Kumaha cara ngaktipkeun lampu wengi dina Windows 11

Kumaha cara ngaktipkeun lampu wengi dina Windows 11

Fitur Lampu Peuting di Windows 11 sareng versi sistem operasi samemehna ngarobih skéma warna gambar monitor ku cara ngirangan galur panon sareng berpotensi ningkatkeun kualitas bobo. Idena nyaéta pikeun ngirangan jumlah cahaya biru anu dipancarkeun ku layar, ngajantenkeun warna langkung haneut.

Pitunjuk anu gampang ieu pikeun pamula ngajéntrékeun cara ngaktipkeun lampu wengi di Windows 11, kitu ogé inpormasi anu langkung lengkep ihwal subjek. Upami anjeun terang kumaha ngaktifkeun fitur tapi henteu jalan, mangga tingal tulisan ieu: Naon anu kudu dilakukeun upami lampu wengi di Windows 10 teu jalan (ogé lumaku pikeun Windows 11).

Aktipkeun pungsi Lampu Peuting dina Setélan Tampilan sareng konfigurasina

Cara munggaran pikeun ngaktipkeun sareng ngonpigurasikeun Windows 11 Lampu Peuting nyaéta nganggo Setélan Tampilan, pikeun ngalakukeunana:

  1. Klik-katuhu dina rohangan kosong dina desktop sareng pilih "Setélan Tampilan" tina ménu kontéks.
  2. Di dieu, dina "Caang sareng warna" anjeun bakal ningali pilihan "Lampu wengi", anu anjeun tiasa aktipkeun.
  3. Upami anjeun henteu nganggo saklar, tapi ngan saukur klik dina "Lampu Peuting", anjeun bakal dibawa ka setélan pikeun fungsina. Di dieu, antara lain, anjeun tiasa nyaluyukeun "inténsitas" lampu wengi sareng ngaktifkeun jadwal fungsina, contona hurungkeun ti Panonpoé Tilelep ka Panonpoé Panonpoé (anu bakal ditangtukeun sacara otomatis), atanapi nyetél lampu wengi pikeun otomatis hurung. dina waktos Anjeun disetel.
Anjeun bisa jadi kabetot:  Naon prosés dllhost.exe COM Surrogate, naha éta hogging CPU atanapi nyababkeun kasalahan

Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta basajan. Tapi upami anjeun kedah ngaktipkeun sareng mareuman lampu wengi anjeun rutin, anjeun tiasa nganggo metode anu kadua.

Catetan: Upami saatos ngaktifkeun pilihan Lampu Peuting gambarna henteu robih, pilihanna henteu sayogi atanapi aya masalah anu sanés, kuring nyarankeun maca petunjuk dina tautan di awal tulisan, sigana bakal tiasa ngabantosan.

Kumaha ngaktipkeun lampu wengi dina Windows 11 Aksi Center

Windows 11 nawiskeun panel kalayan ikon aksi gancang, anu anjeun tiasa buka ku potong kompas keyboard Win + A, atanapi ku ngaklik daérah di sisi katuhu taskbar kalayan sambungan jaringan, volume sareng indikator batré.

Di dinya anjeun pasti bakal ningali tombol pikeun gancang ngaktipkeun lampu wengi. Nanging, upami teu aya tombol, klik tombol édit tindakan (tombol pensil). Teras klik "Tambahkeun" sareng tambahkeun tombol anu dipikahoyong ka pusat aksi. Ku cara ieu anjeun tiasa gancang ngaktipkeun sareng mareuman fitur.

Hiji titik panungtungan: Seueur monitor gaduh profil gambar anu diwangun, sami sareng fitur "Night Light" dina Windows, anu tiasa dipilih tina ménu monitor atanapi nganggo utilitas produsén sorangan. Dina hal ieu, parobahan warna gambar moal dilakukeun dina tingkat sistem, tapi ku monitor sorangan.