Kumaha ngareset kata sandi nganggo garis paréntah dina Windows 10

Dina sistem operasi Windows 10, salian ti cara tambahan pikeun idéntifikasi, aya ogé kecap akses polos téks sami sareng versi sistem operasi anu sateuacanna. Jinis konci ieu sering dipohokeun, maksa anjeun ngagunakeun pakakas ngareset. Dinten ieu kami bakal nyarioskeun dua cara pikeun ngareset kata sandi dina sistem ieu ngalangkungan "Garis paréntah"..

Kumaha ngareset kata sandi Windows 10 ngalangkungan "Command Prompt"

Pikeun ngareset kata sandi, sapertos anu tos disebatkeun di luhur, anjeun tiasa anggo "Garis paréntah".. Nanging, pikeun ngagunakeunana tanpa akun anu aya, anjeun mimitina kudu ngabalikan komputer anjeun sareng boot tina gambar pamasangan Windows 10. Pas saatos, anjeun kedah pencét "Shift + F10"..

Ogé baca: Kumaha cara ngaduruk Windows 10 kana disk anu tiasa dicabut

Metode 1: Édit pendaptaran

Ngagunakeun cakram pamasangan Windows 10 atanapi flash drive, anjeun tiasa ngarobih sistem pendaptaran ku jalan Paréntah ajakan. nalika ngamimitian sistem operasi. Ieu ngamungkinkeun anjeun ngarobih sareng ngahapus kecap akses tanpa otorisasina.

Baca ogé: Kumaha cara masang Windows 10 dina komputer anjeun

Léngkah 1: Persiapan.

    1. Dina layar mimiti alat instalasi Windows, anggo kombinasi konci "Shift + F10".. Teras lebetkeun paréntah regedit terus pencét "Lebetkeun". dina kibor.Ti daptar umum partisi blok "Komputer". Abdi kedah ngagedekeun cabang. "HKEY_LOCAL_MACHINE".
    2. Ayeuna, dina panel luhur, buka ménu "File". tur pilih "Mawa rungkun.".

  1. Ngalangkungan jandela anu disayogikeun, arahkeun ka drive sistem (normalna "C") sareng turutan jalur anu dituduhkeun di handap ieu. Di dieu, tina daptar file anu sayogi, pilih "SISTEM". teras klik "Muka"..C:WindowsSystem32config
  2. Dina kotak téks dina jandéla. "Ngunggah gugus tina pendaptaran." lebetkeun nami anu anjeun pikahoyong. Dina hal ieu, saatos rekomendasi dina pitunjuk, partisi anu ditambihan bakal dihapus salah sahiji cara atanapi anu sanés.
  3. Pilih polder "Setting"ngembangna kategori ditambahkeun Double klik garis "CmdLine" sareng di lapangan. "Nilai". tambahkeun paréntah cmd.exe.

    Nya kitu, ngarobih parameter na "SetupType"netepkeun nilaina "2".

  4. Sorotan bagian anu nembe ditambihan, buka deui ménu "File". tur pilih "Unload rungkun."Konfirmasi prosedur ieu ngaliwatan kotak dialog jeung balikan deui sistem operasi.

Léngkah 2: Reset kecap akses

Upami anjeun parantos nuturkeun léngkah-léngkah anu kami ngajelaskeun persis sakumaha anu dituduhkeun, sistem operasi moal ngamimitian. Sabalikna, nalika fase boot, garis paréntah bakal dibuka tina "System32". Léngkah ieu sapertos anu sami sareng prosedur pikeun ngarobih kecap akses pikeun barang anu saluyu.

Baca deui: Kumaha ngarobih kecap akses dina Windows 10

  1. Dina hal ieu, perlu nulis paréntah khusus ku ngagentoskeun "NAMA" kana nami akun anu diédit. Penting pikeun ngahargaan kasus sareng tata ruang keyboard nalika ngalakukeun éta.net user NAME

    Nya kitu, tambahkeun dua tanda petik dituturkeun ku rohangan saatos nami akun. Nanging, upami anjeun hoyong ngarobih kecap akses, sareng henteu ngareset na, lebetkeun kecap konci énggal antara tanda petik.

    Pencét "Lebetkeun". sareng upami prosedur na suksés, garisna bakal muncul "Paréntah réngsé hasil.".

  2. Ayeuna, henteu kedah nga-restart komputer, lebetkeun paréntah regedit.
  3. Dilegakeun dahan "HKEY_LOCAL_MACHINE" sareng mendakan polder na "SISTEM".
  4. Diantara elemen anak, tangtukeun "Setting". sareng pencét dua kali dina jalur "CmdLine".Dina jandela. "Ganti parameter string." mupus lapang. "Nilai". terus pencét "SATUJU"..

    Teras dilegakeun parameter na "SetupType" teras lebetkeun kana "0".

Ayeuna parios dina "Garis paréntah". Tiasa ditutup. Saatos léngkah-léngkah ieu, anjeun bakal lebet kana sistem tanpa kecap akses atanapi nganggo kecap konci anu anjeun sacara manual atur dina léngkah munggaran.

Metode 2: Akun pangurus

Cara ieu ngan ukur mungkin saatos léngkah-léngkah anu dilakukeun dina Léngkah 1 tina tulisan ieu atanapi upami anjeun gaduh akun Windows 10. tambahan Cara na diwangun ku muka konci akun anu disumputkeun anu ngamungkinkeun anjeun ngatur pangguna anu sanés.

Baca deui: Buka "Command Prompt" dina Windows 10

  1. Tambihkeun paréntah net user Администратор /active:yes sareng anggo tombol na "Lebetkeun". dina kibor. Catet yén perenah anu sami kedah dianggo dina versi Inggris tina sistem operasi, béwara bakal ditingalikeun upami palaksanaan suksés.
  2. Ayeuna buka layar pamilihan pangguna. Upami anjeun nganggo akun anu tos aya, kantun ngalihkeun menu na "Mimitian"..
  3. Sakaligus pencét kenop na "MENANG + R" sareng dina jalur "Muka". nyelapkeun compmgmt.msc.
  4. Témbongkeun diréktori anu ditandaan dina tangkepan layar.
  5. Pencét kana salah sahiji pilihan sareng pilih «Pasang kecap akses».Peringatan ngeunaan konsékuansi tiasa aman dipaliré.
  6. Sebutkeun kecap akses anyar upami diperyogikeun, atanapi, kéngingkeun kolom kosong, cukup pencét "OKÉ".
  7. Pikeun mastikeun ieu, pastikeun anjeun nyobian nyambung salaku pangguna anu leres. Akhirna, disarankan pikeun mareuman "Administrator".lumpat "Simbol sistem". sareng nganggo paréntah anu disebatkeun di luhur, ngagantikeun "Leres" en "henteu".

Cara ieu paling gampang sareng tiasa dianggo upami anjeun nyobian muka konci akun lokal. Upami teu kitu, hiji-hijina pilihan anu langkung saé nyaéta metode atanapi metode anu munggaran tanpa "Garis paréntah"..

Kami resep kami sanggup ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

Ngajelaskeun naon anu henteu hasil pikeun anjeun.
Spesialis kami bakal nyobian ngaréspon gancang-gancang.

Naha tulisan ieu ngabantosan anjeun?