Kumaha ngalereskeun "Memori henteu tiasa" dibaca "kasalahan dina Windows XP

Nalika damel sareng sistem operasi Windows, pangguna sering ngalaman kasalahan anu kotak dialogna henteu jelas-jelas nunjukkeun aplikasi atanapi file anu nyababkeun éta. Dina tulisan ieu urang bakal nganggap salah sahiji kagagalan ieu dina hubungan masalah mémori anu dibaca.

Memori henteu tiasa "dibaca" dina Windows XP

Éror ieu mangrupikeun anu paling "teu kahartos" tina sudut pandang ti rata-rata pangguna. Nalika éta lumangsung, kotak pesen némbongan anu kadang ngajantenkeun teu mungkin pikeun nyababkeun sabab gagalna.

Alesan utama nyaéta sababaraha program anu ngaksés data dina mémori RAM anu teu diidinan diakses. Upami éta aplikasi anu ngajalankeun, éta tiasa lirén ngaréspon atanapi padamelan anjeun tiasa ditumpeskeun tanpa campur tangan pangguna. Teras, urang bakal nyarioskeun kumaha ngaleungitkeun larangan sareng ngaleungitkeun pesen kasalahan.

Metoda 1: Konpigurasikeun DEP

DEP mangrupikeun téknologi anu dirancang pikeun nyegah dijalankeunnana data (kode) tina daérah mémori anu didaptarkeun pikeun kernel sistem operasi. Upami aya program atanapi supir anu diragukeun nyobian nganggo daérah ieu pikeun tujuan nyalira, DEP kantun nutup aksés ka aranjeunna. Ieu tiasa nyababkeun masalah sareng operasi aplikasi anu tiasa ngagentoskeun pakakas sistem operasi standar sareng sababaraha alat kontrol.

Cara ieu bakal ngabantosan urang upami urang terang naon parangkat lunak anu nyababkeun kagagalan, kumargi urang kedah ngaluarkeunana tina daptar kasangka, atanapi langkung nempatkeun kana anu dipercaya.

  1. Pencét-katuhu dina potong kompas. "Komputer abdi". sareng angkat "Pasipatan"..

  2. Dina tab. "Fitur tambahan". Dina blok "Performa gancang". Niup . "Pilihan"..

  3. Di dieu kami resep kana file éta "Pencegahan palaksanaan data". Tempatkeun saklar dina posisi anu dipidangkeun dina screenshot teras pencét "Tambihkeun"..

    Milarian file anu tiasa dieksekusi tina program dina disk sareng mukakeunana.

  4. Larapkeun parobahanana.

  5. Balikan deui mesin.

Cara 2: Pareuman DEP

Catet yén nganonaktifkeun DEP sacara lengkep bakal ngakibatkeun réduksi anu signifikan dina reliabilitas sistem. Ieu kusabab virus anu paling bahaya condong "netep" di daérah mémori anu dijagaanna.

  1. Dina sipat sistem, dina tab "Canggih". Dina blok "Ngamuat sareng nyageurkeun". hate… "Paraméter"..

  2. Pencét tombol. "Édit"..

  3. Notepad standar bakal dimimitian ku file dibuka di jerona boot.ini.. Kami resep kana garis anu nembongan dina screenshot (biasana garis terakhir). Dina tungtung garis aya parameter

    NoExecute

    Ieu nangtoskeun naha téknologi DEP bakal diaktipkeun waktos salajengna PC ngamimitian.

  4. Saatos tanda sami sareng

    OptIn

    o

    OptOut

    tuliskeun kecap akses

    AlwaysOff

  5. Tutup notepad sareng nalika dipenta pikeun nyimpenna, bales "Leres"..

  6. Pareuman mesin.

Metode 3: Daptar di perpustakaan

Windows ngagaduhan perpustakaan ole32.dllanu tanggel waler pikeun interaksi sababaraha komponén, boh sistem boh program pihak katilu. Kanggo sababaraha alesan, sistem operasi teu tiasa nganggo normal, nyababkeun aplikasi janten nabrak. Pikeun ngalereskeun masalah, anjeun kedah ngadaptar perpustakaan sacara manual. Maca kumaha ngalaksanakeunana dina tulisan dina tautan di handap ieu.

Inpormasi lengkep: Ngadaptar file DLL dina Windows

Metode 4: Pareuman ngalaporkeun kasalahan

Aya metoda sanés pikeun ngaleungitkeun kasalahan "Memori henteu tiasa 'dibaca'", atanapi langkung tepatna, tina kotak dialog anjeun. Éta moal ngubaran panyakit éta nyalira, tapi éta bakal ngabantosan anjeun ngaleungitkeun gejalana. Metoda ieu tiasa diterapkeun dina kasus anu teu aya masalah anu katingali dina operasi sistem.

  1. Dina file anu parantos kami terang. "Fitur tambahan". Dina jandéla sipat sistem, pencét tombol na Tombol "Error report"..

  2. Pasang saklar dina posisi "Pegatkeun". sareng pupus centang kotak anu dipidangkeun dina layar gambar layar. Pencét kana OK. Anjeun tiasa nga-restart komputer janten aman.

Deui, ieu sanés cara pikeun ngalereskeun kasalahan éta nyalira, tapi kanggo ngaleungitkeun kotak dialog anu ngaganggu. Ieu leyuran samentawis, sareng gancang atanapi engké anjeun kedah ngaidentipikasi sabab anu leres sareng ngaleungitkeunana.

kacindekan:

Dina kaseueuran kasus, pitunjuk di luhur ngabantosan pikeun méréskeun masalah anu dibahas, tapi aya faktor anu henteu ngarengsekeun kaayaan. Salaku conto, mémori virtual anu henteu cekap tiasa nyababkeun kagagalan program sareng sistem, janten parios ukuran file swap sareng tingkatkeun upami diperlukeun.

Baca deui: Kumaha carana ningkatkeun file swap dina Windows XP

Alesan sanés pikeun pagelaran teu stabil tina "vinda" nyaéta distribusi anu teu ngagaduhan lisénsi atanapi éditan bajakan. Upami anjeun parantos ngaunduh gambar anu henteu meryogikeun aktivasina, atanapi program parantos dipasang di dinya, atanapi "potong" (nganonaktifkeun) fitur sareng komponén naon waé, aya kamungkinan kamungkinan kasalahan. Dina hal ieu, anjeun ngan ukur tiasa disarankan pikeun ngagentos distribusi kana "bersih", nyaéta anu aslina, diterbitkeun ku Microsoft, sareng nganggo metode aktivasina hukum.

Kami bungah yén kami parantos tiasa ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

Ngajelaskeun naon anu henteu hasil pikeun anjeun.
Spesialis kami bakal nyobian ngaréspon gancang-gancang.

Naha tulisan ieu ngabantosan anjeun?