Keyboard na henteu tiasa dianggo nalika komputer hurung

Keyboard na henteu tiasa dianggo nalika komputer hurung

Kibor USB panginten henteu tiasa dianggo nalika boot dina sababaraha kaayaan: biasana lumangsung nalika sistem dipasang deui atanapi dina waktos ménu na ménu sareng pilihan modeu aman sareng pilihan boot Windows sanés.

Panungtungan waktu kuring lumpat kana ieu langsung saatos encrypting sistem drive kalawan BitLocker - drive ieu énkripsi sarta kuring teu bisa ngasupkeun sandi dina boot sabab keyboard teu jalan. Saatos éta, kuring mutuskeun pikeun nyerat tulisan anu jero ngeunaan kumaha, kunaon sareng iraha masalah keyboard USB (kaasup nirkabel) ieu tiasa kajantenan sareng kumaha carana ngalereskeunana. Tempo ogé: Keyboard na henteu tiasa dianggo dina Windows 10.

Normalna, kaayaan ieu henteu kajantenan ku keyboard anu nyambung ngalangkungan port PS / 2 (sareng upami éta kajantenan, masalahna kedah dipendakan dina keyboard nyalira, dina kabel atanapi dina konektor motherboard), tapi éta tiasa kajantenan dina laptop, sabab kibor bawaan ogé tiasa gaduh interface USB.

Sateuacan maca salajengna, parios naha sadayana henteu kunanaon sareng sambungan: upami kabel USB atanapi panarima tina keyboard nirkabel parantos aya, upami aya anu nyentél. Langkung saé, bawa kaluar teras pasang deui, sanés USB 3.0 (biru) tapi USB 2.0 (langkung saé salah sahiji palabuhan di bagian tukang unit sistem. Ku jalan kitu, kadang-kadang aya port USB khusus nganggo keyboard sareng mouse ikon).

Anjeun bisa jadi kabetot:  Éror 0x80070422 nalika masang pembaruan Windows 10: kumaha ngalereskeunana

Naha dukungan keyboard USB diaktipkeun di BIOS?

Dina kaseueuran kasus, pikeun méréskeun masalah anu anjeun gaduh, anjeun kedah lebet BIOS komputer anjeun sareng aktipkeun inisialisasi dukungan keyboard USB (nempatkeun item kasaluyuan keyboard USB atanapi kompatibilitas keyboard USB Legacy USB ka Hurung) nalika anjeun ngahurungkeun dina komputer anjeun. Upami pilihan ieu dinonaktipkeun, anjeun panginten moal lami-lami deui ditingali (sabab Windows otomatis "nyambung" keyboard nalika ngamimitian sareng sadayana tiasa dianggo pikeun anjeun), dugi ka anjeun kedah nganggo deui nalika anjeun ngamimitian sistem operasi.

Anjeun panginten moal tiasa lebet BIOS, utamina upami anjeun gaduh komputer énggal nganggo UEFI, Windows 8 atanapi 8.1, sareng boot gancang diaktipkeun. Dina hal ieu, anjeun tiasa kéngingkeun setélan ku cara anu sanés (Ganti setélan komputer - Anyarkeun sareng balikeun - Malikkeun - Pilihan boot khusus, teras dina pilihan lanjutan pilih pikeun nuliskeun setélan UEFI). Sareng saatos éta tingali naon anu anjeun tiasa robih supados tiasa dianggo.

Dina sababaraha motherboard, konfigurasi pangrojong alat input USB dina boot rada canggih: contona, kuring gaduh tilu pilihan dina konfigurasi UEFI: inisialisasi ditumpurkeun dina boot ultra-gancang, inisialisasi parsial sareng lengkep (kalayan boot gancang ditumpurkeun). Sareng keyboard nirkabel tiasa dianggo dina boot hungkul dina pilihan terakhir.

Kuring miharep tulisan ieu parantos ngabantosan anjeun. Sareng upami henteu, punten ngajelaskeun sacara rinci persis kumaha anjeun ngalaman masalah sareng kuring bakal nyobian mikir anu sanés sareng masihan naséhat dina koméntar.