Kumaha carana ngaktipkeun sareng mareuman konci Fn dina laptop

konci Fn, ayana di handapeun keyboard laptop, diperyogikeun pikeun modeu konci kadua dina séri F1-F12. Dina modél komputer notebook pang anyarna, pabrikan beuki mimitian ngadamel modeu multimedia tombol F, sareng tujuan utami nyandak korsi pengker sareng peryogi sakedap pencét Fn. Kanggo sababaraha pangguna varian ieu sigana merenah, pikeun anu terakhir, sabalikna, henteu. Dina tulisan ieu urang bakal diajar kumaha ngaktipkeun atanapi nganonaktipkeun Fn.

Ngahurungkeun sareng mareuman Fn dina keyboard laptop

Sakumaha anu parantos didadarkeun, gumantung kana kumaha laptop anggo, unggal pangguna nganggo séri konci F anu béda. Sababaraha peryogi tombol F khusus pikeun fungsina, sedengkeun anu sanésna resep modél multimédia na. Nalika hasil anu dipikahoyong henteu saluyu sareng kanyataan, anjeun tiasa ningali cara pikeun ngaktipkeun sareng mareuman konci na Fn sareng akibatna operasi sadaya baris tombol F.

Metode 1: kombinasi konci

Pilihan ieu jauh tina universal, sabab susunan tugas sékundér kana jajaran luhur konci beda-beda dumasar kana laptop sareng modélna. Nanging, éta tiasa ngabantosan sababaraha pamiarsa, sareng aranjeunna henteu kedah kana metode anu langkung panjang.

Periksa barisan konci luhur dina laptop anjeun. Upami aya ikon gembok anu ngonci / muka konci Fn… Uji éta. Ikon ieu biasana aya dina Esctapi meureun aya di tempat séjén.

Ogé, sakapeung aya prasasti tibatan gembok "FnLk". o "FnLock".sapertos conto ieu di handap.

Pencét kombinasi konci Fn + Escpikeun ngaktipkeun / mareuman operasi modeu bantu baris F.

Sababaraha modél laptop ti Lenovo, Dell, ASUS, sareng anu sanés gaduh fitur ieu. HP modéren, Acer, jst. aranjeunna biasana henteu ngagaduhan ciri ieu.

Metode 2: Setup BIOS

Upami anjeun ngan ukur hoyong ngarobih modeu operasi tombol F tina fungsional ka multimédia atanapi sabalikna, tanpa nganonaktipkeun konci Fn lengkep, aktipkeun pilihan BIOS. Ayeuna, ampir sadaya laptop parantos pungsi ieu diaktipkeun sareng sacara standar, saatos ngagaleuh, modeu multimédia diaktipkeun anu ngamungkinkeun pangguna pikeun ngendalikeun kacaangan layar, volume, mundur sareng pilihan sanés.

Kanggo langkung seueur rinci ngeunaan cara ngarobih modeu operasi tombol F ngalangkungan BIOS, tingali bahan dina tautan di handap ieu.

Baca deui: Kumaha carana ngaktipkeun tombol F1-F12 dina laptop anjeun

Cara 3: Unduh supirna

Kénging damel. Fn sareng pangkat bawahan F na, panasaran, supirna tanggung jawab. Upami éta henteu sayogi, pangguna kedah lebet kana halaman wéb resmi pabrikan laptop sareng ngahubungi bagian pangrojong. Ieu dimana supir biasana diunduh.

Salajengna, tina daptar driver pikeun vérsi Windows anjeun (7, 8, 10), perlu milarian program (atanapi sababaraha program dina waktos anu sami, upami daptar di handap daptar aranjeunna dipisahkeun ku koma) jawab operasi tina konci panas. Anu anjeun kedah lakukeun nyaéta unduh sareng pasang sapertos perangkat lunak sanés:

  • HP - "Kerangka Parangkat Lunak HP", "Tampilan dina layar HP", "HP Quick Start", "HP Unified Extensible Firmware Interface (UEFI)". Sababaraha aplikasi panginten henteu sayogi pikeun modél laptop khusus anjeun;
  • ASUS -. "ATKPackage";
  • Acer - "Ngaleupaskeun manajer";
  • Lenovo - "Manajemén Daya Lenovo" / "Manajemén Daya Lenovo" (o "Lenovo OnScreen Display Utility", "Supir Konfigurasi Canggih sareng Manajemén Kakuatan Interface (ACPI)");
  • Dell - "Aplikasi QuickSet Dell" (o "Aplikasi Power Dell Lite Lite" / "Jasa Yayasan Dell - Aplikasi" / "Konci Fungsi Dell");
  • Sony - "Sony firmware extension parser driver", "Perpustakaan Dibagi Sony", "Utiliti pikeun Laptop Sony" (o "Pusat Kontrol Vaio"). Pikeun modél tangtu, daptar supir anu sayogi bakal langkung alit;
  • Samsung - "Pangatur Tampilan Gampang";
  • Toshiba - "Hotkey Utility".

Ayeuna anjeun terang kumaha anjeun henteu ngan ukur tiasa ngaktipkeun sareng nganonaktipkeun padamelan Fntapi ogé ngarobih modeu operasi pikeun sadaya jajaran tombol F, sawaréh dikontrol ku tombol fungsi.

Kami bungah yén kami parantos tiasa ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

Ngajelaskeun naon anu henteu hasil pikeun anjeun.
Spesialis kami bakal nyobian ngaréspon gancang-gancang.

Naha tulisan ieu ngabantosan anjeun?