Kumaha ngamutahirkeun BIOS dina motherboard ASUS

Anjeun panginten kedah ngalaksanakeun pangaluyuan tambihan saatos pembaruan BIOS, sabab sadaya setelan dibalikkeun ka standar pabrik di akhir prosedur.

Ogé baca: Setélan BIOS UEFI dina Alat ASUS

Persiapan pikeun kedip-kedip

Pikeun ngamutahirkeun BIOS tina ASUS anjeun, anjeun kedah terang sababaraha hal ngeunaan komputer anjeun. Sacara umum, anjeun peryogi merek pabrikan, modél motherboard, sareng versi firmware anu diénggalan. Data ieu tiasa didapet tina Jandéla "Inpormasi Sistem".. Peryogi kauninga inpormasi ngeunaan komputer anjeun heula, sabab anjeun peryogi pikeun masang firmware, upami anjeun henteu résiko ngarusak kinerja motherboard anjeun.

Inpormasi lengkep: Kumaha carana ngaidentipikasi modél motherboard anjeun dina Windows

Versi firmware ayeuna tiasa dipendakan dina halaman wéb pabrikan motherboard. Pikeun ngaunduh:

Buka halaman wéb ASUS resmi

    1. Buka halaman resmi ASUS dina tautan di luhur, pencét dina ikon kaca pembesar sareng dina kotak téks anu muncul, ketik nami modél motherboard anjeun sareng pilih produk anu cocog tina daptar pamilarian.
    2. Dina halaman produk, buka tab dukungan ku ngaklik komponén anu cocog.
    3. Teras dina panel. "Supir sareng Utiliti" pilih bagian "BIOS sareng parangkat lunak". Dihandap ieu anjeun bakal ningali daptar pembaruan anu sayogi. Pencét tombol "Unduh". tina versi BIOS paling anyar pikeun motherboard anjeun - garis luhur.
    4. Ékstrak file ZIP anu diunduh kana lokasi anu merenah dina komputer atanapi flash drive anjeun. Standar Windows 10 ZIP dekompresor atanapi WinRAR arsip cocog pikeun tujuan ieu.

  1. Ayeuna siapkeun flash drive anjeun, anu sakuduna gaduh langkung ti 4 gigabyte mémori sareng sistem file FAT32. Pormat, bisi waé, pikeun ngaleungitkeun gangguan anu tiasa kajantenan kusabab file anu teu perlu, kalebet file anu disumputkeun.

Metode 1: Utilitas Sistem

Firmware BIOS tiasa diperbarui ku cara standar anu ditawarkeun dina sadaya modél motherboard ASUS. Dina kasus dasar komputer anjeun, utiliti ieu sayogi "ASUS Mudah Flash".anu bakal ngamungkinkeun anjeun ngajalankeun file pembaruan. Metoda ieu henteu ngan ukur cocog pikeun PC cicing kalayan papan ASUS, tapi ogé pikeun laptop anu ngagaduhan bagian anu aya hubunganana.

    1. Pikeun ngapdet ngagunakeun "ASUS Easy Flash", boot alat anjeun kana modeu BIOS Baca langkung lengkep: Cara ngakses BIOS dina laptop ASUS atanapi komputer anjeun
    2. Lokasi sareng nami gunana béda-béda gumantung kana modél motherboard. Éta tiasa dina tab "Canggih"kitu ogé dina "Pakakas"bari ngarujuk ka "ASUS Easy Flash", "ASUS EZ Flash 2" o "ASUS EZ Flash 3". Buka utiliti ieu numutkeun jinis sistem anjeun.
    3. Dina dialog "Simpen nilai konfigurasi" Simpen setélan konfigurasi sistem anjeun supados anjeun tiasa sacara gampil milari komputer upami kajantenan kacilakaan.
    4. Di sisi kénca bakal aya daptar operator data anu nyambung sareng partisi hard disk. Anjeun kedah milih anu ngandung firmware BIOS anu diunduh.
    5. Di beulah katuhu anjeun bakal ningali struktur file: Di dieu anjeun kedah milarian diréktori dimana anjeun parantos nga-zip file, sareng laksanakeun kalayan mencét tombol "Lebet"..
    6. Konpirmasikeun niat anjeun pikeun ngapdet BIOS anjeun.

Perhatosan: Dina kaayaan teu kedah komputer dipareuman dina tahap ieu, upami henteu firmware BIOS bakal dihapus sareng alatna moal tiasa boot.

