gumantung kana sistem file tina flash drive).
  3. Jandéla konsol dibuka, dituturkeun ku jalur file gambar pikeun ngarobih kana format .imgPTN (anjeun tiasa nyalin jalur file gambar ku ngaklik katuhu dina éta ku tombol Shift anu dicekel dina penjelajah, teras témpél kana konsol sareng cabut kutipan).
  4. Teras, léngkah-léngkah ngarobah gambar bakal dimimitian, dina basa Inggris. Normalna, kantun nganggo nilai standar ku ngan saukur pencét Enter.
  5. Upami réngsé, dina folder anu sami dimana ayana gambar ISO anjeun bakal kéngingkeun gambar dina format imgPTN - ieu anu kedah anjeun pasang dina flash drive Easy2Boot pikeun boot kana UEFI.

Boot anu saleresna dina modeu EFI (nganonaktipkeun Boot Aman dina BIOS tiasa atanapi henteu diperyogikeun, gumantung kana gambarna nyalira sareng ayana bootloader rEFInd, anu henteu ditulis sacara standar) sapertos kieu:

  1. Boot ti Easy2Boot flash drive dina modeu Warisan teras pilih gambar imgPTN anu dipikahoyong tina menu. Konfirmasi parobihan E2B ku ngetikkeun Y. Saatos ieu, komputer sigana tiasa ngagantung atanapi ngabalikan deui - ieu normal.
  2. Saatos ngarobih partisi, ménu Easy2Boot CSM (menu anu dijalankeun dina modeu Warisan) bakal kabuka, item kahiji anu ngamungkinkeun anjeun boot tina gambar anu dipilih dina modeu Warisan pikeun masang dina MBR disk.
  3. Upami urang henteu meryogikeunna, urang hurungkeun deui komputer sareng pilih boot tina mémori USB, tapi dina modeu UEFI (ayeuna mémori flash ngadukung dua mode boot dina waktos anu sami). Upami bootloader rEFInd teu aya, komputer bakal ngamimitian boot tina gambarna, saolah-olah henteu aya anu sanés dina flash drive sanés gambar éta. Upami rEFInd dipasang, anjeun kedah milih barang anu aya di belah katuhu ménu (Boot EFI tina EASY2BOOT).
  4. Upami boot gagal pertama kali (kuring mendakan éta nganggo rEFInd sareng gambar Windows), pareuman komputer atanapi laptop ku nahan tombol kakuatan kanggo waktos anu lami sareng balikan deui.

Kumaha ieu jalanna? Saatos "ngarobih partisi E2B" dina léngkah munggaran, gambar imgPTN anjeun bakal dipasang dina tongkat, saolah-olah teu aya anu sanés - nyaéta anjeun bakal "boot langsung" kana gambar. Hasilna, flash drive sanes deui drive multiboot (sanaos sadaya data tetep aya di dinya).

Pikeun malikeun drive kana kaayaan aslina, buka folder e2b dina flash drive sareng jalankeun file RestoreE2B.cmd salaku administrator.

Inpormasi Tambahan.

Sababaraha data tambahan anu kuring bakal nyobian ngapdet nalika inpormasi énggal sayogi, sareng sakumaha anu kuring parantos sebatkeun, aya seueur nuansa dina program:

Tutorial video Easy2Boot

Sagala anu di handap ieu ditulis pikeun nganggo vérsi Easy2Boot anu langkung lami sareng tina naon anu kuring tingali metoda ieu tetep jalan, janten kuring moal ngaleungitkeun tina pitunjukna. Ogé, upami anjeun gaduh kasimpulan nyalira ngeunaan ngagunakeun pédah éta, kuring bakal resep masihan koméntar.

Métode nyiptakeun drive Easy2Boot munggaran (masih jalan)

File-file ieu parantos ditinjau ku VirusTotal, sadayana bersih kecuali sababaraha ancaman (anu sanés) dina Easy2Boot, anu aya hubunganana sareng implementasi damel sareng gambar ISO pamasangan Windows.

Urang peryogi RMPrepUSB, kéngingkeun didieu https://www.rmprepusb.com/documents/rmprepusb-beta-versions (situs ieu kadang henteu tiasa diakses pisan), tautan unduhan caket handapeun halaman, kuring nyandak file RMPrepUSB_Portable , éta téh nyarios, sanés pamasanganana. Sadaya jalan.

