Kumaha ngamajukeun saluran Telegram

Lengkah 1: Identipikasi Target Audiens Anjeun

Hal kahiji anu anjeun kedah laksanakeun pikeun ngembangkeun saluran Telegram anjeun nyaéta mutuskeun pamirsa, nyaéta, kategori pangguna anu anjeun badé targétkeun pikeun narik aranjeunna. Éta gumantung kana topik, jinis eusi anu anjeun nyebarkeun, frékuénsi publikasi, jsb. Hésé pikeun masihan saran anu tepat di dieu, sabab milarian target pamiarsa dasarna mangrupikeun prosés anu unik pikeun unggal sub-pemirsa, janten anjeun kedah ngalakukeun éta nyalira. Hiji-hijina prinsip universal nyaéta yén topik anu langkung spésifik, langkung spésifik pamiarsa.

Lengkah 2: Paké spésifisitas

Ampir sadaya saluran Telegram anu populér ngagaduhan ciri anu tangtu, "hal" anu narik palanggan énggal. Kanggo sababaraha, éta mangrupa pangaweruh ahli dina widang husus (ti éléktronika vintage pikeun kaulinan kasempetan), aksés ekslusif kana informasi husus atawa eusi, kontak konstan kalawan panongton, warta relevan dina topik husus, komo gaya pos husus atawa. humor diarahkeun ka kategori husus jalma. Pikeun léngkah ieu ogé sesah masihan saran khusus, janten kami ngan ukur tiasa mamatahan anjeun ékspérimén nyalira.

Lengkah 3: Jieun runtuyan pos compelling

Pikeun néwak pamiarsa awal (rata-rata 200 dugi ka 1.000 palanggan), éta mangrupikeun ide anu saé pikeun nyebarkeun sababaraha tulisan anu pikaresepeun sareng pikaresepeun dina saluran anjeun sakaligus. Ieu dimana psikologi manusa asalna di: Kalolobaan pamiarsa poténsi anu datang ka saluran anyar kasampak di tulisan heubeul munggaran, sarta lamun maranéhna resep aranjeunna, aranjeunna ngalanggan. Ku alatan éta, pikeun saluran nu anyar dijieun anjeun kudu nyieun ngeunaan 5 tulisan (atawa nepi ka 10 leuwih leutik dina format "gambar ditambah hiji ayat tina téks handap") sarta ngirimkeunana langsung ka saluran. Éta ogé ide anu saé pikeun nyerat rencana eusi pikeun ngajaga pamiarsa anjeun kabetot sepanjang waktos.

Lengkah 4: Pindah ka babaturan sareng kenalan

Sakali anjeun gaduh eusi dina saluran anjeun, pikeun promosi awal, éta patut ngahontal ka babaturan sareng kenalan: Tweet dina Telegram sareng jaringan sosial anu sanés kalayan tawaran ngalanggan profil umum anjeun sareng / atanapi nyarioskeun ka jalma anu dipikaresep ku anjeun. saluran, sarta ogé pikeun retweeted. Kadé ulah intrusive, tapi teuing modest teu cageur ogé; konci téh ngartos wates.

Lengkah 5: Iklan saluran dina média sosial

Marengan léngkah saméméhna, éta ogé patut ngalakukeun sababaraha promosi diri saluran média sosial anjeun: Facebook, Instagram, VK. Jieun tulisan dina témbok anjeun atanapi eupan sareng iklan, fokus kana ciri-ciri ieu:

  • Tujuanana nyaéta pikeun "ngajual" saluran, pikeun narik minat palanggan poténsial, anu topikna, ciri, sareng waktos munculna kontén énggal dijelaskeun sakedap;
  • volume teu kudu badag teuing, sabab bisa discourage pamiarsa;
  • tambahkeun gambar atanapi pidéo tematik kana postingan (inget hak cipta sareng aturan jaringan sosial anu anjeun pasang!)
  • lamun subjek ngidinan, make humor, narik masarakat.

Sakali dipedar, naroskeun ka réréncangan anjeun pikeun neraskeun atanapi ngabagi iklanna (jadi penting pikeun nuturkeun léngkah ieu sareng anu sateuacana) - ieu bakal narik sababaraha belasan palanggan.

Lengkah 6: Pasangkeun ka Sumberdaya Topik

Taktik nyebarkeun eusi (artikel atanapi pidéo) dina situs anu aya hubunganana sareng téma saluran tiasa dianggo saé pisan pikeun narik pamirsa énggal. Hubungan umum langsung, sakumaha aturan, dina kalolobaanana tiasa dilarang atanapi diidinan ngan ukur saatos mayar, janten sateuacan ngadamel pos, pastikeun ngahubungi administrasi sumberdaya sareng netelakeun patarosan ieu.

Terus di pikiran. Naséhat di luhur henteu relevan pikeun YouTube, dimana tautan ka jaringan sosial anjeun diidinan dina déskripsi pidéo anu anjeun unggah.

Reputasi ogé kedah diperhatoskeun: pangguna anu parantos lami dina situs bakal langkung gampang kéngingkeun palanggan tibatan pangguna anu nembe kadaptar.