  1. Pastikeun antosan dugi pamasangan pembaruan réngsé.
  2. Ayeuna parios inpormasi versi BIOS - detil pembaruan tiasa ditingali dina tab "Kepala Sekolah" BIOS atanapi bahkan dina Windows ngajalankeun aplikasi internal "Inpormasi sistem"..

Metode 2: ASUS Ai Suite 3

ASUS Ai Suite ngabantosan anjeun pikeun ngapdét BIOS atanapi UEFI langsung ti Windows. Anjeun henteu kedah berinteraksi sareng antarbeungeut sistem sacara langsung, sadaya prosés dilakukeun sacara program. Catetan: metoda ieu ngan ukur cocog pikeun motherboard modéren. Komputer kalayan chipset langkung sepuh ngan saukur henteu ngajalankeun utiliti na.

    1. Dina halaman wéb pabrikan, handapeun tab dukungan pikeun alat anjeun, buka "Supir sareng Utiliti". sareng tangtukeun vérsi sistem operasi anjeun dina kotak pilihan sistem operasi.
    2. Dina daptar utiliti anu nembongan, unduh "ASUS Ai Suite 3" sareng unzip file kana folder anu merenah.
    3. Buka diréktori program anu sasari sareng ngajalankeun file na "AsusSetup.exe".
    4. Dina wizard instalasi, pencét tombol "Masang".Anjeun kedah parios sadayana plugins.
    5. Saatos instalasi réngsé, anjeun kedah ngabalikan komputer anjeun ku ngaklik "Leres".
    6. Luncurkeun program sareng di pojok katuhu luhur klik item kaluaran dina daptar aplikasi.
    7. Pilih utiliti "EZ Update".
    8. Ayeuna lebetkeun jalur file BIOS tina motherboard anjeun, anu parantos diunduh tina halaman wéb resmi pabrikan, dina kolom input teras pencét Tombol "update BIOS"..
    9. Hal anu salajengna anu kedah dilakukeun nyaéta pencét "Bérés"..
    10. Tombol "OKÉ". mastikeun niat anjeun pikeun masang firmware anyar.

Entong restart komputer anjeun atanapi tutup parangkat lunakna saatos instalasi: antosan dugi ka bar download.

  1. Ngan lamun ningali ajakan pikeun hurungkeun deui alat, anjeun tiasa pencét "OKÉ" pikeun ngabalikan deui.

Metode 3: USB BIOS FlashBack

Motherboard ASUS modéren gaduh prosés kedip-kedip BIOS otomatis. Ngagunakeun médium éksternal ngalangkungan port "USB BIOS FlashBack" (penampilan na ditembongkeun di handap ieu) dimungkinkeun pikeun ngamutahirkeun tanpa ngamimitian komputer. Cara ieu masih aya hubunganana upami parangkat lunak dasar parantos gagal kusabab nyalahgunakeun atanapi ngeunteung, pikeun balik kana vérsi anu saencana.

  1. Pariksa halaman wéb pabrik ASUS pikeun ningali naha pilihan ieu sayogi dina PC anjeun. Pikeun ngalakukeun ieu, dina bagian spésifikasi produk, anggo konci na "CTRL" + "F" milari frasa "Bios flashback".
  2. Unzip file ZIP anu diunduh anu ngandung firmware BIOS pikeun motherboard anjeun kana USB stick sareng jalan "BIOSRenamer.exe".
  3. Tungguan parangkat lunak pikeun leres ngaganti nami file firmware, sareng tutup "Garis paréntah"..
  4. Ayeuna pareuman komputer teras lebetkeun flash drive kana slot USB BIOS FlashBack.
  5. Dina cangkang luar, panggihan tombol anu ditandatanganan salaku "BIOS FlashBack".terus pencét.
  6. Nalika LED nuju kedip-kedip, ulah pegatkeun sambungan komputer tina sumber listrikna kusabab pembaruan ngaleungitkeun firmware lami sareng masang anu anyar. Upami operasi ieu kaganggu, komputer bakal lirén boot. Ieu direngsekeun ku ngabalikan fungsina Fungsi "BIOS FlashBack"..

Kami resep kami sanggup ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

Ngajelaskeun naon anu henteu hasil pikeun anjeun.
Spesialis kami bakal nyobian ngaréspon gancang-gancang.

Naha tulisan ieu ngabantosan anjeun?