Hibernate dina Windows 11 - kumaha mareuman, aktipkeun, tambahkeun kana ménu pareum

Modeu hibernate dina Windows 11 sareng versi sistem sateuacana, teu sapertos mode sare anu peryogi hemat daya, ngahemat data tina RAM ka disk dina file hiberfil.sys, pareum lengkep, sareng nalika diaktipkeun engké, muatkeun deui data éta.

Tutorial ieu rinci kumaha nganonaktipkeun Windows 11 hibernasi, aktipkeun, atanapi tambahkeun item "Hibernasi" kana menu pareum, dimana éta moal muncul. Kitu ogé émbaran tambahan nu bisa jadi mangpaat dina konteks masalah di leungeun.

Kumaha mareuman Windows 11 hibernasi

Patarosan anu paling umum ngeunaan hibernasi nyaéta kumaha nganonaktipkeunana. Alesanna rupa-rupa, diantara anu paling umum:

  • Pikeun ngosongkeun rohangan disk file hiberfil.sys, anu cukup ageung (gumantung kana jumlah RAM).
  • Pareuman fungsi hibernasi sareng ngamimitian gancang upami aranjeunna henteu jalan leres, sigana dina hardware anu langkung lami, upami anjeun teu gaduh supir manajemén kakuatan anu leres.

Pikeun nganonaktipkeun hibernasi dina Windows 11, tuturkeun léngkah-léngkah saderhana ieu:

  1. Jalankeun garis paréntah salaku Administrator atanapi, ku ngaklik katuhu tombol Start, buka Terminal Windows salaku Administrator.
  2. Lebetkeun paréntah
    powercfg -h pareum

    terus pencét Enter.

  3. Henteu aya pesen suksés anu bakal muncul, tapi hibernasi bakal ditumpurkeun.

Langsung saatos ngalaksanakeun paréntah atanapi saatos ngamimitian deui komputer atanapi laptop, file hiberfil.sys bakal ngaleungit tina drive (upami henteu, anjeun tiasa ngahapus dina Explorer) sareng fungsi hibernasi moal aya deui.

Pilihan tambahan pikeun nganonaktipkeun Windows 11 hibernasi nyaéta ngagunakeun pangropéa pendaptaran:

  1. Klik-katuhu tombol ngamimitian, pilih Run, ketik regedit terus pencét Enter.
  2. Arahkeun ka bagian pendaptaran
    HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetControlPower
  3. Pencét dua kali dina parameter na HibernateEniled dina jandela katuhu editor pendaptaran tur nyetel nilai ka 0 Kanggo anjeunna.

Aktipkeun hibernasi

Pikeun ngaktipkeun hibernasi dina Windows 11, léngkah-léngkahna bakal sabalikna ti anu dijelaskeun di luhur:

  1. Jalankeun ajakan paréntah atanapi terminal Windows salaku administrator.
  2. Lebetkeun paréntah
    powercfg -h on

    terus pencét Enter.

  3. Henteu aya pesen hasil anu bakal muncul, tapi hibernasi bakal diaktipkeun.

Perhatosan: Dina sababaraha sistem atanapi henteuna supir chipset, tiasa waé pikeun ngaktipkeun hibernasi.

Metodeu kadua nyaéta ngarobih nilai HibernateEniled en 1 dina bagian pendaptaran

HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetControlPower

Kumaha Nambahkeun "Hibernate" kana Menu Pareum Windows 11

Menu anu muka nalika anjeun ngaklik tombol "Power" dina menu Start Windows 11 tiasa henteu gaduh pilihan "Hibernate", ngan ukur mareuman, hibernate, sareng balikan deui. Upami anjeun hoyong nambihan item ieu kana daptar, anjeun kedah ngalakukeun ieu

  1. Aktipkeun hibernasi (upami ditumpurkeun) sareng buka Panel Kontrol.
  2. Dina panel kontrol, buka "Power supply".
  3. Dina jandela kénca, klik dina "Power Button Action".
  4. Pencét "Robah setélan anu ayeuna henteu sayogi", teras aktipkeun tampilan mode hibernasi dina ménu pareum sareng nerapkeun setélan.

Sakali ieu rengse, pilihan "Hibernate" ayeuna bakal muncul dina menu shutdown Windows 11.

Ngurangan ukuran file hibernasi hiberfil.sys

Upami tujuan anjeun nyaéta pikeun ngosongkeun rohangan disk, aya pilihan sanés pikeun nganonaktipkeun hibernasi, tapi pikeun ngirangan ukuran file hibernasi:

  1. Jalankeun Windows Terminal atanapi garis paréntah salaku administrator.
  2. Lebetkeun paréntah
    powercfg -h -type dikirangan

    terus pencét Enter.

  3. Hasilna, anjeun bakal ningali ukuran anyar file hibernasi anu bakal dianggo dina Windows 11.

Upami anjeun kedah ngaktipkeun deui ukuran pinuh ka hareup, paké paréntah dina cara anu sami

powercfg -h -type pinuh