Anjeun ogé peryogi Easy2Boot. Unduh éta di dieu: http://www.easy2boot.com/download/

Prosés persiapan flash drive multiboot Easy2Boot

Unzip (upami tiasa dibabawa) atanapi pasang RMPrepUSB teras ngajalankeunana. Easy2Boot henteu kedah dibongkar. Mudah-mudahan flash drive parantos nyambung.

  1. Dina RMPrepUSB, centang kotak "No User Prompts".
  2. Ukuran (ukuran partisi) - MAX, volume volume - naon waé
  3. Pilihan Boot Loader - Win PE v2
  4. Sistem file sareng nimpa - FAT32 + Boot salaku HDD atanapi NTFS + Boot salaku HDD. FAT32 cocog sareng kaseueuran sistem operasi, tapi éta henteu tiasa dianggo sareng file anu langkung ageung ti 4 GB.
  5. Pariksa pilihan "Salin file OS ti dieu", tangtukeun jalur file anu teu sasari sareng Easy2Boot, jawab "Henteu" kana patarosan anu muncul.
  6. Pencét tombol "Siapkeun Disk" (sadaya data dina flash drive bakal dihapus) sareng antosan.
  7. Pencét Pasang tombol grub4dos, jawab "Henteu" kana patarosan PBR atanapi MBR.

Entong ngantepkeun RMPrepUSB, anjeun masih peryogi program (upami anjeun ngantunkeun, henteu aya kajadian). Buka eusi flash drive dina panjelajah (atanapi file manager anu sanés) sareng buka folder _ISO, anjeun bakal ningali struktur folder ieu:

Catetan: Dina folder. dokumén anjeun bakal mendakan dokuméntasi dina basa Inggris ngeunaan éditan menu, tata ruang sareng fitur sanésna.

Peta salajengna pikeun nyiptakeun flash drive multiboot nyaéta mindahkeun sadaya gambar ISO anu dipikahoyong kana folder anu dipikahoyong (anjeun tiasa nganggo sababaraha gambar pikeun sistem operasi anu sami) contona

  • Windows 10 - a _ISOWINDOWSWIN10
  • Windows 8 sareng 8.1 - dina _ISOWINDOWSWIN8
  • ISO antipirus - dina _ISOAntivirus

Sareng terasna, dumasar kontéks sareng nami folder. Gambar ogé tiasa dilebetkeun kana akar folder _ISO, dina hal ieu ogé bakal dipajang dina ménu utami nalika boot tina flash drive.

Sakali sadaya gambar anu dipikahoyong parantos ditransferkeun kana flash drive, dina RMPrepUSB pencét Ctrl + F2 atanapi pilih Drive - Make all files on drive contiguous from the menu. Sakali operasi réngsé, flash drive parantos siap sareng anjeun tiasa boot ti dinya atanapi pencét F11 pikeun nguji di QEMU.

Ngalereskeun kasalahan pengendali multimédia nalika boot tina USB hard drive atanapi Easy2Boot USB flash drive

Tambihan manual ieu disiapkeun ku pamaca dina landihan Tiger333 (tips na anu sanés tiasa dipendakan dina koméntar di handap), hatur nuhun pisan kana éta.

Nalika masang gambar Windows nganggo Easy2Boot, installer biasana masihan kasalahan supir média anu leungit. Kieu carana ngalereskeunana.

Anjeun peryogi:

  1. Hard drive tina ukuran naon waé (anjeun peryogi hard drive).
  2. RMPrepUSB_Portable.
  3. USB-HDD atanapi flash drive anjeun ku Easy2Boot dipasang (tiasa dianggo).

Pikeun nyiptakeun supir drive virtual Easy2Boot, nyiapkeun flash drive dina cara anu sami sareng nalika masang Easy2Boot.

  1. Dina program RMPrepUSB, centang kotak "No User Prompts".
  2. Ukuran partisi nyaéta MAX, labél polumeu nyaéta HELPER
  3. Séktor Boot (Pilihan Loader Boot) - Win PE v2
  4. Sistem file sareng nimpa - FAT32 + Boot salaku HDD
  5. Pencét tombol "Siapkeun Disk" (sadaya data dina flash drive bakal dihapus) sareng antosan.
  6. Pencét Pasang tombol grub4dos, jawab "Henteu" kana patarosan PBR atanapi MBR.
  7. Buka USB-HDD atanapi flash drive anjeun ku Easy2Boot, angkat ka _ISO docs USB FLASH DRIVE HELPER FILES. Salin sadayana tina folder ieu kana flash drive anjeun anu disiapkeun.