Lengkah 7: Ngadaptar dina diréktori

Aya sumber agrégator dina Internét, anu mangrupikeun kumpulan sababaraha saluran Telegram anu diurutkeun dumasar kana topik. Ngadaptarkeun sumber daya sapertos kitu tiasa ningkatkeun pamiarsa anjeun, khususna ngeunaan jasa anu mayar. Nanging, dina tahap awal, salami jumlah palanggan henteu langkung ti 1.000, anjeun tiasa ngalakukeun éta kalayan diréktori gratis, sapertos tlgrm.ru. Pikeun ngadaptarkeun publikasi di dinya, teraskeun kieu:

Buka situs

    1. Anggo tautan di luhur sareng saatos situs dimuat, angkat ka Saluran..
    2. Gulung ka handap halaman ka blok "Inkubator"Baca aturan posting teras klik dina kecap "Ieuh". dina spasi ditandaan dina screenshot.
    3. Antarbeungeut pendaptaran bakal muncul, lebetkeun di handap ieu dina widang anu disayogikeun:
      • ngaran pamaké channel. - Ngaran Latin husus anu diadegkeun nalika iklan dijieun;
      • "Kategori". - Téma anu saluranna milik (anjeun teu tiasa nyetél milik anjeun, janten pilih anu pangdeukeutna tina prasetél);
      • "Pedaran". - Upami anjeun ngadamel pedaran pikeun umum nalika anjeun nyiptakeunana, médan ieu tiasa kosong, upami henteu, ngajelaskeun dina dua atanapi tilu éntri naon jinis eusi anu anjeun nyebarkeun;
      • "Inpormasi Tambahan". - Di dieu anjeun kedah nambihan hashtags, tautan kana sumber anjeun (tapi henteu ka jaringan sosial anjeun anu sanés, ieu henteu wilujeng sumping dina jasa) sareng naon waé anu anjeun anggap pantes.

      Pariksa inpormasi anu anjeun lebetkeun teras klik "Ngirim".

Ayeuna anjeun ngan ukur kedah ngantosan moderator mariksa aplikasi anu dikintunkeun sareng lebetkeun kana katalog; Upami anjeun teu ngalanggar aturan publikasi, dina sababaraha jam saluran bakal muncul dina kaluaran tina kategori anu saluyu. Agrégator séjén dianggo dina cara nu sarupa, jadi éta mangrupakeun ide nu sae pikeun ngadaptarkeun sababaraha sakaligus.

Lengkah 8: Hubungan Umum Silih dina Saluran Sarupa

Hal salajengna anu kedah dilakukeun nyaéta ngahubungi juragan sareng / atanapi manajer penerbit saluran anu sami, idéal ogé énggal sareng teu populer, pikeun promosi silih. Panulis grup ieu biasana daék nampi iklan silih tanpa biaya, anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta ngirim pesen anu sami dina saluran anjeun. Tingali heula pikeun penerbit anu khusus pikeun topik anjeun atanapi, upami henteu, pangarang anu nyiptakeun kontén dina kategori anu aya hubunganana. Hubungan umum silih parantos kabuktosan janten salah sahiji metode anu paling efektif pikeun kéngingkeun palanggan énggal, tapi ngan ukur upami kualitas eusi anjeun sahenteuna saé sapertos pangiklan.

Lengkah 9: Ngagunakeun Interactives

Mimitina, upami waktos sareng téma saluran ngamungkinkeun, éta mayar langkung sering ngalakukeun rupa-rupa interaktif: ngatur polling, voting, bahkan siaran langsung sareng obrolan sora. Ogé, upami sistem koméntar diaktipkeun, éta patut pariksa koméntar tina kiriman sareng ngawalon palanggan. Perhatian ieu pikaresepeun, sareng perséntase tangtu panongton sigana bakal hoyong repost hiji pos metot atawa nyarankeun saluran ka batur maranéhna terang.

Lengkah 10: Nyuhunkeun Iklan

Sakali anjeun parantos ngawangun panongton anu tangtu (1.000+ palanggan), anjeun tiasa nganggo iklan bayar-per-klik pikeun ngamajukeun penerbit anjeun.

    1. Dina Telegram sorangan, ieu dilakukeun ku sababaraha saluran ageung atanapi situs bursa khusus. Dina kasus anu pertama, anjeun kedah ngahubungi administrator atanapi jalma anu ngurus pariwara sareng ngabahas detil sareng aranjeunna. Biasana wincik kontak pikeun urusan ieu kalebet dina katerangan.. Situasina sami sareng bursa sumber daya, ngan ayeuna anjeun gaduh daptar saluran anu anjeun pikahoyong. Dianjurkeun yén pangarang anyar milih nu panganyarna pikeun Ngaiklan sorangan. Léngkah-léngkah salajengna sami sareng hiji sumber.

      Penting! Waspada panipuan: sababaraha exchanger anu teu sopan nganggo akun bot kosong dina kedok panongton langsung!

    2. Ieu oge mungkin mesen iklan pikeun pub dina jaringan sosial lianna - sakumaha aturan umum, prinsipna sarua jeung dina pilihan saméméhna: ngahubungan jalma nu jawab, ngabahas rinci, mayar tur nampa hiji iklan.
    3. Di sisi anu sanésna, urang hoyong nyebatkeun iklan asli anu diumumkeun ku panyipta utusan Pavel Durov. Aya syarat anu ketat pisan pikeun panggunaanana, tapi dina waktos nyerat (Nopémber 2021) fungsionalitas ieu henteu acan dilaksanakeun sapinuhna. Pas iklan anu dipasang dileupaskeun, kami bakal mastikeun pikeun nutupan panggunaanana ogé.

Kami ngan ukur tiasa mamatahan iklan anu mayar ka anu gaduh saluran anu ngarencanakeun ngadamel artos tina éta. Kaseueuran peminat, anu saluran umumna nyalira ngan ukur alat ekspresi diri, henteu peryogi éta.

Kami resep kami sanggup ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

Ngajelaskeun naon anu henteu hasil pikeun anjeun.
Spesialis kami bakal nyobian ngaréspon gancang-gancang.

Naha tulisan ieu ngabantosan anjeun?