Kumaha ngareset Windows 11 kana setélan pabrik

Upami sistem operasi teu jalan leres sareng masalah henteu tiasa direngsekeun, anjeun tiasa ngalakukeun instalasi sistem otomatis - ngareset Windows 11 kana kaayaan aslina, dina kaseueuran pilihan pamulihan ieu lumayan giat sareng henteu meryogikeun pamasangan manual sistem anu bersih. , sareng ogé ngamungkinkeun anjeun nyimpen data anjeun.

Tutorial ieu detil kumaha ngareset Windows 11 kana setélan pabrik, boh nalika dimungkinkeun pikeun ngamimitian sési sareng nalika éta gagal kusabab sababaraha kasalahan kritis, ogé inpormasi tambahan anu tiasa janten mangpaat dina kontéks topik anu aya.

Pabrik ngareset Windows 11 atanapi instalasi deui otomatis ngalangkungan Preferensi

Cara standar pikeun ngareset Windows 11 anu disayogikeun ku Microsoft nyaéta ngagunakeun barang anu pas dina Setélan, anjeun kedah tiasa log in pikeun ngalakukeunana:

  1. Buka Setélan ngalangkungan menu Start atanapi ku mencét tombol na Windows+I dina kibor.
  2. Dina Sistem, buka item Malikkeun.
  3. Dina "Pilihan Pamulihan", dina "Malikkeun Komputer kana Nagara Asli", pencét "Pareuman PC".
  4. Upami anjeun hoyong ngajalankeun ulang Windows 11 nganggo garis paréntah atanapi dialog Run (Win + R), tibatan léngkah 1 ka 3, anggo paréntah
    systemreset -factoryreset
  5. Jandéla ngareset pabrik bakal dibuka. Pilih: "Simpen file abdi" (ieu ngan ukur file pribadi - program sareng gim anu dipasang kedah dipasang deui, tapi program pabrikan dipasang deui sacara standar) atanapi "Hapus sadayana" (dina hal ieu akun ogé bakal dihapus - anjeun bakal kudu nyieun deui nalika setelan awal).
  6. Pilih pilihan pamasangan deui otomatis: "Unduh tina méga" (dina hal ieu gambar Microsoft aslina bakal diunduh sareng reset bakal dilakukeun sareng éta) atanapi "Instalasi lokal" (dina hal ieu file sistem anu parantos dipasang bakal dipaké. dina komputer anjeun).
  7. Dina jandéla salajengna, anjeun bakal ningali kasimpulan ringkes tina operasi anu bakal dilaksanakeun dina prosés.
  8. Upami anjeun mencét "Robah setélan", anjeun tiasa nyetél pilihan tambihan: contona, aktipkeun hapusan file tina sadaya disk (contona, file dina drive D sareng anu sanésna moal kapangaruhan sacara standar), disk cleanup (tanpa pilihan pamulihan data - lami prosés), pikeun sababaraha alat - Pareuman pamulihan program anu tos dipasang ku pabrik komputer.
  9. Pencét Teraskeun. Sakali deui, anjeun bakal ningali kasimpulan operasi anu kedah dilakukeun. warning: prosésna nyalira tiasa nyandak sababaraha jam, utamina upami anjeun gaduh hard drive anu dipasang tibatan SSD - tong balikan deui dina laptop anu dijalankeun batré.
  10. Pencét tombol "Reset": komputer bakal siap-siap, balikan deui sareng mimitian prosés ngareset Windows 11. Sistem tiasa "ngagantung" dina perséntase tertentu salami restart - dina hal ieu tong nyobian dipareuman, kantun antosan, sakapeung pikeun kurun waktu anu panjang.

Sakali reset parantos réngsé, anjeun kedah ngalangkungan setélan sistem awal: pilih nagara sareng bahasa, nampi perjanjian lisénsi, jantenkeun pangguna (upami ngareset dilakukeun ku hapusan data), robih setélan privasi sareng ngantosan setélan pikeun dilarapkeun.

Dina sadaya kasus, aplikasi bawaan Windows 11, supir parangkat sareng, dina kasus sababaraha komputer sareng notebook anu mérek, program pabrikan bakal tetep. Sareng salaku panginget, nganggo setélan ngareset standar moal mupus data naon waé dina drive sanés sistem.

Instalasi otomatis dina lingkungan pamulihan

Upami ngareset atanapi nga-instal ulang otomatis Windows 11 ngalangkungan "Setélan" henteu tiasa dianggo, atanapi anjeun henteu tiasa lebet (tapi anjeun tiasa ngakses layar konci), anjeun tiasa nyobian nganggo lingkungan pamulihan ku cara lebet sareng salah sahiji cara ieu:

  • Setélan - Sistem - Balikkeun, pencét "Pareuman deui ayeuna" dina "Setélan ngamimitian anu maju".
  • Tahan tombol Shift nalika anjeun pencét "Pareuman Hurungkeun" dina menu pareuman komputer anjeun.
  • Dina layar konci, pencét tombol kakuatan anu dituduhkeun di katuhu handap teras, bari nahan kenop Shift, pencét 'Restart'.
  • Upami kacilakaan sistem, panginten aya tautan atanapi ajakan konci (misal F8) kanggo muka "Advanced setup" - éta mangrupikeun lingkungan pamulihan - dina layar kalayan katerangan sareng kode éror.
  • Upami aya sababaraha usaha boot gagal dituturkeun ku mareuman tombol daya, lingkungan pamulihan ogé bakal dimimitian.

Ieu bakal ngabalikan komputer anjeun sareng nyandak anjeun ka lingkungan pamulihan, dimana anjeun tiasa nganggo léngkah ieu pikeun ngabalikan deui:

  1. Buka bagian ngungkulan masalah.
  2. Pencét "Reset komputer kana kaayaan awal".
  3. Pilih pilihan - "Simpen file abdi" atanapi "Hapus sadayana."

Léngkah-léngkah ieu idéntik sareng metode sateuacanna, mimitian ti léngkah 5.

Upami ngareset gagal sareng pesen némbongan nyatakeun yén komputer henteu tiasa disimpen deui, anjeun tiasa nyobian cara ngareset deui, sapertos boot tina awan, atanapi nyobian pamasangan manual Windows 11 anu bersih - anjeun tiasa ngalakukeun éta tanpa pormat drive , nyimpen data pangguna-.