Kumaha ngalereskeun Reboot sareng pilih alat boot anu pas atanapi lebetkeun média boot, Teu aya alat anu tiasa bootable sareng kasalahan anu sami

Upami nalika anjeun ngamimitian komputer anjeun ningali pesen dina layar hideung anu téks lengkepna nyatakeun "Reboot teras pilih alat boot anu cocog atanapi lebetkeun média boot dina alat boot anu dipilih teras pencét konci" tibatan layar boot biasa Windows 7 atanapi 8 (Éror na ogé tiasa muncul dina Windows XP), maka manual ieu kedah ngabantosan anjeun. (Pilihan kanggo téks éror anu sami - Teu aya alat boot - lebetkeun boot disk teras pencét konci naon, Teu aya alat boot anu aya, gumantung kana versi BIOS). 2016 Pembaruan: Gagal Boot sareng Sistem Operasi Henteu Kapendakan Kasalahan dina Windows 10.

Nyatana, munculna kasalahan ieu henteu merta nunjukkeun yén BIOS ngonpigurasi dina urutan boot anu salah, éta tiasa kusabab kasalahan dina hard disk, disababkeun ku tindakan pangguna atanapi virus sareng alesan sanésna. Hayu urang coba nimbangkeun anu paling dipikaresep.

Metoda saderhana anu biasana jalan

Dina pangalaman kuring, No Boot Device, Reboot, sareng Select Proper Boot Device error biasana disababkeun ku hal-hal anu langkung biasa tibatan hard drive anu goréng, setélan BIOS anu salah, atanapi pendaptaran MBR anu rusak.

Hal kahiji anu kedah dicobian upami aya kasalahan ieu nyaéta ngaleungitkeun sadaya flash drive, CD, hard drive luar tina komputer atanapi laptop anjeun sareng cobian aktipkeun deui - boot tiasa ogé suksés.

Upami pilihan ieu ngabantosan, mangrupakeun ide anu saé pikeun milarian terang naha kasalahan alat boot némbongan pisan nalika drive nyambung.

Mimiti, buka BIOS komputer anjeun sareng tingali urutan boot anu parantos anjeun atur - sistem hard drive kedahna diatur salaku alat boot anu munggaran (ieu kumaha cara ngarobih urutan boot di BIOS - dilarapkeun kana flash drive, tapi éta lumayan sami kanggo hard drive). Upami henteu, atur urutan anu leres sareng simpen setélan.

Salian ti éta, biasana di kantor atanapi komputer di bumi anu langkung lami, sabab-sabab kasalahan ieu parantos dipendakan: batré anu maot dina motherboard sareng komputer anu dipasang, sareng masalah listrik (lonjakan) atanapi ku catu daya alat éta. Komputer. Salah sahiji gejala utama anu salah sahiji sabab ieu tiasa diterapkeun dina kaayaan anjeun nyaéta yén waktos sareng tanggal disetél ulang unggal komputer diaktipkeun, atanapi éta ngan ukur salah. Upami ieu masalahna, kuring nyarankeun ngagentos batréna dina motherboard komputer anjeun, nyandak léngkah-léngkah pikeun mastikeun catu daya stabil, teras nyetél urutan boot anu leres dina BIOS.

Pilih alat boot anu leres atanapi henteu aya alat boot sareng kasalahan Windows MBR

Éror anu dijelaskeun ogé nunjukkeun yén Windows boot loader parantos rusak. Ieu tiasa disababkeun ku program jahat (virus), kagagalan kakuatan di bumi, pareuman komputer anu teu leres, ékspérimén pangguna anu teu ngalaman sareng partisi hard disk (ngarobah ukuran, pormat), pamasangan sistem operasi tambahan dina komputer.

Kuring parantos gaduh dua pituduh léngkah-léngkah dina topik ieu di., Anu kedah ngabantosan dina sadaya kasus di luhur kecuali anu terakhir, anu ngan ukur di handap ieu.

Upami kasalahan anu patali sareng alat boot nembongan saatos masang sistem operasi anu kadua, pitunjuk di luhur moal ngabantosan, sareng upami éta, sigana ngan ukur sistem operasi anu mimitina dipasang bakal ngamimitian. Anjeun tiasa ngajelaskeun kaayaan anjeun sareng OS sareng urutan instalasi dina koméntar, kuring bakal nyobian ngabantosan anjeun (biasana dina 24 jam).

Anu tiasa janten panyabab kasalahan anu sanés

Sareng ayeuna sabab anu kirang pikaresepeun: masalah sareng alat boot éta nyalira, nyaéta hard drive sistem komputer. Upami BIOS henteu ningali hard disk sareng anjeun nguping aya sora anu anéh (HDD), éta tiasa janten ruksak sacara fisik, sahingga komputerna moal ngamimitian. Ieu tiasa disababkeun ku laptop murag atanapi niup kana chassis komputer, sakapeung kusabab catu daya anu teu stabil sareng seringna hiji-hijina jalan kaluarna nyaéta ngaganti hard drive.

Catetan: Kanyataan yén hard disk henteu némbongan dina BIOS tiasa disababkeun ku langkung ti karusakanna, kuring nyarankeun parios kabel panganteur sareng sambungan kakuatan. Ogé dina sababaraha kasus hard drive tiasa henteu dideteksi kusabab gagalna catu daya komputer - upami anjeun gaduh kacurigaan ngeunaan ieu nembé, kuring nyarankeun anjeun parios éta (geuwatna nyaéta: komputer henteu hurung langsung , éta dihurungkeun deui nalika mareuman sareng ngagaduhan masalah anu sanés anu sanés).

Mudah-mudahan sababaraha hal ieu bakal ngabantosan anjeun ngalereskeun Teu aya alat boot anu sayogi atanapi Reboot sareng Pilih kasalahan alat Boot anu pas, upami henteu teras naros, kuring bakal nyobian ngajawab.