Kumaha ngabéréskeun adaptor HDMI to VGA anu teu tiasa dianggo

Sering kali, pangguna anu gaduh monitor anu langkung lami nyanghareupan kurangna panganteur sambungan digital dina kartu vidéo anu énggal. Dina hal ieu ngan aya hiji solusi: panggunaan adaptor sareng konverter khusus. Operasi anu leres gumantung langsung kana modél kartu vidéo, monitor sareng kualitas alat éta nyalira. Upami anjeun mendakan kanyataan yén pakakas anu dipésér henteu jalan, punten tong kesel, sabab anjeun tiasa nyobian ngalereskeun masalah ieu ku sababaraha cara gampang.

Kumaha HDMI mun VGA Adaptor Gawe

Konektor HDMI sareng VGA béda henteu ngan ukur bentukna, tapi ogé dina operasi. VGA mangrupikeun panganteur konéksi anu langkung lami anu ngan ukur tiasa ngirim gambar ka monitor. HDMI mangrupikeun jalan kaluar anu langkung modéren, anu sacara aktif dikembangkeun ayeuna. Antarbeungeut pidéo ieu digital, sareng sanggup nga-réproduksi gambar dina kualitas anu langkung saé, ogé ngalirkeun audio. Adaptor atanapi konvérter henteu ngan ukur ngamungkinkeun anjeun nyambung kana konektor anu diperyogikeun, tapi ogé nyayogikeun pangiriman gambar sareng sora anu leres. Baca langkung seueur ngeunaan kumaha ngawangun konéksi sapertos dina tulisan kami dina tautan di handap ieu.

Maca deui: Sambungkeun kartu grafik anyar kana monitor anu lami

Ngungkulan: HDMI kana adaptor VGA henteu jalan

Sakumaha anu parantos didadarkeun, adaptor anu nyambung henteu teras kaluaran gambar dina layar sareng tiasa dianggo leres. Dina sababaraha kasus, monitor, kartu grafik, atanapi modél komputer anu dianggo ngan saukur henteu cocog sareng anu sanésna atanapi meryogikeun pangaluyuan tambihan. Masalah adaptor henteu tiasa dianggo direngsekeun ku sababaraha cara gampang. Hayu urang tingali di aranjeunna.

Metode 1: Ngarobih resolusi layar dina Windows

Pikeun nerapkeun metoda ieu, anjeun kedah nyambungkeun unit sistem anjeun kana monitor, televisi, atanapi laptop anu nyambung sacara digital. Anu kajadian nyaéta seueur monitor lami anu henteu ngadukung damel sareng résolusi anu langkung luhur, janten anjeun kedah ngarobih sacara manual dina sistem operasi. Baca langkung seueur ngeunaan kumaha nyambungkeun komputer anjeun kana TV, monitor atanapi laptop dina tulisan kami dina tautan di handap ieu.

Maca deui:
Sambungkeun komputer kana TV liwat HDMI
Nyambungkeun unit sistem kana laptop
Anggo laptop anjeun salaku monitor komputer

Anjeun tiasa ngarobih résolusi layar dina Windows nganggo setélan internal. Anjeun kedah nuturkeun instruksi ieu di handap:

  1. Dibuka "Mimitian". sareng angkat "Panél Kontrol"..
  2. Pencét kana. "Layar".pikeun ngakses ménu setelan.
  3. Dina ménu di kénca, pilih "Saluyukeun résolusi layar.".
  4. Dina jandéla pop-up anu saluyu, mindahkeun slaider kana nilai anu dipikahoyong teras pencét "Larapkeun"..

Pikeun milarian résolusi maksimum anu dirojong ku monitor anjeun, konsultasi manual atanapi buka situs wéb pabrikan. Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan cara ngarobih resolusi layar dina Windows, parios tulisan kami dina tautan di handap ieu.

Maca deui:
Program pikeun ngarobih resolusi layar
Ngarobih resolusi layar dina Windows 7 atanapi dina Windows 10

Metode 2: Ngaganti adaptor ku konverter aktip

Biasana, nalika komputer anu nganggo kartu grafik anu anyar nyambung kana monitor atanapi televisi lami, kakuatan anu dikirimkeun ngalangkungan kabelna henteu cekap. Ku alatan éta, adaptor saderhana moal ngaluarkeun gambar. Salaku tambahan, aranjeunna henteu ngijinkeun pangiriman sora kusabab kurangna kabel sambungan anu cocog.

Kami ngarékoméndasikeun mésér konverter aktip di toko sareng sambungkeun deui ngalangkunganana. Kaanehan alat-alat ieu nyaéta sistem anjeun nampi kakuatan tambihan ngalangkungan konektor USB, anu ngamungkinkeun operasi gancang sareng leres. Upami anjeun ogé kedah ngirimkeun sora, pilih konvérterna sareng sambungan tambahan ngalangkungan minijack.

Cara di luhur mangrupikeun anu paling épéktip sareng biasana ngabéréskeun masalah kalayan gancang. Nanging, upami henteu salah sahiji metodeu anu ngabantosan, cobian sambungkeun adaptor kana alat anu sanés, parios kontinuitas kabel sareng motherboardna, atanapi taroskeun ka dealer anjeun pikeun ngagantian.

Kami bungah yén kami parantos tiasa ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

Ngajelaskeun naon anu henteu hasil pikeun anjeun.
Spesialis kami bakal nyobian ngaréspon gancang-gancang.

Naha tulisan ieu ngabantosan anjeun?