Kumaha carana masang Linux dina Windows anu dipasang

Léngkah 1: Unduh Linux sareng tulis kana USB stick

Aya sagala jinis ngawangun Linux anu sayogi, ti vérsi ringan kalayan fitur minimal sareng parangkat lunak anu tos dipasang dugi ka distribusi anu maju pikeun pangguna kakuatan sareng pangurus sistem. Ubuntu sareng Mint dianggap versi paling populér sareng nyebar tina Linux sareng cocog pikeun sadaya pangguna. Unduh gambar ISO sistem anjeun sareng bakar kana iteuk USB atanapi DVD nganggo Rufus atanapi program anu sami.

Buka halaman resmi Linux Ubuntu

Inpormasi lengkep: Kumaha cara ngadamel iteuk USB bootable

Lengkah 2: Boot tina disk instalasi

Pikeun boot komputer tina disk instalasi Linux, anjeun kedah ngarobih urutan boot drive dina BIOS, ngajantenkeun bootable flash drive heula supados prioritas. Catet, kumaha oge, yén tombol fungsi input BIOS tiasa béda dina modél komputer anu sanés. Upami anjeun henteu terang kumaha ngalebetkeun interface na dina komputer atanapi laptop, turutan tautan anu saluyu.

Maca deui:
Kumaha cara nuliskeun BIOS komputer
Kumaha carana nuliskeun BIOS dina laptop ASUS / Lenovo / Acer / HP / MSI / Samsung / Sony VAIO

Ogé prosedur pikeun ngarobih urutan boot drive internal sareng éksternal panginten tiasa béda dina modél anu béda sareng versi BIOS. Pikeun kumaha leres boot tina USB stick dina sababaraha tipeu BIOS, mangga tingali manual ieu.

Baca deui: Konpigurasikeun BIOS pikeun boot tina USB stick

Léngkah 3: Prosedur instalasi

Sakali mémori USB bootable parantos dipidamel sareng komputer siap, anjeun tiasa ngamimitian prosedur masang Linux dina Windows. Proses instalasi Linux bakal nimpa sistem operasi Windows, anu hartosna yén sadaya file anjeun bakal dihapus. Instalasi dilakukeun nganggo Ubuntu salaku conto.

    1. Lebetkeun mémori USB kana port USB, hurungkeun komputer sareng antosan dugi ka jandéla wizard instalasi dipasang.
    2. Pilih Rusia tina menu teras pencét "Pasang Ubuntu".
    3. Sebutkeun tata ruang kibor.

  1. Pilih modeu instalasi. Disarankeun ninggalkeun sadayana salaku standar dina léngkah ieu.
  2. Atur jinis pamasangan ka "Pilihan sanés". terus pencét "Lajengkeun"..
  3. Sorotan partisi Windows, pencét-katuhu sareng pake pilihan na "Ngarobih"..
  4. Dina kotak dialog anu dibuka, di lapangan "Anggo salaku" ngatur "Sistem File Harian Ext4."pariksa kotakna "Format partisi"sareng nempatkeun palang salaku titik pamasangan.
  5. nadi "OKÉ" sareng mastikeun tindakan na.
  6. Hapus partisi Windows anu henteu perlu, khususna boot sareng volume recovery. Henteu kedah némpél partisi pangguna (dina kaayaan disk anu saacanna dibagi kana C sareng D) kalayan file-file na. Upami anjeun henteu yakin kana naon anu kedah dilakukeun, tinggalkeun sapertos ayeuna.
  7. Sorotan partisi anu diformat teras pencét "Pasang Ayeuna"..
  8. Dina jandéla salajengna, lebetkeun lokasi anu tepat atanapi perkiraan anjeun.
  9. Pikirkeun nami kanggo akun anjeun, atur kecap konci, teras ketok "Teraskeun".pikeun ngamimitian prosedur pamasangan.
  10. Tungguan prosedur pamasangan pikeun ngarengsekeun sareng ngahirupkeun komputer anjeun. Dina waktos sanésna anjeun boot, anjeun bakal dipenta pikeun lebet kana akun pikeun sistem operasi Linux anu nembé dipasang.
  11. Kusabab Linux dipasang di luhur Windows tanpa pormat sadaya partisi dina sistem, unggal waktos boot, éta bakal nembongkeun menu boot GRUB Linux, anu tiasa kalebet item boot Windows. Dina kaseueuran kasus anjeun henteu kedah ngalakukeun nanaon, sabab Ubuntu anu munggaran dina menu ieu. Boot sistem operasi sacara otomatis bakal ngamimitian sababaraha detik saatos ménu na nembongan. Pangguna anu maju tiasa waé nyumputkeun ménu ieu ku ngédit file konfigurasi sistem anu pakait.

Kami resep kami sanggup ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

Ngajelaskeun naon anu henteu hasil pikeun anjeun.
Spesialis kami bakal nyobian ngaréspon gancang-gancang.

Naha tulisan ieu ngabantosan anjeun?