Drive virtual anjeun parantos siap. Ayeuna anjeun kedah "nyelapkeun" drive virtual sareng Easy2Boot.

Cabut flash drive tina komputer anjeun (lebetkeun USB-HDD atanapi Easy2Boot flash drive upami anjeun ngaleungitkeun). Ngajalankeun RMPrepUSB (upami ditutup) teras pencét "lumpat tina QEMU (F11)". Nalika Easy2Boot nuju boot, lebetkeun flash drive anjeun sareng disk kana komputer anjeun sareng antosan ménu pikeun dimuat.

Tutup jandela QEMU, buka USB-HDD atanapi Easy2Boot flash drive anjeun sareng tingali file AutoUnattend.xml sareng Unattend.xml. Éta kedah 100KB, upami henteu, lakukeun prosedur ilmu deui (biayana ngan ukur katilu kalina).
Ayeuna aranjeunna siap damel babarengan sareng masalah sareng supir anu leungit bakal ngaleungit.

Kumaha leres ngagunakeun flash drive? Hayu atuh sebutkeun langsung yén flash drive ieu ngan ukur bakal tiasa dianggo ku USB-HDD atanapi Easy2Boot flash drive. Ngagunakeun tongkat ieu nganggo hiji unit lumayan langsung:

  1. Nalika Easy2Boot nuju boot, lebetkeun flash drive sareng disk kana komputer anjeun sareng antosan ménu pikeun dimuat.
  2. Pilih gambar Windows, sareng dina Easy2Boot naroskeun "cara masang" - pilih .ISO, teras turutan pitunjuk instalasi sistem operasi.

Masalah anu tiasa timbul:

  1. Windows ngabalikeun kasalahan kusabab teu gaduh supir média. Kusabab: Anjeun panginten tiasa ngalebetkeun USB hard drive atanapi USB flash drive dina USB 3.0. Kumaha ngalereskeun: ningkatkeun kana USB 2.0
  2. Tampilan ngamimitian ngitung 1 2 3 sareng ngulang deui, Easy2Boot moal boot. Kusabab: Anjeun panginten tiasa ngalebetkeun flash drive teuing mimiti atanapi sakaligus nganggo USB-HDD atanapi Easy2Boot flash drive. Kumaha ngalereskeunana: Hurungkeun flash drive pas Easy2Boot mimiti boot (kecap boot mimiti bakal muncul).

Catetan ngeunaan cara ngagunakeun sareng ngarobih multiboot flash drive

  • Upami ISO naon waé anu henteu ngamimitian leres, robih panyambungna janten .isoask, dina hal ieu nalika anjeun ngamimitian ISO ieu tina menu boot pendrive, anjeun bakal tiasa milih pilihan anu sanés pikeun ngajalankeunana sareng mendakan anu leres.
  • Iraha waé anjeun tiasa nambihan gambar énggal atanapi ngahapus gambar anu lami tina flash drive. Saatos éta ulah hilap nganggo Ctrl + F2 (Janten sadayana file dina drive caket) dina RMPrepUSB.
  • Nalika masang Windows 7, Windows 8 atanapi 8.1, anjeun bakal ditaros kenop mana anu kedah dianggo: anjeun tiasa lebetkeun nyalira, nganggo tombol uji coba Microsoft, atanapi masang tanpa ngalebetkeun konci (maka éta tetep kedah diaktipkeun). Anu kuring carioskeun di dieu nyaéta ulah heran ningali ménu anu anjeun henteu kantos sateuacan nalika masang Windows, éta henteu ngagaduhan pangaruh kana nanaon.

Kanggo sababaraha konfigurasi pakakas khusus, langkung saé pikeun muka situs wéb resmi pangembang sareng maca cara méréskeun kamungkinan masalah - aya seueur bahan di dinya. Anjeun tiasa ogé naroskeun koméntar, kuring bakal nyobian némbalan.