Kumaha nyandak potret layar dina Windows 11. Anjeun tiasa nyitak dokumén naon waé tina Windows 11 ngaliwatan fungsi asli tina sistem operasi Microsoft anyar. Pilihan pikeun motret layar ngalangkungan saderhana tombol "Print Screen": Windows 11 gaduh fitur anu ngamungkinkeun anjeun néwak sakabéh layar atawa ngan bagian tina eusi tur edit gambar, ngaleungitkeun kabutuhan masang program pihak katilu.

Pamaké anu milih ningkatkeun PC na Windows 11 ogé tiasa ngaksés metodeu anu didaptarkeun nganggo potong kompas keyboard. Di dieu aya lima cara nyieun kesan dina Windows 11 sareng ngahémat waktos ngalakukeun prosedur ieu.

Kumaha nyandak layar dina Windows 11 ku 5 cara

nyandak windows 11

nyandak windows 11

1. Tombol layar citak

Cara anu paling umum pikeun nyandak gambaran tina komputer aya dina Windows 11: ngan saukur pencét tombol «Print screen»., sering ditampilkeun salaku "PrtScrn" atanapi "PrtScrn" dina kibor. Paréntah bakal nyieun sadaya eusi layar ditiron kana clipboard. Teras, pangguna ngan saukur nempelkeun (upami anjeun hoyong nganggo potong kompas keyboard, pencét "Ctrl" + "V") dina program naon waé anu nampi gambar: Paint, Word, Gmail, sareng anu sanésna.

2. Tombol Windows + Print layar

Cara séjén tina nyieun gambaran layar nyaeta ku mencét tombol «Print screen» sakaligus jeung kenop «Windows».. Lamun anjeun ngalakukeun ieu, layar bakal kedip-kedip sakali, saolah-olah hiji poto geus direbut. Kombinasi konci ieu ngaleungitkeun kabutuhan nempelkeun gambar kana program. Cetakan bakal otomatis disimpen dina polder «Potret layar«, Diaksés ku File Explorer diC: \ Pamaké \ [Ngaran pamaké] \ Gambar \ Potret layar>. The file disimpen dina format PNG.

3. kenop Alt + Print layar

Ku mencét kenop "Alt" + "Citak layar", Windows 11 bakal nyalin jandela nu ayeuna aktip ka clipboard. Sakali rengse, saukur pencét "Ctrl" + "V" dina program anu dipikahoyong pikeun nempelkeun citak, dina cara nu sarua salaku prosedur dijelaskeun dina titik 1. Ku cara kieu, ku mencét «Alt» + «Print layar», pamaké moal kudu milih wewengkon newak saméméh atawa motong gambar afterwards.

4. Capture Tool (Windows + Shift + S)

Alat Snip

Alat Snip

Sapertos dina versi sateuacana, Windows 11 ngagaduhan «Capture Alat«, Hiji jenis séntral nu expands kamungkinan nyandak tayangan. Pencét kenop "Windows" + "Shift" + "S" jeung sistem bakal mintonkeun bar dipuseurkeun di luhur layar.

Cai mibanda opat ciri: tangkapan segi empat, anu ngamungkinkeun anjeun milih daérah layar dina format ieu; freeform newak, anu ngamungkinkeun anjeun ngagambar bentuk naon waé dina layar pikeun dicitak; newak jandela, dimana anjeun tiasa milih jandela anu dibuka pikeun direbut; jeung makéna layar pinuh, anu jalanna sami sareng mencét tombol Print Screen nyalira.

Pilih modeu néwak sareng cokot. Sakali ieu rengse, jandela bakal nembongan di pojok katuhu handap anu masihan aksés ka «Alat candak»Windows. Platform ngamungkinkeun anjeun ngagambar dina citak, nganggo spidol téks, mupus bagian gambar nganggo pamupus, diantara fungsi anu sanés. Salah sahiji fitur anu luar biasa nyaéta tim, nu nangtukeun waktu reureuh pikeun motret.

5. Nyitak kalawan Xbox Game Bar

Salian ngarékam pidéo tina layar komputer, éta bar kaulinan xbox Éta ogé ngamungkinkeun anjeun nyandak potret layar gambar poto. Hambalan munggaran nyaéta mencét kenop «Windows »+« G»Pikeun muka bar kontrol kotak X terus hPencét "Capture".

Jandéla anyar bakal dibuka disebut «nangkep". Tombol kahiji ngalakukeun percetakan layar pinuh, otomatis nyimpen candak, dina format PNG, dina folder "Captures". Kalayan Windows File Explorer, anjeun tiasa ngaksés file ngalangkungan jalur . Alternatipna, anjeun tiasa pencét "Windows" + "Alt" + "Citak layar" pikeun kéngingkeun hasil anu sami.

Ieu parantos! Kami arep tulisan ieu parantos manpaat pikeun anjeun. Upami ayeuna anjeun hoyong terang kumaha carana ngalereskeun masalah screenshot windows 11, teraskeun browsing ik4.es.