Kumaha cara masang printer jaringan sareng alamat IP? Mimiti, tong hariwang éta saderhana pisan sareng gampang masang printer jaringan sareng alamat IP.

Bisi, yén anjeun ngalaksanakeun prosedur sareng parangkat lunak henteu diunduh leres supados prosésna bakal dilakukeun sacara otomatis dina alat, teras, hurungkeun printer sareng sambungkeun router na, teras bakal nimba alamat IP anjeun.

Pitunjuk pikeun nyambungkeun printer kana jaringan

Sateuacan nyambungkeun printer kana jaringan, upami anjeun gaduh layar LCD, pencét waé "menu", teras di "Setélan", buka ikonna "Setélan ménu", teras aksés kana bagian relatif pikeun ngonpigurasikeun jaringan. Émut yén prosésna gumantung kana mérek printer, sabab ménu na tiasa bénten-bénten.

Memang, sakali printerna ngonpigurasi leres, pilih cara konéksi anjeun hoyong anggo sareng ngadamel pitunjuk anu saluyu.

Sambungan ngalangkungan Wifi

  • Primero pilih jaringan Naon anu anjeun pikahoyong tina daptar konéksi nirkabel anu dideteksi, teras anggo keyboard printer, lebetkeun kata sandi, upami sambungan éta berhasil éta bakal nembongkeun pesen anu nyebatkeun "Sambungan anu suksés."
  • Saatos ngonpigurasikeun jaringan, "Nampi istilah sareng kaayaan panggunaan printer", "Kawijakan privasi" sareng upami anjeun hoyong aktipkeun apdet otomatis.

 Sambungan kabel Ethernet

Lumangsungkeun nyambungkeun hiji tungtung kabel kana port Ethernet, teras lebetkeun tungtung anu sanés kana port anu sami tina printer, antosan koneksi na réngsé, maka anjeun bakal kéngingkeun pesen dina layar printer "Nunjukkeun yén konéksi parantos dilakukeun kana jaringan".

 Kumaha carana kéngingkeun alamat IP?

  • Saatos nyambungkeun printer kana jaringan, wajib terang na "alamat IP”, Kanggo dianggo dina konfigurasi engké tina alat percetakan, sapertos: Tablet, Android sareng komputer.
  • Kusabab printer anjeun ngagaduhan layar LCD, mangga tingali kana "Setélan”Sarua, ti tempat éta, anjeun bakal tiasa ngabayangkeun inpormasi diperyogikeun tina jaringan sareng bagian-bagian na.
  • Teras, mendakan ménu printer sareng nyetak la kaca diagnosis diri.
  • Upami printer henteu gaduh layar LCD, éta bakal nyetak halaman kasimpulan, ku ngaklik konci khusus. Conto: Printer HP, anjeun panginten tiasa mencét sareng nahan tombol nirkabel.
  • Saatos gaduh alamat IP tina printer, anjeun tiasa masang printer na ngagunakeun alamat IP.

Léngkah pikeun masang printer jaringan sareng alamat IP

Pikeun nyambungkeun printer liwat Alamat IP di Windows, Android sareng ios sareng MacOS, pastikeun yén printer dihurungkeun sareng leres nyambung kana internét.

Windows dina vérsi anu béda-béda

  • Mimiti, atur printer jaringan ku alamat IP, éta gampang, upami anjeun nganggo Windows 10, buka menu mimitian, pencét ikon ▭, sanaos upami anjeun nganggo vérsi anu langkung lami, buka panel kontrol Palasik, nomeran ménu na mimitian, teras pencét "Tingali alat sareng printer."
  • Pikeun ngamimitian masang printer, teras pencét "Tambihkeun printer". Upami suksés, Windows bakal ngamimitian milarian printer kasohor caket dieu, nalika printer némbongan dina daptar, pencét nami na, teras nuturkeun kahadiran janten sacara otomatis masang supir sareng éta waé.