Kumaha cara ngarobah ikon Windows 11: sistem, polder sareng drive sareng seueur deui

Kumaha cara ngarobah ikon Windows 11: sistem, polder sareng drive sareng seueur deui

Windows 11 nganggo ikon anu biasa sareng standar pikeun sababaraha barang: ikon "PC Ieu" sareng "Recycle Bin", polder, file, disk sareng barang-barang sanés, rada diropéa tina versi sistem sateuacana. Ikon ieu (atanapi ikon) tiasa dirobih upami hoyong.

Tutorial step-by-step ieu rinci kumaha ngarobah ikon tina rupa-rupa elemen dina Windows 11, ogé kasimpulan dimana kéngingkeun file pikeun ikon / rendering.

Robah ikon pikeun item desktop sistem: PC ieu, Recycle Bin, Polder Pamaké, Jaringan

Desktop Windows 11 tiasa ngandung ikon sistem anu sanés polder atanapi potong kompas: anu paling sering dianggo nyaéta PC Ieu (Komputer Abdi) sareng Sampah. Anjeun tiasa ngarobih ikon pikeun ieu dina pilihan ikon desktop.

Léngkahna sapertos kieu:

  1. Buka pilihan ikon desktop, anjeun tiasa ngalakukeun ieu ku ngaklik katuhu dina tombol Start, milih Jalankeun sareng ngetik desktop.cpl, 5 (spasi diperyogikeun sateuacan koma) atanapi angkat ka Setélan - Personalisasi - Téma - Pilihan Ikon Desktop. Baca selengkapnya di: Kumaha ngaktipkeun ikon komputer dina desktop Windows 11.
  2. Pilih item anu ikonna anjeun hoyong robih teras klik "Robah Ikon".
  3. Pilih ikon anu dipikahoyong diantara file ICO, DLL atanapi EXE. Tingali tungtung manual pikeun inpormasi anu langkung lengkep ihwal dimana kéngingkeun ikon.
  4. Larapkeun setélan anu parantos dilakukeun.
Anjeun bisa jadi kabetot:  Stiker atanapi stiker dina desktop Windows 11 anjeun

Anjeun tiasa ngarobih ikon sistem anu sanés dina cara anu sami, contona, nyetél ikon tong sampah pinuh sareng kosong anjeun.

Kumaha carana ngarobah ikon polder atanapi potong kompas

Ngarobah ikon folder jeung potong kompas windows 11 dilakukeun dina cara anu sami, kalayan léngkah-léngkah anu diperyogikeun:

  1. Klik-katuhu polder atanapi potong kompas sareng pilih Properties tina ménu kontéks.
  2. Upami éta polder, angkat ka tab "Setélan" teras klik "Ikon Robah." Upami éta mangrupikeun potong kompas, angkat kana tab "Shortcut" teras klik "Robah Ikon".
  3. Pilih ikon anu dipikahoyong tina file ikon (ICO) atanapi ngandung ikon tina file DLL sareng EXE, nerapkeun setélan.

Ieu bakal ngarobah ikon item nu dipilih. Upami henteu, pencét F5 dina desktop (upami ikon aya di dinya) atanapi dina polder anu dipikahoyong pikeun ngapdet ikon anu ditampilkeun. Dina konteks topik ieu, bisa jadi mangpaat pikeun: Kumaha cara miceun panah tina jalan pintas Windows 11.

Robah ikon drive dina Windows 11

Beda sareng barang-barang anu disebatkeun di luhur, ngarobih ikon disk dilakukeun nganggo metode anu teu jelas. Pikeun ngalaksanakeun tugas ieu anjeun kedah nganggo pangropéa pendaptaran:

  1. Klik-katuhu dina tombol Start tur pilih Run, ketik regedit sareng pencét Enter pikeun muka éditor régistri.
  2. Arahkeun ka bagian pendaptaran
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\DriveIcons
  3. Klik katuhu dina bagian Ikon DrivePilih "Jieun" - "Partisi" sareng jieun partisi nganggo nami anu cocog sareng hurup drive, contona. C.
  4. Di jero subpartisi anu diciptakeun, jieun anu sanés nganggo nami Ikon Default.
  5. Pilih subsection anu diciptakeun sareng klik dua kali nilai "Default" dina jandela katuhu editor pendaptaran.
  6. Dina widang "Nilai", tangtukeun jalur ka file ikon (ICO) dina tanda petik, atawa kana indéks ikon dina file DLL tanpa tanda petik (contona: C:\Windows\system32\imageres.dll,-55).
  7. Larapkeun setélan anu dilakukeun. Anjeun panginten kedah ngabalikan deui panyungsi anjeun.
Anjeun bisa jadi kabetot:  Otomatis Hapus Windows 10 Disk

Hasilna, mun anjeun balik deui ka muka Explorer, Anjeun bakal ningali ikon tina drive robah. Aya cara séjén pikeun ngalakukeun ieu, tingali Kumaha Ngarobih Ikon Drive dina Windows kanggo inpormasi lengkep.

Robah ikon pikeun jinis file

Upami diperyogikeun, anjeun tiasa ngarobih ikon jinis file. Sateuacanna, éta mangrupikeun tugas anu saderhana, dilakukeun sapertos ngarobih ikon disk dina pendaptaran: ngagentos nilai DefaultIcon standar pikeun jinis file. Kiwari, kalayan seueur ikon pikeun jinis file standar anu dicandak tina aplikasi Microsoft Store, ngalaksanakeun tugas dina pendaptaran mungkin tapi pajeujeut.

Abdi nyarankeun ngagunakeun utilitas gratis NirSoft FileTypesMan, dimana anjeun ngan ukur kedah klik dua kali dina jinis file anu dipikahoyong sareng setel ikon anu dipikahoyong kana "Ikon Default", sapertos dina gambar di handap ieu.

Éta tetep ngan ukur nerapkeun setélan supados ikon sadaya file sareng ekstensi anu ditangtukeun robih kana anu dipilih.

Dimana kéngingkeun ikon pikeun Windows

Ikon Windows 11 tiasa dipendakan dina sistem anjeun, diunduh tina Internét, atanapi bahkan didamel ku nyalira.

  • Dina folder C:\Windows\System32 aya sababaraha DLLs kalawan susunan ikon sistem alus: imageres.dll, shell32.dll, ddores.dll. Anjeun tiasa nganggo utilitas NirSoft IconsExtract pikeun nangtukeun indéks ikon dina DLL.
  • File ikon sareng ekstensi .ico tiasa dipendakan dina Internét.
  • File PNG sareng latar transparan tiasa dipendakan dina Internét, sareng upami diperyogikeun, anjeun tiasa ngagambar nyalira teras nganggo konvérsi PNG online kana ICO.
  • Aya program pikeun nyieun sareng ngédit ikon, sareng file ICO tiasa ngandung ikon kalayan résolusi anu béda. Anjeun tiasa ngalakukeun tanpa program komputer sareng nganggo jasa online, contona, xiconeditor.com
Anjeun bisa jadi kabetot:  Kumaha carana masang pembaruan opsional Windows 10

Upami anjeun masih gaduh patarosan ngeunaan cara ngarobah ikon pikeun sababaraha item dina Windows 11 - naroskeun aranjeunna dina koméntar, solusi tiasa dipendakan.