Kumaha cara mulangkeun data lami di Mozilla Firefox

Nalika nganggo browser Mozilla Firefox dina komputer, folder profil diénggalan, anu nyimpen sadaya data dina panggunaan wéb browser: tetengger, riwayat browsing, kecap akses anu disimpen sareng anu sanésna. Upami anjeun kedah masang Mozilla Firefox dina komputer anu sanés atanapi masang deui panyungsi ieu dina anu lami, anjeun gaduh kasempetan kanggo mulangkeun data tina profil anu lami janten anjeun henteu kedah ngamimitian ngeusian pangotéktip ti mimiti.

Punten perhatoskeun yén mulangkeun data anu lami henteu dilarapkeun kana téma anu dipasang sareng tambahan, atanapi kana setélan anu dilakukeun dina Firefox. Upami anjeun hoyong mulangkeun data ieu, anjeun bakal kedah sacara manual masangna ti mimiti.

Léngkah-léngkah mulangkeun data lami dina Mozilla Firefox

lengkah 1

Sateuacan nyoplokkeun versi lami Mozilla Firefox tina komputer anjeun, pastikeun pastikeun ngadamel salinan cadangan data anjeun, anu tiasa anjeun anggo kanggo mulangkeunana engké.

Kituna, urang kedah sumping ka folder profil. Cara panggampangna pikeun ngalakukeun ieu nyaéta ngaliwatan menu browser. Pikeun ngalakukeun ieu, pencét tombol ménu di belah katuhu luhur Mozilla Firefox sareng, dina jandéla anu nembongan, pilih ikon ku tanda tanya.

Dina ménu tambahan anu nembongan, pencét tombol. "Inpormasi pikeun ngungkulan masalah.".

Dina tab pangotéktak anu énggal, jandela bakal ditingalikeun anu, di blok "Inpormasi aplikasi". pencét tombol "Tembongkeun folder"..

Layar bakal nembongkeun eusi polder profil Firefox anjeun.

Tutup pangotéktak anjeun ku muka ménu Firefox sareng pencét tombol tutup.

Balik kana folder profil anjeun. Urang kedah naék tingkat di dinya. Pikeun ngalakukeun ieu, anjeun tiasa pencét dina nami folder "Profil" atanapi pencét ikon panah, sapertos anu dipidangkeun dina gambar layar di handap ieu.

Polder profil anjeun bakal némbongan. Salin éta sareng simpen dina tempat anu aman dina komputer anjeun.

lengkah 2

Tina titik ieu, upami diperlukeun, anjeun tiasa nyabut versi lami Firefox tina komputer anjeun. Anggap anjeun gaduh panyungsi Firefox bersih anu anjeun badé mulangkeun data anu lami.

Dina raraga mulangkeun profil lami, urang kedah ngadamel profil énggal dina Firefox énggal nganggo Profile Manager.

Sateuacan ngamimitian Sandi Manajer, anjeun kedah lengkep nutup Firefox. Jang ngalampahkeun ieu, pencét tombol ménu browser sareng pilih ikon caket Firefox dina jandéla anu nembongan.

Saatos nutup peramban, nyungkeun jandéla "Run" dina komputer anjeun ku ngetik hotkey Win + Urang Sunda. Dina jandéla anu nembongan anjeun kedah ngalebetkeun paréntah ieu sareng pencét Enter:

firefox.exe -P

Menu pamilihan profil pangguna bakal muncul. Pencét tombol na "Nyiptakeun".pikeun ngamimitian nambihan profil anyar.

Lebetkeun nami anu dipikahoyong pikeun profil anjeun. Upami anjeun hoyong ngarobih lokasi polder profil, pencét "Pilih folder"..

Lengkepan Pangatur Profil ku ngaklik tombol na "Mimitian Firefox"..

Panggung 3

Léngkah pamungkas, anu ngalibatkeun prosés mulangkeun profil lami. Mimiti, urang kedah muka folder nganggo propil énggal. Pikeun ngalakukeun ieu, klik tombol ménu dina panyungsi anjeun, pilih ikon anu aya tanda tanya, teras buka "Inpormasi pikeun ngungkulan masalah.".

Dina jandéla anu muka, klik kana tombol "Tembongkeun folder"..

Tutup lengkep Firefox. Cara ngalakukeunana parantos didadarkeun di luhur.

Buka folder nganggo profil lami, sareng salin data anu anjeun hoyong balikeun deui, teras témpél kana profil énggal.

Catet yén henteu disarankeun pikeun mulangkeun sadaya file tina profil lami. Mindahkeun ngan ukur file-file anu anjeun butuhkeun pikeun milangkeun data.

Dina Firefox, file profil jawab data ieu:

  • tempat.sqlite - file ieu nyimpen sadaya tetengger anjeun, riwayat browsing sareng cache;
  • konci3.db. - file anu janten database konci. Upami anjeun kedah kéngingkeun deui kecap konci dina Firefox, anjeun kedah nyalin file ieu sareng anu salajengna;
  • logins.json. - file anu jawab nyimpen kecap akses. Éta kedah disalin sareng file anu sateuacanna;
  • idinan.sqlite. - file anu nyimpen setélan individu anu anjeun damel pikeun tiap situs;
  • search.json.mozlz4 - file anu ngandung mesin pencari anu parantos anjeun tambihan;
  • persdict.dat - file ieu jawab nyimpen kamus pribadi anjeun;
  • formhistory.sqlite. - file anu nyimpen formulir eusian otomatis dina halaman wéb;
  • cookies.sqlite. - cookies disimpen dina browser;
  • sertipikat8.db. - File anu nyimpen inpormasi sertipikat anu diunduh ku pangguna;
  • mimeTypes.rdf. - file anu nyimpen inpormasi ngeunaan tindakan anu dilakukeun ku Firefox pikeun unggal jenis file anu diatur ku pangguna.

Sakali data parantos hasil hijrah, anjeun tiasa nutup jandela profil sareng ngamimitian panyungsi. Ti saprak ayeuna, sadaya data lami anu anjeun peryogikeun parantos hasil disimpen.

Kami bungah yén kami parantos tiasa ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

Ngajelaskeun naon anu henteu hasil pikeun anjeun.
Spesialis kami bakal nyobian ngaréspon gancang-gancang.

Naha tulisan ieu ngabantosan anjeun?