Kumaha ngawatesan frékuénsi CPU dina Windows 11 sareng Windows 10 setélan kakuatan

Kumaha ngawatesan frékuénsi CPU dina Windows 11 sareng Windows 10 setélan kakuatan

Frékuénsi CPU anu luhur, Turbo Boost, gigahertz sareng saterasna saé, tapi henteu dina sadaya kasus. Salaku conto, upami anjeun nganggo laptop anjeun biasana dina daya batre sareng aplikasi-intensif sumberdaya-rendah, mareuman naekeun frekuensi sareng ngawatesan frékuénsi CPU maksimal bakal masihan anjeun sistem pendingin anu langkung tenang sareng umur batre anu langkung panjang tanpa kaleungitan seueur kinerja.

Tutorial ieu rinci ngeunaan cara ngawatesan frékuénsi CPU maksimum dina Windows 11 sareng Windows 10 ngagunakeun kontrol skéma kakuatan anu diwangun, tanpa nganggo utilitas pihak katilu.

Setel pilihan "Maximum CPU State" dina setélan Skéma Power Advanced

Cara anu kahiji nyaéta nyaluyukeun sirkuit kakuatan anu dianggo nalika nganggo batré ku netepkeun kaayaan CPU maksimum di handap 100% - ieu bakal nganonaktipkeun akselerasi Turbo Boost (dimana frékuénsina tiasa ningkat di luhur frékuénsi nominal CPU) sareng upami urang nyetél éta. mun 99% eta bakal greatly mangaruhan beban sarta konsumsi panas. Léngkahna bakal kieu:

  1. Buka Panel Kontrol, pikeun ngalakukeun ieu Windows 11/10 anjeun tiasa nganggo milarian taskbar. Pasang "Témbongkeun" dina "Ikon" sareng buka "Énergi".
  2. Pencét "Setélan Skéma Daya" dina skéma anu anjeun anggo nalika nganggo batré (anggap éta laptop sareng anjeun ngagentos skéma kakuatan).
  3. Dina jandéla salajengna, pencét dina "Robah pangaturan listrik anu maju".
  4. Dina pilihan canggih, dilegakeun bagian "Manajemén Power Processor" tur nyetel nilai sorangan ka "Processor Max State". Ieu bisa diatur misah pikeun batré jeung mains.
  5. Larapkeun setélan anu parantos dilakukeun.

Ieu nyampurnakeun prosés - parobahan kudu mawa pangaruh langsung.

Bisa jadi mangpaat pikeun nyetél dua atawa leuwih skéma kakuatan: hiji ekonomis jeung frékuénsi ngawatesan sarta hiji keur kinerja tinggi diperlukeun. Anjeun oge bisa pindah antara skéma kakuatan sadia leuwih gancang: Program pikeun merenah pindah skéma kakuatan dina laptop atawa PC Anjeun.

Salaku conto, dina laptop utama kuring sareng Core i7-10870H panas kuring nyerat tulisan dina modeu jempé kalayan frékuénsi kawates, sareng suhu CPU tetep dina 35-40 derajat, tanpa masalah. Sareng nalika kuring kedah ngédit pidéo, kuring ngaktipkeun skéma kakuatan kinerja anu luhur.

Tambahkeun pilihan "Frékuénsi CPU Maksimum" kana pilihan kakuatan canggih

"CPU Max State" throttling bisa jadi teu jalan. Dina hal ieu, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nyetel frékuénsi CPU maksimum. Sacara standar, pilihan ieu teu sadia dina pilihan kakuatan canggih.

Pikeun nambahkeun pilihan pikeun nyetel frékuénsi CPU maksimum, make salah sahiji metodeu ieu:

Dina Windows Terminal atanapi dina PowerShell

  1. Jalankeun Windows PowerShell atanapi Windows Terminal salaku administrator ku ngaklik katuhu tombol Start sareng milih item ménu anu pas.
  2. Lebetkeun paréntah
    powercfg -attributes SUB_PROCESSOR 75b0ae3f-bce0-45a7-8c89-c9611c25e100 -ATTRIB_HIDE

    terus pencét Enter.

Dina éditor pendaptaran

  1. Pencét kenop na Win + Urang Sunda dina keyboard, lebetkeun regedit terus pencét Enter.
  2. Arahkeun ka bagian pendaptaran
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\PowerSettings\54533251-82be-4824-96c1-47b60b740d00\75b0ae3f-bce0-45a7-8c89-c9611c25e100
  3. Pencét dua kali dina parameter kalayan nami Katipunan dina jandela katuhu tur nyetel nilai ka 1 pikeun manéhna. Larapkeun setélan anu dilakukeun.

Hasilna, hiji item anyar "CPU Max Frékuénsi" bakal muncul dina "CPU Power Management" dina Power Circuit Setélan tambahan.

Setélan standar nyaéta "0 MHz", kalayan pilihan ieu frékuénsi henteu diwatesan. Anjeun tiasa sacara manual netepkeun frékuénsi naon waé dina frékuénsi anu dipeunteun tina prosésor anjeun.

Kuring miharep yén sababaraha pamiarsa bakal manggihan informasi dibere mangpaat. Upami aya patarosan, tanyakeun dina koméntar, kuring bakal nyobian ngajawabna.


Kreatif Stop Sadaya Ngeunaan Téhnologi
A Kumaha.