Kumaha ngareset kata konci anu hilap dina Windows XP

 

Selingan sareng perhatian ti sababaraha pangguna tiasa nyababkeun aranjeunna hilap kecap akses pikeun akun Windows XP. Ieu ngancam boh runtah anu teu pati penting pikeun masang deui sistem sareng kaleungitan dokumén berharga anu dianggo nalika damel.

Pamulihan sandi Windows XP

Mimiti, hayu urang terang kumaha "cageur" ​​kecap akses dina Win XP. Dina kaayaan naon waé cobian hapus file SAM anu ngandung inpormasi akun. Ieu tiasa nyababkeun leungitna inpormasi dina folder pangguna. Éta ogé asa teu nganggo metode sareng substitusi baris paréntah logon.scr (ngamimitian konsol dina jandéla wilujeng sumping). Kalakuan sapertos kitu, sigana bakal ngaleungitkeun sistem kapasitas damel.

Kumaha kuring tiasa kéngingkeun deui kecap akses kuring? Nyatana, aya sababaraha cara anu épéktip, tina ngarobih kecap akses ngagunakeun "akun" Administrator janten ngagunakeun program pihak katilu.

Panglima ERD

ERD Commander mangrupikeun lingkungan anu ngalir tina boot disk atanapi flash drive sareng kalebet sababaraha utiliti, kalebet éditor kecap akses pangguna.

 

  1. Nyiapkeun flash drive Kumaha carana ngadamel USB flash drive bootable sareng ERD Commander dijelaskeun sacara rinci dina tulisan ieu, dimana anjeun ogé bakal mendakan link pikeun ngaunduh kit distribusi.
  2. Teras, anjeun kedah reboot mesin sareng ngarobih urutan boot di BIOS supados anu pangheulana nyaéta média boot kami kalayan gambar diduruk di dinya. Maca deui: Setélan BIOS pikeun boot tina USB flash drive
  3. Saatos dimuat, anggo panah pikeun milih Windows XP tina daptar sistem operasi anu diusulkeun teras pencét asup .
  4. Teras, anjeun kedah milih sistem kami dipasang dina disk sareng ngalakukeun klik en narima .
  5. Lingkungan bakal dimuat sacara instan, saatos anjeun kedah pencét dina tombol mimitian " , angkat ka Bagian "Parabot Sistem" sareng pilih utiliti na "Tukang Kunci" .
  6. Jandéla mimiti utiliti ngandung inpormasi yén tukang sihir bakal ngabantosan anjeun ngarobih kecap konci anu hilap pikeun akun naon waé. Di dieu urang pencét dina "Teras" .
  7. Teras we milih pangguna dina daptar turun-handap, lebetkeun kata sandi énggal dua kali teras pencét "Salajengna" deui.
  8. Pencét "Finalize" sareng balikan deui komputer anjeun ( CTRL + ALT + HENTEU ). Émut kanggo ngahanca urutan boot ka kaayaan sateuacana.

Akun Administrator

Dina Windows XP, aya pangguna anu didamel sacara otomatis nalika instalasi sistem. Sacara standar, éta namina "Administrator" sareng ngagaduhan hak anu teu terbatas. Upami anjeun lebet kana akun ieu, anjeun tiasa ngarobih kecap akses pikeun pangguna naon waé.

  1. Mimiti, anjeun kedah milarian akun ieu, sabab henteu biasana ditampilkeun dina jandela wilujeng sumping. 

    Kieu carana: tahan Tombol CTRL + ALT sareng pencét MUPUS dua kali. Saatos éta, urang bakal ningali layar anu sanés sareng pilihan pikeun nuliskeun nami pangguna. Punten lebet "Administrator" di sawah "Pamake" Upami diperlukeun, lebetkeun kecap akses (henteu aya sandi standar) teras lebetkeun Windows.

    Ver también: Kumaha ngareset kata sandi akun pangurus dina Windows XP

     

  2. Ngaliwatan mimitian menu ", indit ka "Panél Kontrol" .
  3. Di dieu urang pilih katégori "Rekening pangguna" .
  4. Teras pilih akun anjeun.
  5. Dina jandéla salajengna, urang tiasa mendakan dua pilihan: mupus sareng ngarobih kecap akses. Masuk akal pikeun ngagunakeun cara anu kadua, sabab nalika ngahapus kami bakal kaleungitan aksés kana file sareng folder anu énkripsi.
  6. Urang lebetkeun kecap akses anyar, mastikeun, masihan petunjuk teras pencét tombol anu dituduhkeun dina layar.

Rengse, kami parantos ngarobih kecap akses, ayeuna anjeun tiasa lebet kana sistem nganggo akun anjeun.

kacindekan

Tetep jaga kecap konci anjeun sakumaha mungkin, tong disimpen dina hard drive, aksés anu dilindungan ku kecap akses ieu. Pikeun tujuan sapertos kitu, langkung saé nganggo média anu tiasa dicabut atanapi awan, sapertos Yandex Disk.

 

Salawasna kéngingkeun diri "rute kabur" ku nyiptakeun cakram bootable atanapi USB stick pikeun mulangkeun sareng muka konci sistem anjeun.