Kumaha ngitung bunga sanyawa dina Excel. Ngitung bunga sanyawa dina Excel lumayan gampang. Éditor spreadsheet Microsoft mantuan jeung prosedur, dipaké ku bank nalika granting mortgages, kandaraan atawa malah nawiskeun gajian gajian. Dina operasi, kapentingan periode husus dilebetkeun kana ibukota, ngitung periode handap dumasar kana nilai ditambahkeun anyar ieu.

Nyiptakeun akun dina pangropéa spreadsheet Microsoft tiasa ngabantosan anjeun seueur ngatur kauangan anjeun, boh dina kaayaan hutang atawa investasi. Dina tutorial di handap, kami bakal ngajarkeun anjeun kumaha carana ngitung bunga sanyawa dina Excel ngagunakeun salaku conto pembiayaan mobil tina 30.000 euro, dimana bank nerapkeun suku bunga 1% per bulan, dibayar pikeun periode 24 bulan. Pikeun adaptasi, kantun tuturkeun tip di handap ieu sareng robih niléy numutkeun kaayaan anjeun.

Kumaha ngitung bunga sanyawa dina Excel

Kapentingan majemuk

Kapentingan majemuk

  1.  Pikeun ngitung bunga sanyawa dina Excel, buka lembar kerja anyar. Dina hiji kolom, ngajelaskeun variabel itungan anjeun sarta, dina kolom gigireun eta, nempatkeun nilai pakait;
  2. Rumus pikeun ngitung bunga majemuk nyaéta «Cf = Ci(1+i)^n", dimana "Cf" nyaéta kuantitas ahir; «Ci» nu invested ibukota, «i» nu dipikaresep; jeung "n" jumlah période. Pilih sél pikeun jumlah ahir sareng lebetkeun "=" dituturkeun ku rumus, ngagentos hurup variabel sareng sél anu cocog. Dina conto ieu, rumus pikeun ngasupkeun tina sél kosong nyaéta «=C1*(1+i)^n"(tanpa tanda petik).
  3. Pencét asupkeun pikeun Excel pikeun ngitung jumlah ahir. Saatos réngsé, bunga sanyawa bakal muncul dina kotak anu saluyu.

Ieu geus éta! Kami ngarepkeun ku tulisan ieu anjeun tiasa ngitung bunga majemuk dina kaayaan naon waé. Upami anjeun resep kana tutorial sareng hoyong neraskeun diajar langkung seueur trik sareng Excel sapertos: ngonpigurasikeun bar aksés gancang, teraskeun browsing ik4.es.