Jam komputer telat sajam

Jam komputer telat sajam

Alesan 1: Zona waktos salah

Henteu paduli naha komputer gaduh sambungan Internét atanapi henteu, jam baki sistem sok nunjukkeun waktos anu leres, sanaos PC parantos lami pareum. Kontrol waktos anu leres ieu dijamin kusabab alat dina motherboard terus-terusan didamel ku batré mios. Tapi, panyabab paling umum tina jam sistem ditunda sajam nyaéta zona waktos anu salah sareng ogé upami pilihan waktos hemat siang otomatis dinonaktipkeun. Ieu hal kahiji anu dipariksa.

    1. Pikeun muka jandela setelan tanggal sareng waktos, sauran kombinasi konci Win + Urang Sunda Jandéla paréntah gancang, asupkeun paréntah timedate.cpl sareng mastikeun entri anjeun. Ieu mangrupikeun cara universal pikeun ngaksés setélan waktos anu tiasa dianggo dina sadaya vérsi Windows anu populér.
    2. Pastikeun zona waktos anu dipilih cocog sareng zona waktos anu saleresna, upami henteu pencét "Robah zona waktos"..

  1. Dina kotak dialog salajengna, pilih zona waktos anu leres. Upami nagara anjeun gaduh aturan waktos hemat siang, centang kotakna "Sacara otomatis ngalih ka waktos hemat siang sareng sabalikna.".
  2. Teras angkat ka tab "Waktos Internét". sareng pastikeun komputer anjeun dikonpigurasi pikeun otomatis nyingkronkeun sareng server waktos.
  3. Upami henteu, pencét tombol na "Robah setélan".cék kotak centang "Singkronkeun sareng pangladén waktos Internét" sareng simpen setélan.

Kusabab 2: Gagal setelan BIOS

Dina sababaraha kasus, anu ngabalukarkeun jam lag bisa jadi setelan faulty dina mios sorangan. Pikeun ngaleungitkeun sabab ieu, anjeun kedah asupkeun setélan sistem I / O dasar dina komputer anjeun.

Maca deui:
Kumaha cara nuliskeun BIOS komputer
Kumaha carana nuliskeun BIOS dina laptop ASUS / Lenovo / Acer / HP / MSI / Samsung / Sony VAIO

  1. Lebetkeun BIOS sareng pariksa eusi bagian utama, anu tiasa disebat "Kepala Sekolah" o "Fitur CMOS Standar".
  2. Manggihan setelan jawab ngarobah waktu sistem di dinya "Waktos sistem." o "Cuaca". Pilih eta pikeun ngakses widang robah waktos tur asupkeun data nu bener. Pastikeun ogé pariksa pilihan anu padeukeut - "Tanggal sistem" atawa ngan "Kaping". - Dina sababaraha kasus, duanana parameter dipintonkeun teu bener dina waktos anu sareng.
  3. Simpen setélan ku mencét konci na F10.

Alesan 3: Batre CMOS maot

Dina komputer heubeul, masalah ditétélakeun di luhur bisa disababkeun ku batré CMOS maot, nu kakuatan mios. Di sisi anu sanés, skenario ieu tiasa hartosna yén jam sistem ditunda ku detik atanapi menit, sanés ku waktos anu pasti. Lamun masalah masih disababkeun ku batré faulty, masalah bisa direngsekeun ku ngaganti batréna.

Baca ogé: Tanda utama batré maot dina motherboard

Tingali dina spésifikasi pikeun merek batré dina motherboard nu. Paling dipikaresep bakal dilabélan CR2032.. Meuli nu anyar ti toko komputer. Salajengna, mareuman PC lengkep sareng cabut panutup unit sistem, panggihan batré CMOS dina motherboard nu, gently pry kancing ingetan ku pinset atawa obeng, sarta cabut batréna. Selapkeun anu anyar kana stop kontak, amankeun, tutup unit sistem, sareng hurungkeun komputer.

Baca deui: Ngaganti batréna dina motherboard

Kami bungah parantos ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

Ngajelaskeun naon anu anjeun henteu acan laksanakeun.
Spesialis kami bakal nyobian ngaréspon gancang-gancang.

Naha tulisan ieu ngabantosan anjeun?

 


eureun kreatif
Trucoteca.com
a kumaha ngalakukeun
Zona Pahlawan
Panggihan-Online