Kumaha ngaktipkeun skéma kakuatan kinerja maksimum dina Windows

Naséhat pikeun ngaktifkeun skéma kakuatan "Kinerja Maksimum" tiasa dipendakan henteu ngan ukur dina konteks ningkatkeun kinerja laptop atanapi PC anjeun, tapi ogé pikeun ngabéréskeun masalah sareng alat naon waé anu pareum sareng kadang ngabantosan.

Dina tutorial anu gampang ieu ngeunaan cara ngaktifkeun skéma kakuatan ieu sareng kumaha nambihan "Kinerja Maksimum" kana daptar skéma kakuatan anu sayogi Windows 11 atanapi Windows 10 upami teu aya di dinya.

Aktipkeun atawa tambahkeun skéma dahar "Kinerja Maksimum".

Léngkah-léngkah dasar pikeun ngaktipkeun sirkuit kakuatan "Kinerja Maksimum", upami sayogi pikeun dipilih, nyaéta kieu:

  1. Buka panel kontrol sareng angkat ka "Power", atanapi pencét kenop Win + Urang Sunda dina kibor, asupkeun powercfg.cpl terus pencét Enter.
  2. Pencét "Témbongkeun diagram tambahan".
  3. Upami pilihan "Kinerja maksimal" sayogi dina daptar, pilih éta. Upami henteu, solusina langkung handap dina tulisan.

Nanging, sakumaha anu anjeun tingali tina layar di luhur, pilihan "Kinerja Maksimum" tiasa waé henteu sayogi dina daptar skéma kakuatan. Dina hal ieu bisa ditambahkeun. Pikeun éta:

  1. Jalankeun garis paréntah salaku administrator. PowerShell atanapi "Windows Terminal" ogé tiasa dianggo, dina Windows 10 sareng Windows 11 aranjeunna tiasa dijalankeun tina ménu-klik katuhu tina tombol Start.
  2. Lebetkeun paréntah.
    powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61

    terus pencét Enter.

  3. Nalika paréntah parantos suksés dieksekusi, tutup garis paréntah.
  4. Balik deui kana setélan kakuatan sareng pilih "Kinerja Maksimum" anu ayeuna kedah didaptarkeun.

Ku jalan kitu, anjeun bisa jadi kabetot dina nyaho kumaha carana comfortably ngarobah skéma kakuatan tina laptop Anjeun.

Upami anjeun kedah ngahapus ieu atanapi skéma kakuatan anu sanés, angkat ka jandela kakuatan teras klik "Setélan Skéma Daya" di sisi katuhu skéma anu anjeun hoyong cabut.

Dina jandéla salajengna, anjeun bakal ditinggalkeun pikeun milih "Hapus Circuit".

Upami anjeun masih gaduh patarosan ngeunaan diagram kakuatan Windows, tanyakeun dina koméntar, kami bakal nyobian ngabéréskeunana.